精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Sheep always follow each other and never really think about where they are going.Perhaps fashion makes us into"sheep".Maybe we should find our own way and not follow the crowd.Everyone wants to wear top brand clothing.However,we should remember that clothes designers(设计师) study what ordinary people wear on the street.Then they make clothes like ordinary people's for everyone.Therefore,fashion really starts with individual(个人的) finding a new look.Then a company uses that look and then it becomes fashionable!That doesn't mean you will.That is to say,a model might look perfect in a shirt but that doesn't mean you will.
The same goes for mobile phones.Young people are always asking me when to change my mobile phones.Mobile phone companies are always putting new functions on their phones but do we really need all these extra functions?I use my phone to call people and to send messages to my friends.I don't need a camera,Internet surfing or a calendar on my phone.Again,if you buy the latest phone,it will only be the latest phone for a month or so.Then something new will come out and you'll be unfashionable again.You can't keep up with fashion all the time,so you don't need to follow the fashion.

46.The underlined word"sheep"means"B."
A.a kind of animal which is white              
B.people who always follow the fashion
C.honest people who want to be fashionable      
D.black sheep which break laws
47.Clothes designers study what you wear on the street becauseA.
A.they want to design fashion clothes           
B.they like your clothes
C.they want to buy the clothes you wear         
D.your clothes are ugly
48.If you have a model's clothes on,youD
A.are sure to be beautiful              
B.will become a model
C.will be smarter                          
D.may not look perfect
49.The passage is written mainly toC.
A.explain what sheep are                   
B.tell us to buy new mobile phones
C.tell us not to be"sheep"
D.tell students not to care about the clothes
50.What can we infer from the article?D
A.Sheep which are out of date have been killed.
B.The writer is a person who always follows the fashion.
C.Fashion only exists among those fashion models.
D.Fashion changes so quickly that we can hardly keep up with it.

分析 这篇短文主要介绍了羊总是相互的跟随着,从未真正思考他们要去哪儿.也许时尚使我们进入"羊"这句话说得真好:就是想表达我们人类现在生活的迷茫,不知道自己想要什么,总是跟随着别人的脚步.就像一群羊一样.

解答 46.B细节理解题.根据文中第一段原句Sheep always follow each other and never really think about where they are going.Perhaps fashion makes us into"sheep"可知这里指的是像羊一样的特性.即总是跟随时尚的人,故选B.
47.A推理判断题.根据文中第一段原句clothes designers(设计师) study what ordinary people wear on the street.Then they make clothes like ordinary people's for everyone.Therefore,fashion really starts with individual(个人的) finding a new look.可知服装设计师研究人们穿什么,是为了设计时尚的衣服.故选A.
48.D细节理解题.根据文中第一段末尾原句That is to say,a model might look perfect in a shirt but that doesn't mean you will.可以得出我们普通人穿上模特身上的衣服也不见得会很完美.故选D.
49.C细节理解题.根据文章最后一句You can't keep up with fashion all the time,so you don't need to follow the fashion.可知你没有必要紧追时尚,即不要做‘羊'故选C.
50.D推理判断题.根据Again,if you buy the latest phone,it will only be the latest phone for a month or so.Then something new will come out and you'll be unfashionable again.可知时尚变化很快,故选D.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

