精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Jean is a clever young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that Jean’s family are so busy that they can hardly find time to be with her . In fact, Jean is quite lonely. So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous(名字不公开的), talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.

Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall , good looking young man with big , happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.

When Jean’s father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David’s door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!

1.Jean is a clever young woman who comes from a _________ family.

A. poor and big B. rich and famous

C. big and rich D. big and famous

2. Jean thought “David” was special because _________.

A. he made her quite happy on QQ .

B. he was from San Francisco.

C. he was tall and good-looking .

D. he could sing and dance well.

3.Both Jean and Jim are interested in __________.

A. pop music and sports

B. music and science

C. stories and jokes

D. rock music and modern dance

4.From the passage, the writer mainly tell us _________.

A. not to spend much time on QQ

B. not to use real names on QQ so often

C. not to go to meet those we get to know on QQ

D. not to believe those we get to know on QQ so easily

 

1.B

2.A

3.D

4.D

【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要讲述了来自名门望族的年轻女子Jean因为孤独在网上结交了异城的异性朋友,他们有共同的爱好而且聊得很开心并互赠东西。就在Jean去旧金山去看望他的时候却发现他只是一个12岁的男孩。

1..根据第一段第一句Jean is a clever young woman who comes from a rich and famous family.描述,可知Jean是一个来自富有的出名的家庭的聪明的年轻女子。故选B。

2.细节理解题. 根据第二段第二 David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time.描述,可知Jean 认为 “David”特别是因为在QQ聊天中他能使她很高兴。故选A。

3.细节理解题. 根据第二段第二行He and Jean had a common interest in rock music and modern dance.描述,可知Jean Jim都对摇滚音乐和现代舞蹈感兴趣。故选D。

4.主旨大意题。这篇短文中作者主要讲述了来自名门望族的年轻女子Jean因为孤独在网上结交了异城的异性朋友,他们有共同的爱好而且聊得很开心并互赠东西。就在Jean去旧金山去看望他的时候却发现他只是一个12岁的男孩。由此可知作者主要告诉我们不要轻易相信那些我们网上通过QQ认识的人。故选D。

考点:教育类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏省启东市九年级开学英语测试卷(解析版) 题型:单项填空

Everyone except Tom and John there when the meeting began.

A. are B. is C. were D. was

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013~2014学年江苏省常州市八年级第二学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

____________ honest the boy was! All the students told a lie ____________ him.

A. How; besidesB. What an; except

C. How; exceptD. What; besides

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013年广西南宁市毕业班学业水平测试(一)(一模)英语卷(解析版) 题型:单项填空

I have some problems with my English writing. Can you give me some_____?

A. messages B. decisions C. information D. advice

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013学年浙江省舟山市九年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Little Red Riding Hood

Little Red Riding Hood is a lovely girl. She likes red hats. 1. Her grandma loves her very much.

One day, her grandma was badly ill. Her mother was so busy that she asked little Red Riding Hood to take care of her grandma. In the forest, a wolf saw little Red Riding Hood, “Look, little Red Riding Hood. I have children for lunch. She is walking along a small path. 2.

The wolf came to grandma's house and ate grandma. Then he wore grandma's glasses and clothes, and went in her bed.

After a while, little Red Riding Hood came to grandma's bed. To her surprise, she found that grandma's mouth was very big. She asked, “Grandma, why is your mouth so big?” “I eat little girls with this mouth.” 3.

“Help! Help!” The wolf ran after little Red Riding Hood. 4. He shot(射击) the wolf and saved little Red Riding Hood. Then he cut the wolf and let grandma come out.

5. What part of a newspaper is the passage probably taken from ?

A. Story Time. B. Study Garden.

C. Latest News. D. Ad Section.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013学年浙江省舟山市九年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I will never forget the fantastic place _________ I visited last Sunday.

A. what B. when

C. where D. 不填

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013学年浙江省舟山市九年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--Do you think ________ ending of the story is surprising?

--No, not at all. I can guess it.

A. a B. an

C. the D. 不填

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014年江苏省英语期末质量调研试卷(解析版) 题型:单项填空

What _______ it is to go swimming in ________ weather!

A.a great fun, so fine B.a great fun, such a fine

C.great fun, so fine a D.great fun, such fine

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年黑龙江省九年级下学期阶段测试(五)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Is this Toby’s iPhone5,Jenny ?

—No,it________be his. His is black

A. muctn’t B. can’t C. may not.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案