Rani was the eldest of the four children. Her mother's health was becoming worse. Her father had gone to look for a job in another city, hut had 1 returned.
The responsibility(责任)of the family fell on 2 Rani. She had to go out and work in two houses before and after school hours,to 3 herself and her poor family. She would return tired in the evening,often with a ( n ) 4 stomach. She would keep the food she was given in the houses where she worked for her little brothers, 5 and mother. She would satisfy 6 with the leftovers(吃剩的食物).
Although she faced many problems, Rani's
7 in studies didn't disappear. As there was no electricity in her home,Rani studied her lessons 8 the streetlight.
One evening Rani didn't go to work 9 both of her madams (主人)had gone abroad. She was happy to spend an evening with her two brothers and a sister.
"Rani,are you not going to work today?" asked her little sister Pinky. It was unusual to see Rani at home.
"No,Pinky," said Rani happily. " I'll stay at home today and 10 you.”
Pinky sat for a while and then said in a soft voice, "That means today we won't have anything to eat.”
That made Rani very upset. She felt the responsibility was great. She had to cheer up to live for her poor family. She hoped her mother would get better.
( ) 1. A. almost B. hardly C,never D. ever
( ) 2. A. 12 years old B. 12 years C. 12-year-old D. 12-year-olds
( ) 3. A. support B. encourage C. offer D. provide
( ) 4. A. big B. small C. full D. empty
( ) 5. A. father B. sister C. grandmother D. grandfather
( ) 6. A. himself B. herself C. itself D. themselves
( ) 7. A. interest B. duties C. difficulty D. bother
( ) 8. A. in B. on C. under D. at
( ) 9. A. though B. if C. so D. because
( ) 10. A. play with B. agree with C. laugh at D. look at
1. c考查副词。根据第二段第一句可知家庭的重担 落在她身上,由此推知她父亲再也没有回来。故选c。
2. C数词和名词间有连字符时,作定语,名词用单 数。12-year-old意为"12岁的"。故选C。
3. A考查动词。根据句意可知她上学前和放学后 都要去工作,显然是为了支撑这个家。故选A。
4. D考查形容词。根据下文可知她把打工时候主人给 的饭菜带回家,自己空着肚子。故选D。
5. B考查名词。根据上下文可知她有两个弟弟和一 个妹妹,家里还有生病的妈妈。故选B。
6. B考査代词。根据句意可知,她让大家都吃饱后 自己吃剩下的残羹。故选B。
7. A考查名词。根据后句她在路灯下学习可知她 对于学习的兴趣没有消失。故选A。
8. C考査介词。表示"在路灯下"用介词under。故 选 C
9. D考查连词。她有一个晚上没去上班因为她的 两个主人都出国了。故选D。
10. A考査动词短语。根据语境可知她不用去上班, 所以可以在家和妹妹玩。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
( ) 2. ―Who helped Jessie with her English?
―_______ ,she taught herself.
A. Anybody
B. Somebody
C. Nobody
D. Everybody
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
( ) 9. ―How many English words you so far?
—About 1 ,200,I think.
A. did;learn B. have;learned
C. do;learn D. are;learned
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
近来由于极端天气,我国长江中下游发生了特大旱情,致使河流湖泊变得干涸,鱼类死亡。请结合下面的提示词,以"Let's Do Something to Save Our Environment"为题写~-篇80词左右的短文。内容应包括从干旱引出的环境现状、环保意识到节水、节能、控制污染等环保措施方面的描述。首句已给出,不计人总词数。
要求:1.条理清楚,表明自己的观点。
2. 书写工整,句式规范,标点符号使用正确。
3. 短文中应尽量包括提示内容,可适当发挥,但不能出现真实的人名、地名等相关信息。
参考词I: river,lake, save water, drop,tap水龙头,energy, turn on/off,recycle, control pollution,tears Let's Do Something to Save Our Environment It is recently reported that some rivers and lakes are drying up in South China.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
be regarded as,lie in,make a contribution to,
be famous for,be proud of
1. My hometown __ a village with beautiful scenery. Welcome to my hometown!
2. Xu Haifeng won the first gold medal for China in the Olympic Games. All Chinese him.
3. Wang Yaping gave us a wonderful lesson in space. Now she both a hero
and a good teacher by many children.
4. We should protecting the wild animals in danger.
5. ——What's your plan about your summer holiday?
―I plan to travel to Kai Hua,Zhejiang province. It the green tea.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. Mary has been in this city for more than ten years.
______ _______ _______ more than ten years Mary to this city.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
4. You can see lots of___________ ( visit) from all over the country to visit the Great Wall during the National Day holiday.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com