10.in,that,is,English,what
What is that in English?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.
A.It's good to stay at home for you.
B.After the meal,don't leave at once.
C.Could you give me a hand?
D.What rules do they have in America?
E.But I'm a bit nervous.
F.You're supposed to leave before the meal.
G.It's impolite to arrive late.
A:You must be really excited about leaving for American tomorrow Li ping?
B:Yeah.(51)E
A:Nervous about what?
B:I don't dnow many of the customs and manners in the USA(52)C
A:Sure
B:(53)D
A:well,it's important to be on time when you're invited for dinner(54)GAmeiccans expect their guests to be on time
B:Then how long may I stay thers?
A:(55)Bor you seem to have come only for the meal
When your friends seem to be getting tired and running out of things  it's time to leave  The next day call or write a thank-you note to say how much you enjoyed the evening?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.On March 15,many people in the UK wore a plastic red nose.It wasn't just for fun.
They were also raising money to fight poverty(贫穷) in the UK and Africa.
This day is called Red Nose Day.It is a huge charity event in the UK every other year.
On this day,people do something funny to raise money.
A charity is an organization,which tries to support others,help animals or protect the environment.Besides Red Nose Day,there are many other creative ways to help people in need around the world.
Many charity organizations run charity shops in western countries.The shops sell second-hand goods donated by the public,such as books and clothes.The money raised goes to help sick children and homeless people.Many young people love these shops.
The first modern charity shop was opened by UK Oxfam in 1948and is still in operation.Now,the UK has more than 10,200charity shops.
Another way involves(涉及) many famous people.They hold concerts to raise money and awareness(意识) about charity.
For example,the Irish singer Bob Geldof and Scottish musician Midge Ure organized the Live 8concerts in 2005.The theme was poverty in Africa.There were 10concerts held in different cities at the same time.Over 1,000musicians performed to ask people to give their names,which they made into a"Live 8list".The list was then presented to world leaders.
"This is really a United Nations.The whole world has come together in solidarity(团结) with the poor,"former UN Secretary General(秘书长) Kofi Annan told the BBC.
In China,there are many charity organizations,too,such as the Red Cross Society of China,which was set up in 1904,and the Love Without Boundaries(国界) Foundation.Every person can make a difference in helping others in need.Here are some tips for you.
●Donating money is a very common way of giving.You must have seen some donation boxes kept in stores and in malls.There is a picture or a message on the box telling where the money will go.Dropping change into the box is a simple way of helping others.
●Next time,when you clean your house,try to keep old things that may not be useful to you,such as books,bags,shoes and clothes.Then,you can donate them to a local charity organization.Just make sure these things are clean and usable.
●You can help others in need by becoming a volunteer.During the holiday,you can help to teach children from poor homes,or visit the old people,for example.

91.Which of the following is true of Red Nose Day?C
A.It is a huge charity event in the US every other year.
B.It is a festival for the poor people all over the world.
C.Many people do funny things for charity on that day.
D.Many people wear a plastic red nose to make themselves beautiful.
92.According to the passage,which of the following is true?B
A.There are some animals in charity organizations.
B.People help those in need in many creative ways.
C.Sick children and homeless people live in charity shops.
D.UK Oxfam started the first modern charity shop fifty-five years ago.
93.Why did so many musicians perform at the Live 8concerts?D
A.Because they wanted to ask people to remember their names.
B.Because they wanted to become richer and more famous.
C.Because the world leaders needed a list of their names.
D.Because they wanted to do their bit to fight poverty in Africa.
94.What did Kofi Annan think of the Live 8concerts?A
A.He liked such events and spoke highly of it.
B.He didn't care very much about the event.
C.He hated going to concerts and was strongly against it.
D.He thought the musicians must do something different.
95.According to the passage,which of the following is NOT true?D
A.Some stores and malls in China have donation boxes in them.
B.We can give away the old things that we don't need to charity.
C.Volunteering is a good way for us to help people in need.
D.Most charity organizations in China were set up in 1904.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Last year Tom left school.He came to Taipei to(41)A a job.He went from one company(公司)to another but(42)Bwanted him.Now he had little money.He had to go back to his small town.So he came to the station.He felt (43)C and tired.It was very late at night and (44)Cwas full of people.They were waiting (45)A tickets of the last train.He bought the last ticket,and he was very happy.
At that time,a woman with a crying baby walked to him.She asked him to sell her the ticket.He gave her the ticket.He thought they needed it (46)B he did.After(47)Cleft,he sat on the bench (长凳) and didn't know(48)C to go.Just then,an old man came and said,"Young man,I(49)Awhat you did to the woman.I have a big company.I need a good young man like (50)BWould you like to work for me?"

41.A.findB.seeC.look
42.A.everyoneB.no oneC.nothing
43.A.happyB.interestingC.sad
44.A.the cityB.the companyC.the station
45.A.to buyB.to sellC.to give
46.A.less thanB.more thanC.worse than
47.A.TomB.the busC.the train
48.A.whatB.whichC.where
49.A.have seenB.don't knowC.don't like
50.A.the womanB.youC.the baby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Liu Xiang retired,but he was thoughthighly (high) of by people all over the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My sister can't sing _____ dance._____ he can play the piano well.(  )
A.and; orB.but; orC.or; butD.or; and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9./stri?t/street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Tom is my father's brother.
(  )
A.sisterB.uncleC.sonD.grandfather

查看答案和解析>>

同步练习册答案