精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.A little girl walked to and from school every day.Though it was not fine and clouds appeared in the sky that morning,the little girl made her daily trip to school as usual.When school was over,winds became stronger and it began to rain.
The mother of the little girl felt worried that her daughter would be afraid and that lightning might frighten her child.Following the bright light of lightning,the mother quickly got into her car and drove to her child's school.
As the mother drove along the road,she saw her little girl walking alone in the rain.To her great surprise,she found that when a lightning came,her daughter stopped,looked up and smiled.Another lightning came and then another followed.With each lightning,the little girl stopped,looked up and smiled at it.
Inside the car,the mother asked her daughter,"What were you doing?Why did you look up and smile when the lightning came?"The little girl answered with a smile,"Mum,you know,God (上帝) was looking at me.Each time I felt a little afraid walking in the rain,God would take a picture of me.I knew he was playing a game with me."

34.The little girl went to schoolC every day.
A.by car            
B.by bus            
C.on foot            
D.by bike
35.At first,the mother felt worried becauseD.
A.she couldn't look after her daughter        
B.her daughter hadn't taken her umbrella
C.she had something more important to do    
D.her daughter might be afraid of lightning
36.According to the article,we can know that the little girl wasC.
A.proud             
B.shy              
C.brave            
D.nervous
37.The best title for this article isA.
A.A Girl in the Rain                       
B.A Mother in the Car
C.A Rainy Day                           
D.A Girl and an Umbrella.

分析 一个小女孩每天都步行去上学.可是那天早上天不好,天空中出现了云.这个小女孩像平常每天一样去上学.放学了,风变得越来越强,天开始下雨了.小女孩的妈妈很担心女儿会害怕,当她从学校走回家时,那闪电可能会让孩子害怕.伴随着明亮的闪电,母亲很快就进入了她的车,开车去了她的孩子的学校.母亲开车沿着公路行驶,她看到她的小女孩独自在雨中走着.使她大为惊讶的是,她发现当闪电来的时候,她停下来看并且笑了.另一个闪电又一次来了.每一个闪电,小女孩停下来,抬头微笑.在车内,母亲问她的女儿"你在做什么?当闪电来的时候,你为什么微笑着呢?"小女孩微笑着回答,"妈妈,你知道吗,上帝看着我.每次我走在雨中感到一点害怕时.上帝会给我拍一张照片.我知道他在和我玩游戏.

解答 CDCA
34.C.细节理解题.根据语境A little girl walked to and from school every day.可知小女孩每天步行去上学.故选:C.
36.D.细节理解题.根据语境and that lightning might frighten her child.可知开始妈妈担心她的女儿可能害怕闪电.故选:D.
37.C.推测题.根据语境To  her great surprise,she found that when a lightning came,her daughter stopped,1ooked up and smiled.Another lightning came and then another followed.With each lighting,the little girl stopped,looked up and smiled.可知这个小女孩并不怕闪电.说明她很勇敢.故选:C.
38.C.推测题.本文描述了一个勇敢的小女孩笑对闪电的故事.故选A雨中的女孩,故答案是A.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.My computer fan doesn't work.Where can I have itrepaired(repair)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Arthur studies hard in our class,so it's notsurprised that he always gets"A"grades in all his subjects.(surprise)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.When there is gentle wind,we can see leaves blowslightlyin the park.(slight)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.Liu Mei is going to America to study.She is asking Danny for some advice on the gifts she'll give to her future foreign friends.(Liu Mei-L; Danny--D)
L:I am going to study in America,so I want to bring some gifts to my foreign friends.I have collected some Chinese food coupons (粮票).I think they are good gifts,aren't they?
D:(61)B If I were you,I wouldn't bring the food coupons unless I know that the people I'll meet are interested in Chinese history.
L:(62)F.
DSure.I think you can give your friends a box of Chinese candies,some postcards from your hometown,or some Chinese paper-cuts(剪纸).
L; (63)G.
D:To your host family,I think,you may bring something like a photo album of your hometown,a music CD,a box of Chinese tea,or something else that's nice and not too expensive.(64)E Something like that should go to someone who really loves them.
L:(65)D.
D:My pleasure.

A.Yes,I think so.
B.No,I'm afraid not.
C.What's the matter?
D.Thank you for your advice.
E.You could keep the food coupons.
F.Then can you give me some advice?
G.What gift should I give to my host family?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Look at ________ girl over there.She is good at playing __________ violin.(  )
A.a;  aB.a;  theC.the;  theD.the;  a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.He is a clever boy with lots ofabilities (ability).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.We can'tafford( have enough money to pay for something) a new house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--What        the mumber of the students in your school?
--About two thousand A munber of them        from England(  )
A.is  isB.are  isC.is  areD.are  are

查看答案和解析>>

同步练习册答案