精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Jim:Let's play computer games.
Peter:That sounds good.Where's your computer?
Jim:I don't have a computer.Do you have a computer?
Peter:No,I don't.But I have a TV.Let's watch TV.
Jim:No,it's boring.Let's play tennis.I have a tennis racket.
Peter:Good.Where is it?
Jim:On the sofa.Do you have a racket?
Peter:No,I don't.Does your brother have a racket?
Jim:Yes,he does.And he has tennis balls.

70.Does Jim have a computer?D
A.He has no computer.
B.He has two computers.
C.Yes,he does.
D.No,he doesn't.
71.Jim has a racket.Where is it?A
A.It's on the sofa.
B.It's near the sofa.
C.It's behind the sofa.
D.It's under the sofa.
72.Does Peter have a tennis racket?D
A.Yes,he does.
B.He has a tennis racket.
C.He has two tennis rackets.
D.No,he doesn't.
73.Does Jim have a tennis racket?A
A.Yes,he does.
B.No,he doesn't.
C.He has two tennis rackets.
D.He doesn't have a tennis racket.
74.Does his brother have a tennis racket?B
A.He doesn't have tennis balls.
B.Yes,he does.
C.No,he doesn't.
D.He has tennis balls.

分析 吉姆:我们玩电脑游戏吧.
彼得:听起来不错,你的电脑在哪里?
吉姆:我没有电脑,你有电脑吗?
彼得:不,我也没有.但是我有电视,让我们看电视.
吉姆:不,很无聊,我们打网球吧,我有网球拍.
彼得:哪里呢?
吉姆:在沙发上,你有球拍吗?
彼得:不,我没有.你哥哥有球拍吗?
吉姆:是的,他有.也有网球.

解答 70-74:DADAB
70题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段Jim:I don't have a computer可知 吉姆没有电脑,故答案D
71题答案:A 考查细节理解题,根据文中的倒数第三段Jim:On the sofa可知在沙发上,故答案A
72题答案:D 考查细节理解题,根据文中的倒数第二、三段Jim:On the sofa.Do you have a racket?Peter:No,I don't.你有球拍吗?彼得:不,我没有.可知没有球拍,故答案D
73题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第五段Jim:No,it's boring.Let's play tennis.I have a tennis racket.吉姆:不,很无聊,我们打网球吧,我有网球拍,故答案A
74题答案:B 考查细节理解题,根据文中的倒数第一、二段Does your brother have a racket?Jim:Yes,he does.可知你哥哥有球拍吗?吉姆:是的,他有网球,故答案B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.假设你是May,你的笔友Abby来信向你倾诉她的烦恼,请根据Abby的来信给出你的建议,写一封70词左右的回信.
Dear May,
How do you feel these days?I'm very sad because my mother always asks me to take the piano lessons after school.But I would like to spend my free time playing football with my team players.What should I do?Can you give me some advice?
Abby
(参考词汇:greeting问候  communicate交流   hobby爱好  understand理解 possible可能的)
Dear Abby,
Everything is all right with me.Thanks for your greeting.According to your email,I think the key problem is that you need to communicate with your mother.First,you can tell her what your hobby is.Then,you should understand her sometimes because what she said is good for you.And as for me,I would like to say that if possible,you can make a good plan to do both of them.You can spend half of the free time playing football with your team players and then the piano lessons.I believe if you do like this,your mother will be happy and you can get on well with her.
May.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Have you duanged today?The character (字)"duang"is so new that it is not even in the Chinese dictionary.But it has already spread like wildfire online in China,appearing more than 8million times on China's micro-blog site Weibo.On China's biggest online search engine Baidu,it has been looked up almost 600,000times.It's been noticed in the West,too.
Everyone is duanging.But what does it mean?"Duang"seems to be an example of onomatopoeia (拟声词).It seems to have started with Hong Kong movie star Jackie Chan in 2004in an ad.The word was used again recently after Chan posted it on his Weibo page.Thousands of users then began to flood Chan's Weibo page.
The word appears to have many different meanings,and there's no perfect translation,but you could use it as an adjective (形容词) to emphasize the word that follows it.A cat might be"duang cute",for example.Or you might be"very duang nervous".
71.Can you find"duang"in the Chinese dictionary?No.
72.How many times has"duang"been looked up on Baidu?almost 600,000 times
73.Where did Jackie Chan first use"duang"?In an ad
74.How could we use"duang"?We can use it as anadjective(形容词)toemphasizethewordthatfollowsit..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.It is said thata large number (大量)of tourists went travelling this May Day holiday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Internet is always educational.Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish.In this way,they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interest.But in my opinion,children should always be watched while surfing the internet.
Many websites have information and pictures that children should not see.There are many things that children don't understand.All of these may have some bad influence on children's  development.Also,it is dangerous to let children use chat rooms by themselves.Many parents tell their children not to talk to strangers on the street,so they should be careful of whom their children talk to on the Internet,too.What's more,sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children's eyes,so parents should monitor(监视) the time that children spend on the Internet.
In a word,children should be kept away anything that could be bad for them.I believe that it is necessary for parents to watch their children when they use Internet.

71.Is the Internet educational all the time?No,it isn't./No.
72.What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street?
Not to talk to strangers./They tell children not to talk to strangers
73.Why shouldn't children sit in front of a computer for a long time?Because it isn't good for their (children's) eyes./Because it is bad for their eyes
74.Who can help children stay away from the bad influence on the Internet?Their parents.
 75.What does the writer want to tell us in the passage?It is necessary for parents to watch their children when they use Internet..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

16.Let's play thesoccer ball
   A       B     C      DC.去掉the..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.He is an English boy.(改为否定句)
Heisn'tan English boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.谈论talk about.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.因为糟糕的天气,他们不能开运动会了.(because)
They couldn't have the sports meetingbecauseof the bad weather.

查看答案和解析>>

同步练习册答案