精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Germany(德国)is one of the most beautiful countries in the world It is in the middle of Europe. Poland is on its east. Austria and Switzerland are on its south.

Germany is a great place to go all year round. Most people like to visit it from May to September(the holiday season) when there're lots of sunny days .They can go hiking(徒步旅行), go cycling and go swimming.

Some people like to visit it in other seasons( from March to May and from October to early November). People can also enjoy skiing(滑雪)between November and early March ,because the weather is very cold at that time. The ski areas in the Bavarian alps are the best places to go skiing.

Remember that it may rain in any month, so try to be careful..

1__________is on Germany’s east.

A.AustriaB.PolandC.Australia

2What will people do most probably(最有可能) if they visit Germany in February?

A.They will go hiking.

B.They will go skiing.

C.They will go swimming.

3Where can we find the passage?

A.In a history book.B.In a storybook.C.In a travel guide(指南)

【答案】

1B

2B

3C

【解析】

本文主要讲述德国是一个美丽的国家,很多人喜欢去那里旅行。在短文中,作者对想要去德国旅行的人们提出了一些很好的建议。

1细节理解题。根据短文第一段“Poland is on its east.”可知,波兰在它的东边。故选B

2细节理解题。根据短文第三段“People can also enjoy skiing(滑雪) between November and early March, because the weather is very cold at that time.”可知,在11月到3月初,人们喜欢去德国滑雪。题干中的2月属于这个区间。故选B

3主旨大意题。In a history book. 在历史书中;In a storybook.在故事书中;In a travel guide在旅游指南中。这篇短文给我们介绍了德国这个国家,并对想要去德国旅游的人提出了一些建议。文章是与旅行有关的,故在C选项旅游指南中能看到这样的文章。故选C

这篇短文中介绍了德国这个国家以及去那里旅行应注意的一些问题。文章主题明确,内容贴近日常生活,比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题和主旨大意题。细节题考查学生们对文章某处事实信息的理解,答案常可以直接在原文找到。做题时,应注意根据题目所问或利用关键词,定位文章相关语句作答;主旨大意题则需要注意寻找主题句或依据全篇文章的内容作答。例如第1小题,题目问的是德国东面是什么国家,利用east这一关键词可以迅速定位到文章第一段第二句话,由此可知答案选B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】为了进一步增强中学生的安全意识,提高自我保护能力,某校开展了以“安全”为主题 的英语演讲比赛。请你根据以下要点提示写一篇演讲稿。

注意:1、内容必须包括所给的全部要点,可适当发挥; 2、表达清楚,语句通顺,意思连贯,书写规范; 3、词数80左右。文章开头已给出,不计人总词数。
参考词汇:be careful, on line, danger, call ...for, go bad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】my father didn't feel well, he worked hard.

A. Although B. Because C. Before D. When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 WelcometoTheMaineSchoolLibraryHerearesomerulesforyou.Comeand see!

根据材料内容选择最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

1Helenonlyhastimeafter17:00,whatdaycanshegotothelibrary?

A.Monday.B.Wednesday.C.Friday.D.Saturday.

2HowlongcanyoustayinthelibraryonSaturday?

A.3hoursB.7hoursC.8hoursD.11hours

3Whatmustyoutakewhenyougetintothelibrary?

A.Acomputer.B.AbookC.AlibrarycardD.Amobilephone

4HowmanyrulesarethereintheMaineSchoolLibrary?

A.ThreeB.FourC.fiveD.Six

5Whatkindoftextisit?

A.AletterB.AnadC.Ane-mailD.Anotice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Some animals are so tiny that you cannot see them clearly. Others are huge. All of them are interesting. Let s have a look at some of them.

The hippo(河马 )is the third biggest land animal. It is a little smaller but heavier than the white rhino(犀牛). The elephant is the biggest animal on the land.

The adult frog is a carnivore and will eat any other animal smaller than itself,including insects(昆虫)and even other Frogs.But it doesn't like eating grass and leaves Many frogs are small, but the largest frogs are the Goliath frogs. They have the same size as baby sheep.

Parrots(鹦鹉) are beautiful and clever. they have the feather with beautiful colors .They can live 40 years and even to 100 years. They like talking very much.

Although a cow has no upper front teeth, it eats grass up to 8 hours a day, eating about 45kg of grass and drinking the same amount of water.

Bees live and work in large groups They do not have ears, but they have a good sense(感觉)of smell. I think they are the most hard-working animals.

注释: carnivore n.食肉动物

1Which animal is the second biggest on the land?

A.The elephant.B.The hippoC.The white rhino.

2According to the passage, which animal eats frogs?

A.The frogB.The cowC.The parrot

3How much grass does a cow eat for a day?

A.45 kg.B.315kg.C.515kg.

4Which animals work hardest according to the passage?

A.ParrotsB.CowsC.Bees.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

My name is Jenny. I study in Green Park School. I began playing the piano when I was four years old. I have my piano lesson in the Girls’ Music Club. We give a concert twice a year. I am practicing(练习)new music for the next concert.

In the school year, I take four piano lessons ever week from my piano teacher, Mrs. Taylor. She teaches piano lessons in the club. In summer, I take two lessons every week. I want to learn everything about playing the piano, so I practice playing the piano very hard-about ten hours every week.

The piano is a very interesting instruments to play. I like moving my fingers on the keys, and hearing the beautiful music. I always practice until I can play the music well. I am not sure what I want to be when I grow up. But I do know that playing the piano will always be an important part of my life It is very special to me.

1Does Jenny study in Green Park School?

____________________________________________________________________________________________

2Where does jenny have her piano lessons?

____________________________________________________________________________________________

3Who is Jenny's piano teacher?

____________________________________________________________________________________________

4How many hours does Jenny practice the piano every week?

____________________________________________________________________________________________

5What does jenny think of the piano from the passage?

____________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-- _______ was your vacation?

-- It was great.

A. WhereB. How C. WhatD. When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】English is not easy________ I like it very much

Aso

Bif

Cbut

Dor

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Dont ________ treesThey are good for us

Acut down

Bthink about

Clisten to

Dsay to

查看答案和解析>>

同步练习册答案