18.Bill was boy of 15.His parents went gambling(赌博)day and night.Nobody cared about him.He always failed in his exams.So his teachers didn't like him,nor did his classes play with him.
Bill often slept in class because his heart was not in school.He almost gave him himself up.
One day,Miss Jones,a new teacher,came to Bill's class.She was a smiling,beautiful woman.Bill was in love!For the first time in his young life,he couldn't take his eyes off his teacher; yet,still he failed.
It was Miss Jones's class.She was asking a question."I'd like the smartest boy to answer my question."Then she said loudly,"Bill,please!"
Bill was surprised.And he stood up without a word.
"Just try it!I believe you can!"
After school,Miss Jones had a long talk with Bill.She told him that she cared about him and believed in him.
Bill thought a lot that evening.From then on he arrived at school on time every day.Miss Jones helped him with his homework in the afternoon.She even cooked delicious food him.She told Bill."Nothing is impossible if you put your heart in it."
Later,Miss Jones gave another exam.Bill did it with all his heart.He was very excited to find that he had passed the exam.Now Bill discovered that not only could he learn,but he could do it well.A change took place in Bills heart.
You see,one teacher saved one boy,it's simple (简单的)really.
58.Bill always failed in the exams at first because heD.
A.went Rambling
B.talked in class
C.didn't answer
D.gave himself up
59.Miss Jones changed Bill byB.
A.doing homework for him
B.encouraging and helping him
C.giving Rill another exam
D.cooking delicious food for him
60.From the passage we can learnA.
A.Miss Jones was a loving and careful teacher
B.Bill's parents cared about him very much
C.Miss Jones loved to answer Bill's questions
D.Bill didn't like to play with his classmates
61.Which may be the best title for the passage?C
A.Parents'Duty
B.A lazy Boy
C.A Boy's Change
D.A Strict Teacher.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了一个男孩--比尔,爸爸日夜赌博,没人关心他,考试经常不及格,老师不喜欢他,同学也不和他玩,比尔上课经常睡觉,因为他的心思肯本不在课堂上,他几乎就放弃自己了.后来,一个新的老师,琼斯女士,她微笑着,很漂亮,比尔一下就喜欢上了这个老师,虽然还是考试不及格,但是琼斯老师一直鼓励他,帮助他做作业,甚至给他做饭,在老师的帮助下,他终于通过了考试,一个巨大的改变正在比尔身上发生.
解答 58.答案:D.细节理解题.根据"He almost gave him himself up."可知他几乎就放弃了自己,故选D.
59.答案:B.细节理解题.根据"Just try it!I believe you can!After school,Miss Jones had a long talk with Bill.She told him that she cared about him and believed in him."以及"Miss Jones helped him with his homework in the afternoon."可知在琼斯女士的帮助下和鼓励下,比尔改变了很多,故选B.
60.答案:A.推理判断题.根据"She told him that she cared about him and believed in him."以及"Miss Jones helped him with his homework in the afternoon.She even cooked delicious food him."可知琼斯女士是一个很有爱心,很关心别人的老师,故选A.
61.答案:C.标题概括题.本文主要叙述了一个男孩--比尔在老师琼斯女士的帮助下,有了巨大的改变,故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,就可以确定正确答案.