精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Look(看)! What’s this in English? Ah, it’s a photo. Who’s that in the photo? It’s Li Yan. Li Yan is my good friend. She is a beautiful (漂亮的)girl. Who’s that? The boy in black? It’s Jim. He is an English boy. He is very cool(酷). He is my friend, too. We are all in the same(相同的) school. I like Jim and Li Yan.

1.What’s this? It’s .

A. a school B. a friend

C. a photo D. an English friend

2.Li Yan is .

A. a good boy B. a cool boy

C. a beautiful girl D. an English girl

3.What color is Jim in?

A. Black B. Red

C. Yellow D. Orange

4.Who’s English?

A. I B. Jim

C. Li Yan D. Jim and Li Yan

5.Who are in the same school?

A. Jim, Li Yan and I B. Jim and I

C. Jim and Li Yan D. Li Yan and I

 

1.C

2.C

3.A

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了照片中她的两个好朋友,一个是李艳,她是一个漂亮的女孩。另一个穿黑色衣服的男孩是Jim,他是一个英国男孩。他们都在同一个班里。

1.细节理解题。根据短文中What’s this in English? Ah, it’s a photo.可知,这是一张照片。故应该选C。

2.细节理解题。根据短文中Li Yan is my good friend. She is a beautiful girl可知,李艳是作者的好朋友,她是一个漂亮的女孩。故选C。

3.细节理解题。根据短文中The boy in black? It’s Jim. 可知,穿黑色衣服的男孩是Jim,这里in这个介词表示穿着什么颜色的衣服。故选A。

4.细节理解题。根据短文中It’s Jim. He is an English boy.可知,Jim是一个英国的男孩,由此可知选B。

5.细节理解题。根据短文中We are all in the same school可知,短文中作者介绍的李艳和Jim他们都在同一个班里。故选A。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Nobody ______her because she has a new look.

A. know B. knew C. knows D. knowing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Look at this. It's a blue bag. It is my bag. What's in it? Look, this is my English book. It's blue, too. My Chinese book is also in my bag. It is yellow. This is my pencil box. It's big and nice. I like English and Chinese. My bag is my good friend.

1.My bag is .

A. yellow B. blue C. nice D. big

2.——What's in my bag?

A. My English book B. My Chinese book

C. My pencil box D. A、B and C

3. My Chinese book is also in my bag. "Also" means(意思是) .

A. 也 B. 颜色 C. 不在 D. 放进

4.My is my good friend.

A. Chinese book B. English book

C. pencil box D. bag

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

How you spell it?

A. is B. are C. am D. do

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

写作:根据下面的小卡片,写一篇介绍Tom的英语短文。(共10分)

要求: 1. 书写清楚,卷面干净整齐。2. 不要用修正液或者涂改纸

3.字数:50左右。 4.参考词汇:Class 2(二班), Grade 7(七年级)

Name

Tom Brown

Phone number

236,-5689

Middle school

Pep

Tom is my friend.

 

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

they your ?

A. Is, sister B. is, sisters

C. Are, sisters D. Are, sister

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

What’s this in English?

A. This is a ruler B. That’s an apple

C. It’s a jacket D. it’s a jacket

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县等五校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Look at the students in the photo. The boy in green shoes is Martin. He is from England. He`s fourteen years old. His hair is yellow. He likes yellow very much. The boy in a blue shirt is his brother(弟弟), Tom. He is thirteen. They look the same. The girl in a yellow dress is Lisa. She is their friend. She is from America. She is tall and she has long brown hair. She likes yellow, too.

1.Where is Tom from?

A. England. B. Canada.

C. America. D. China.

2.What color is Tom`s shirt?

A. yellow. B. Green. C. Brown. D. Blue.

3.Who like(s) yellow?

A. Martin. B. Tom.

C. Martin and Lisa. D.Lisa.

4.Martin is a(an) _____, too.

A. teacher B. student

C. actor D. snowman

5.Which is TRUE(哪一个是正确的)?

Lisa is tall and her hair is long.

B. Lisa is Tom`s sister.

C. Martin is in green pants.

D. Tom and Lisa look the same.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true. Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).

Don’t argue with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.

Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong. Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.

A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

1.The passage tells us _______ have a communication problem.

A. parents and other people

B. school kids and their parents

C. teachers and their students

D. parents and children of all ages

2.The underlined phrase “bridge” in the passage means “_______”.

A. 削除 B.建立 C. 到达 D. 通过

3.How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?

A. 2 B.3 C.4 D.5

4.From the passage we learn that _______.

A. parents and children should not have a generation gap

B. parents should show love and respect to their children

C. there are some good ways to bridge the generation gap

D. there are so many serious problems in families today

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案