分析 本文讨论了爱好问题.爱好有多种,但有几种爱好是有害的.某些流行歌曲,其歌词荒诞不经,若沉溺其中,则浪费时间和金钱.另一种是吸烟和赌博,损害健康或者让人一无所有.故要培养良好的爱好,摒弃不良爱好.
解答 106.learn; books.细节理解题.考查流行歌曲的歌词问题.根据第二段中"From those songs we can learn many phrases which we can not find in books"可知,我们从这些歌中会学到很多新词语,但不会从书上找到它们.也就是它们是些荒诞不经的说法.learn学到.learn many phrases学到很多词语.books书籍.故填learn; books.
107.money; spend.细节理解题.考查沉溺于流行歌曲中的危害.考查根据第二段最后一句"And if they indulge in them,it would be a waste both of time and of money"可知,如果青少年沉溺其中,不但浪费时间,也浪费金钱.both time and money时间和金钱(两者都).a waste of both time and money浪费时间和金钱.spend too much time on hit songs在流行歌曲上花费太多时间.故填money; spend.
108.Smoking; bad.细节理解题.考查什么是最坏的爱好及其危害.根据第三段"The worst hobbies of all are smoking and gambling"所说,吸烟和赌博是最不好的爱好.再根据下一句"Smoking is bad for our bodies smoking"所说,吸烟对人体不好;同样赌博也不好.bad坏的.smoking位于句首,首字母大写,故填Smoking; bad.
109.knowledge;healthy/fit.细节理解题.考查读书和运动的好处.根据最后一段中"Some good hobbies,like collecting stamps and reading,can help us get much knowledge…and sports can keep us healthy"可知,读书有助于我们增长知识,运动有助于我们的健康.get knowledge获取知识.keep us healthy/fit让我们保持健康.fit和healthy为同义词,也是"健康的"之意.故填knowledge;healthy/fit.
110.good; give.推理判断题.考查作者(写作)意图.根据最后一句"So why not take the good and give up the bad"可知,作者呼吁人们发扬好的爱好,摒弃不良爱好.take the good hobbies 采好的爱好.give up the bad摒弃坏的.故填good; give.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文从中找出相关信息,就可以确定正确答案
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how your family tradition is | B. | why you have family tradition | ||
| C. | when you have family tradition | D. | what family tradition you have |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 80.A.worrying about | B.shouting at | C.playing with | D laughing at |
| 81.A.because | B.although | C.when | D.unless |
| 82.A.the apartment | B.the snow | C.the parents | D.the girl |
| 83.A.In all | B.After all | C.In fact | D.For example |
| 84.A.SUPPRISE | B.NO | C.THANKS | D.YES |
| 85.A.little children | B.small act | C.nice presents | D.good neighbors. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.It was a long,hot and dusty drive,but finally we saw the river. B.There was a big box of rubbish,but no food,except for some bread and biscuits. C.Everyone sang and danced happily. D.She made everyone's favorite things and she packed all the food in a big cardboard box. E.We jumped and dived from the rocks into the cool water. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.Rules are not enough. B.This kind of quilt is called smog. C.People didn't have modern machines. D.We can go to work by bus with our friends in the same car. E.It kills our fish and pollutes our drinking water. F.Smog is also a kind of pollution. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
| Appearance | tall,thin,smart |
| Favorite color | blue |
| Hobbies | reading,traveling |
| Personalities | helpful,patient (耐心的) |
| Achievements | first prize in the teaching competition … |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com