精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.阅读短文并做每篇后面的题目.从各题A、B、C、D中选出能正确回答所提问题或完成所给句子的最佳答案.
Teenagers can't afford to buy expensive gifts.So what do you do if you want to give gifts to the important people in your life?In fact,you don't have to spend a lot of money on holiday gifts.There are many cheap ways to do that.Here are some make-it-yourself gift ideas to try:
To your mom and dad:
You can decorate a photo frame,sing a song or write a letter to your mom and dad.You could also draw a picture for them if you like that better.
To your teacher:
Sometimes students put their pocket money together and buy the teacher a holiday gift.Some kids also give individual gifts.You can send a nice card with the words of thanks inside.You might even write down the favorite thing you've learned in the teacher's class this year.It will make the teacher feel happy.
To the kids who need a friend:
The holidays are a good time to think about people who are lonely.Maybe there is someone in your class who doesn't seem to have many friends.Try to do something for this person.It could be giving a Christmas card or just chatting with him or her.
It's a small thing,but it could mean a lot to someone who feels a little shy or sad at school.

46.Teenagers don't have toC their parents as a gift,according to the passage.
A.write a letter to                     B.sing a song to
C.buy an expensive photo frame for      D.draw a picture for
47.If you want to send your teacher a card,what will you write in it?C.
A.The name of the students you don't like.
B.The importance of making gifts by yourself.
C.Something you've learned in the teacher's class.
D.Ways to improve your grades.
48.The underlined word"individual"meansC in Chinese.
A.稀少的     B.贵重的     C.单独的     D.集体的
49.Which of the following is NOT true,according to the passage?D.
A.A small gift during the holidays may mean a lot to someone who feels lonely.
B.Sometimes students put their pocket money together and buy the teacher a gift.
C.Chatting with a classmate who had few friends is also a good holiday gift.
D.You should spend more money buying gifts for your teachers.
50.What's the best title for the passage?A.
A.Making Holiday Gifts Yourself
B.How to Save Money During Holidays
C.Making Friends by Giving Gifts
D.How to Choose Gifts for Different People.

分析 本文主要讲述的是学生不必花很多钱给别人买礼物,他们可以自己制作礼物,他们可以装饰一个相框,写一首歌或一封信送给父母,学生可以送贺卡并写一些关于自己今年在课上学到的东西等的表示感谢的话送给老师,还可以送同学圣诞卡片或和他们聊聊天来作为送给同学的礼物.

解答 46.C.细节理解题.根据文章第一段"In fact,you don't have to spend a lot of money on holiday gifts."可知实际上,在假日礼品上你不必要花费太多的钱;故选C.
47.C.细节理解题.从文章第三段"You might even write down the favorite thing you've learned in the teacher's class this year."可知送给老师的卡片上可以写自己在他的课中学到的东西.故选C.
48.C.细节理解题.根据文中Sometimes students put their pocket money together and buy the teacher a holiday gift.可知有时,学生们可以把零用钱放在一起合买一件节日礼物给老师.我们可以看出individual的意思应与合买相对,即为单独的,故选C.
49.D.细节理解题.根据文章第一段In fact,you don't have to spend a lot of money on holiday gifts.可知事实上,你不需要花太多钱来买生日礼物.D是你应该花很多钱给老师买礼物.不符合文章的意思;故选D.
50.A.标题归纳题.根据Here are some make-it-yourself gift ideas to try:可知本文主要讲述自己动手制作节日礼物的事情.故本题选A.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容; 答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据;对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.What problems do the teenagers probably have?Here is a survey showing their main problems.
ProblemsCausesAdvice
Feeling stressedToo much homework.Don't have enough time for their hobbies.Make a plan for study and hobbies.Find time to relax as possible.
Getting shortsightedToo much homework.Bad leading and writing habits.Do homework or read and write in a correct way.
Fighting with each otherDon't know how to get on well with classmates.Make more friends and understand each other.Share your problems with them
Feeling tired of studyComputer games'bad influence.Don't be crazy about computer games.Play them just for a short time when you are tired.
Getting fatHaving more pocket money to buy snacks;Dislike doing exercise.Use your pocket money to do something meaningful.Spend some time doing exercise every day.
61.How many main problems are there in the surveyB?
A.Four             
B.Five             
C.Six
62.What problems are caused by too much homeworkC?
A.Feeling stressed and fighting with each other.
B.Feeling tired of study and getting fat.
C.Feeling stressed and getting short-sighted.
63.If Simon is feeling stressed,what should he doC?
A.He should do much more homework
B.He should buy some snacks
C.He should make a plan to spend time on study and hobbies
64.Peter is tired of study.Maybe because heB.
A.has no close friends.
B.plays too many computer games.
C.gets fatter and fatter.
65.Which is a good way for the teenagers to stop fightsA?
A.Learning how to make friends
B.Paying no attention to each other
C.Finding time to relax as possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Hurry up!The fashion show is going to start         8:00p.m.(  )
A.forB.onC.inD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.How ________ the wind ________!I'm afraid he won't arrive on time.(  )
A.terrible; is blowingB.terrible; sounds
C.terribly; is soundingD.terribly; blowing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.经过一天的努力,他们终于扑灭了森林大火.
After a day's hard work,theyput out the forest fire at last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Now we are short of water and we should save water in our daily life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.阅读下面材料,从每题所给的三个选项(A、B和C)中,选出最佳选项.

71.What did Michelle do at No.7High School in ChengduA?
A.She gave a speech on education.
B.She had dinner with China’s first lady.
C.She talked with a retired teacher.
72.We can learn from the passage that Jiang WenshanC.
A.is a man of 30years old
B.failed to enter a university
C.always helps disabled people
73.Jiang Wenshan traveled with the money he made byB.
A.teaching in different schools
B.selling his dreams online
C.working in a mountain village
74.Wang Changdian went to Qingjiang Village toA.
A.help to rebuild homes for the villagers
B.work as a volunteer teacher
C.meet his daughters and mother
75.Which of the following is True according to the passageC?
A.The US first lady went to visit China with her husband.
B.Jiang Wenshan was born without his right arm.
C.Wang Changdian used to work in a police station.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Summer is ______ season in Tianjin.(  )
A.hotB.hotterC.hottestD.the hottest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Are you afraid of going out at night byyourselves (you),Lily and Lucy?

查看答案和解析>>

同步练习册答案