精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.The taxi plays an important role in Britain.When thinking of London,many image (形象)come to mind:Big  Ben,the Ferris Wheel(摩天轮),red telephone boxes„and black London taxis.
But what is so special about a simple taxi?First of all,in shape and style,a London taxi is very different from an ordinary one.It looks like a half-car and half-van(半厢式货车).It has plenty of room in the back.That means it's easy for disabled people to use.And the black color makes it special on the road.
Besides,taxi drivers play an important part in your travel.They have to pass a taxi driving test,and in London it is very difficult.As there are many tourists in London,drivers must know many roads by memory.
Apart from(除此之外)driving you to your destination,it is normal for the driver and the passenger to have a conversation.A taxi is a social space which the driver and you share.The image of a London taxi driver is one that friendly and talkactive.Every time I take a taxi,I ask how the driver is.Then we usually talk about sports or news events.

36.A London taxi has plenty of room in the back,soB.
A.it is an ordinary car                 
B.it is easy for disabled people to use 
C.the taxi driver is talkactive           
D.the taxi driver can drive faster 
37.What does the third paragraph mainly talk about?C
A.taxi shape        
B.taxi style          
C.taxi drivers          
D.taxi conversation 
38.In the fourth paragraph,the underlined word"destination"meansB in Chinese.
A.地点           
B.目的地           
C.居住地             
D.地区 
39.What do the drivers usually talk about with the travelers?D
A.only sports                   
B.only new events.
C.ages and hobbies              
D.sports or news events 
40.According to the passage,we can infer it'sC for tourists to take a taxi in London.
A.dangerous         
B.difficult         
C.comfortable        
D.boring.

分析 本文讲述的是伦敦的出租车,它与大本钟、摩天轮、红色电话亭齐名.它的特殊性有几个方面:它的外形和款式利于残疾人使用;伦敦的出租车司机经过了严格的考试,而且友好、健谈,精通新闻、体育等等.

解答 36.B细节题解题.由第二段倒数第二句:It has plenty ofroom in the back.That means it's easy for disabled people to use.可知后部空间大,有利于残疾人使用.故选B.
37.C 主旨推断题.由该段第一句:Besides,taxi drivers play animportant part in your travel.可知本段谈论的是出租车司机.故选:C.
38.B 词义猜测题.根据Apart from driving you to your destination,it is normal for the driver andthe passenger to have a conversation.除了要把你开到你的destination这外,司机和乘客要交谈是很普通的事.可以推测出destination表示的是你要到的地方:目的地.故选:B.
39.D 细节理解题.由短文最后一句:Then we usually talk about sports or news events.可知他们经常谈论体育及新闻.故选D.
40.C 细节理解题.根据It has plenty of room in the back.The image of a London taxi driver is one that friendly and talk active可知后面有足够的空间,出租车司机是友好的健谈的,可以推断出乘出租车是舒适的,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Don't forget to bring it to me when you finishreading the book.(read)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.The girl isher(she) friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Is this your schoolbag?
-Yes.It's my schoolbag.(  )
A.IB.meC.mineD.my

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.What do you usually use your computer _________?(  )
A.inB.withC.forD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Don't eat too much candy.It may causetoothache (tooth).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Cutting (Cutting/Cut ) down trees is bad for human beings,animals and plants.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Ithink/θ??k/the jacket is his.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.It's important for students to learn how_________ each other(  )
A.to come over withB.Stay away with
C.to get on withD.Come up with

查看答案和解析>>

同步练习册答案