精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Parents have tried hard for years to make children go to bed on time.In Scotland,however,all the family will enjoy sweet dreams in the future,as pupils are taught how to sleep.
The project is run by an organization called Sleep Scotland(睡眠苏格兰).In the class,students will be taught tips such as the importance of a regular bedtime and avoiding latenight television.Parents and teachers will also be given reports to help teenagers to get good sleep.
According to a research in the U.K.,25% teenagers are not getting enough sleep at night.They stay awake for hours after midnight to watch TV,play games or surf the Internet.It is one reason why students get angry easily,have trouble communicating with others and don't achieve at school.
All the schools offering sleep lessons reported that the project was very helpful.One 15yearold teenager has taken a series of(一系列) the lessons and tried going to bed early after the lessons.
"I go to my bed at 10o'clock,and I do feel much more awake in the daytime,"he said.
"I am not sleeping French class,as I did before,so my French teacher is very pleased."

47.What does the underlined word"run"in the second paragraph probably mean?B
A.跑步              B.管理             C.竞选              D.转移
48.Who is the sleep lesson for?B
A.Parents            B.Teenagers      C.Teachers          D.Doctors.
49.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.Most teenagers in the U.K.get angry easily.
B.Pupils in Scotland will sleep better than before.
C.Students will be told to avoid latenight television.
D.All the schools offering sleep lessons think the project is helpful.
50.Which of the following can be the best title of the passage?D
A.Sleep in Class     B.Sleep Scotland  C.Sleep Time        D.Sleep Lessons.

分析 父母多年来一直努力让孩子按时睡觉,然而,在苏格兰,所有的家庭都会在未来享受甜蜜的梦乡,因为学生们都会学习怎样睡觉.该项目是由一个被称为睡眠苏格兰组织管理的.在课堂上,学生会学习规律就寝和避免深夜看电视的重要性.家长和老师也会学习帮助青少年获得良好睡眠的知识.据英国的一个调查显示,25%的青少年晚上没有得到足够的睡眠,他们在半夜看电视、玩游戏或上网.这使学生容易生气,难以与其他人沟通,也不能在学校取得成就的原因之一.所有的学校提供睡眠课程报告说,该项目是很有帮助的.一名15岁的少年已经上了一系列的课程,并且试着早点上床睡觉."我在10点睡觉,我觉得白天更清醒,"他说."我不像以前一样在法语课上睡觉了,所以我的法语老师很高兴."

解答 47.答案B 词义猜测题 由文中 The project is run by an organization called Sleep Scotland 可知 该项目是由一个被称为睡眠苏格兰组织…,run在这里一定不是跑步的意思,结合上下文,可知这个项目是由…管理的,故选B    
48.答案B 细节理解题 由文中 In Scotland,however,all the family will enjoy sweet dreams in the future,as pupils are taught how to sleep 可知 然而,在苏格兰,所有的家庭都会在未来享受甜蜜的梦乡,因为学生们都会学习怎样睡觉,所以是给青少年上的睡眠课,故选B    
49.答案A 理解判断题 由文中 25% teenagers are not getting enough sleep at night.They stay awake for hours after midnight to watch TV,play games or surf the Internet.It is one reason why students get angry easily,have trouble communicating with others and don't achieve at school 可知 25%的青少年晚上没有得到足够的睡眠,他们在半夜看电视、玩游戏或上网.这是学生容易生气,难以与其他人沟通,也不能在学校取得成就的原因之一,25%不算是大多数,所以不能判断出大多数学生爱生气,故选A    
50.答案D 文章主旨题 由文中 The project is run by an organization called Sleep Scotland(睡眠苏格兰).In the class,students will be taught tips such as the importance of a regular bedtime and avoiding late night television.Parents and teachers will also be given reports to help teenagers to get good sleep 可知 项目是由一个被称为睡眠苏格兰组织管理的.在课堂上,学生会学习规律就寝和避免深夜看电视的重要性.家长和老师也会学习帮助青少年获得良好睡眠的知识,本文主要讲的是如何通过上睡眠课让学生按时睡觉,故选D

点评 本文较为简单,文章意思很好理解,题目什么类型的都有,这就要求结合文章还有自己的思考才可答出.理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The winner of the singing competition was a ____ girl called Zhang Mei from China.(  )
A.19-years-oldB.19-year-oldC.19-year-olds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Hi,Jim.I hear that you’ve just come back from Sanya.I’m calling to ask     .
-Great!(  )
A.how did you visit the city
B.how many days you’ve spent there
C.which hotel you stayed in Sanya
D.how you found the seafood there

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A:You must be really excited about leaving for America tomorrow,Li Ping!
B:Yeah.(81)E
A:Nervous about what?
B:I don’t know many of the customs and manners in the USA.(82)C
A:Sure.
B:(83)D
A:Well,it’s important to be on time when you’re invited for dinner.(84)G Americans expect their guests to be on time.
B:Then how long may I stay there?
A:(85)B Or you seem to have come only for the meal.When your friends seem to be getting tired and running out of things,it’s time to leave.The next day,call or write a thank-you note to say how much you enjoyed the evening.
A.It’s good to stay at home for you.
B.After the meal,don’t leave at once.
C.Could you give me a hand?
D.What rules do they have in America?
E.But I’m a bit nervous.
F.You’re supposed to leave before the meal.
G.It’s impolite to arrive late.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.W:Excuse me,I want to go to the National Palace Museum.(75)How can I get there?
M:You can get there by bus.I think it will come soon.
W:Thank you.It’s very nice of you to tell me.It’s my first time here.
M:So,how do you like it so far?
W:I like it very much.It’s a big city with lots of modern buildings.By the way,(76)Are you a student?
M:Yes,I am.I’m a junior high school student.Why do you want to go to the National Palace Museum?
W:I’m going to visit my son and he lives near there.
M:Oh,your bus is coming.
W:(77)Thank you或Thanks for your help..
M:You’re welcome.Bye!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--When is the speech contest?
--Oh.         Friday,September 29th.(  )
A.They'reB.It'sC.I'mD.She's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Do you want to be healthy?______.Smiling can help you stay healthy.(  )
A.SmileB.SmilingC.To smileD.Smiled

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Laura enjoys          story books.
-Me,too.(  )
A.readingB.readC.to read

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Nobody will help you________ you help yourself.(  )
A.unlessB.becauseC.though

查看答案和解析>>

同步练习册答案