精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.On Thanksgiving Day,about 88percent American eat turkey.But one lucky turkey not only will not be eaten but also will become famous.Every year,turkey farmers present turkeys to the US.president.But instead of eating this turkey,the president gives it a"Pardon".The turkey is flown to Florida for a thanksgiving Parade (游行).Then it lives on the farm for the rest of its life.
Turkeys come from America and have been part of American culture for centuries.Benjamin Franklin even wanted the turkey to be America's national bird.
Turkeys that are kept on farms are large,awkward birds that can not fly.But wild turkeys are quite fast.They can fly at speed up to 88kilometers per hour.They can also run at 40kilometers per hour.
Turkeys don't have ears.They hear by using the growth of beaks(尖喙).But their hearing is about five times better than human hearing.
Turkeys are such interesting birds.No wonder Benjamin Franklin wanted them to be American national birds.

41.Cpeople eat turkey on Thanksgiving Day.
A.A few        
B.Some         
C.Most         
D.All
42.The underlined word"pardon"meansA.
A.赦免         
B.赐死        
C.礼物         
D.原谅
43.A wild turkey can fly at the speed ofA.
A.88kilometers per hour 
B.40kilometers per hour
C.As fast as a kept one
D.Five times faster than man
44.The turkey doesn't haveB.
A.eyes        
B.ears        
C.a mouth        
D.wings
45.What's the best title of this passage?
A.The turkey on the farm  
B.The history of the turkey
C.How to keep the turkey  
D.The star of thanksgiving.

分析 本文是一篇社会文化类短文.主要介绍了在感恩节的时候,大约88%的美国人吃火鸡,但是一个幸运的火鸡不仅会被吃掉,而且还会变得很著名.每年,火鸡养殖者给美国总统供应火鸡,但不是吃掉火鸡,总统而是给他一个"赦免",这个火鸡飞到佛罗里达去参加感恩节游行.然后它在农场里度过余生.火鸡来自美国,多年以来已经成了美国文化的一部分.本杰明•富兰克林甚至想让火鸡成为美国的国鸟.火鸡在很大的农场上养着,笨拙的鸟飞不起来.但是野生的火鸡是飞的很快的,它们可以每小时88公里的速度飞行,它们还可以以每小时40公里的速度奔跑.火鸡没有耳朵,它们通过使用长的尖喙来听声音,但它们的听力要比人类的听力高五倍.火鸡是很有趣的鸟,难怪本杰明•富兰克林想让它成为美国的国鸟.

解答 41.C.细节理解题.根据"On Thanksgiving Day,about 88percent American eat turkey."在感恩节的时候,大约88%的美国人吃火鸡,可知大部分的美国人都吃火鸡,故选C.
42.A.词义理解题.根据"The turkey is flown to Florida for a thanksgiving Parade (游行).Then it lives on the farm for the rest of its life."这个火鸡飞到佛罗里达去参加感恩节游行.然后它在农场里度过余生.可知这个火鸡总统没有吃掉,而是赦免了它,故选A.
43.A.细节理解题.根据"They can fly at speed up to 88kilometers per hour."可知火鸡可以每小时88公里的速度飞行.故选A.
44.B.细节理解题.根据"Turkeys don't have ears."可知火鸡没有耳朵,故选B.
45.D.标题概括题.本文主要介绍了火鸡的有关内容,根据"On Thanksgiving Day,about 88percent American eat turkey."在感恩节的时候,大约88%的美国人吃火鸡,又根据"Turkeys are such interesting birds.No wonder Benjamin Franklin wanted them to be American national birds."火鸡是很有趣的鸟,难怪本杰明•富兰克林想让它成为美国的国鸟.可知火鸡现在美国的明星鸟,故选D.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.    the word in the dictionary,and you'll get the meaning by yourselves.(  )
A.Look upB.Look atC.Look forD.Look after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.We will _________ the meeting if you aren't free.(  )
A.put offB.put onC.put upD.put away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Who is _____ English teacher,Jim?
--Mr Wang teaches _____ English.(  )
A.your,myB.yours,myC.your,meD.your,mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.(One day,Gulliver was caught in a storm and his ship hit a rock,then damaged.He was washed to the beach by sea wave.He walked and walked to find a city,but he was too tired and felt asleep.When he woke up,he found himself in Lilliput and a lot of tiny people were around him)
The Emperor spoke in a high voice but I could hear all the words clearly.His followers and all the ladies wore rich and beautiful clothes.The ground where they were standing looked like gold and silver cloth.
His Majesty and I often spoke to each other but neither of us understood a single word.I tried words from many languages-Dutch,French,Spanish,Italian and Latin.No one could understand my words,not even the cleverest of the Emperor's followers.
After about two hours the Emperor left.His wife,children and their servants went also.There were strong guards around me.This was to stop the crowd of people from hurting me.
An officer told the guards to hold six men who made me angry.These men were given to me and I had to choose their punishment.I put five of  them in my pocket.Then I pretended(假装) to eat the sixth man.
The poor man screamed terribly.The guards were worried when they saw my knife in my hand.Was I going to cut up the man?But I only cut the binding(捆绑物) round his hands.Then I put him on his feet and let him go.I lifted the other five men out of my pocket and put them gently on the ground too.
The people and the soldiers were very pleased with my great kindness.They told the Emperor about it immediately.Emperor ordered his men to make a bed for me and they had to join six hundred of their little beds together to make one bed for me.
At the same time the Emperor asked all his advisers for their advice on how to deal with.They were very worried.If my binding was cut I might be dangerous.I was eating so much food that soon all the people would be very hungry.The farmers could not grow enough food to feed all of us.
The wise men thought that they should kill me.But they would not be able to bury(埋葬) me.My dead body would smell.This might cause much illness all over the country.
31.To the tiny people,Gulliver was a(an)B.
A.friend    
B.enemy    
C.relative     
D.tourist
32.Why did the tiny people hurt Gulliver at first?B
A.They wanted to kill him and got his eye.
B.They were afraid of him because he was too big.
C.They thought he would attack the king and his people.
D.They liked him so much and wanted to make fun of him.
33.The underlined word"them"in Paragraph 4most probably refers to(指)"C".
A.the guards    
B.the officers      
C.the six men    
D.the soldiers
34.Put the following statements in the correct order according to the story.B
①Emperor ordered his men to make a big bed for Gulliver.
②They couldn't understand each other.
③The emperor spoke.
④Gulliver didn't punish the six tiny people and let them go.
⑤A crowd of people hurt Gulliver.
A.③⑤②①④
B.③②⑤④①
C.⑤①④③②
D.②⑤①③④
35.Why didn't the tiny people in Lilliput kill Gulliver finally?D
A.He was so strong that he would work for them.
B.He was so big and they didn't have the weapon to kill him.
C.The king and his family liked him so much that they didn't agree.
D.His dead body would smell and cause much illness in their country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.This is the ________ time in _________ days that he has made the same mistake.(  )
A.second,thirdB.two,threeC.two,thirdD.second,three

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Tom,you are always full of ______.May I know the secret?
-Well,I just take plenty of exercise every day.(  )
A.interestB.loveC.energyD.power

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Is this museum ___________ he wishes to visit?(  )
A.the oneB.whichC.to whichD.to that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--I'm worried that I don't know how           the work.
--Don't worry!Why not          the teacher for help.(  )
A.finish;to askB.to finish;asking
C.to finish;ask   

查看答案和解析>>

同步练习册答案