Today is our Open Day. Our parents come and see our school on this day. Our school is very big and beautiful.There are five buildings in our school. Look! The office building is on your right. Our teachers work in it. Behind the building, there are two classroom buildings and a school library. In the library there are all kinds of books. Our big playground is on the left of these buildings with lots of trees around it. Every day, many students play football, basketball and tennis. We have a good time on the playground after school. We also have a school hall behind the playground next to the library. We meet our parents and have parties (举行晚会)in the school hall. Today, after school, we have a welcome party for our parents. I think our parents will like our school, too.
![]()
1._______ come to see our school today.
A. Our parents B. Our cousins
C. Our brothers D. Our friends
2.There are _______ buildings in our school.
A. 3 B. 4 C. 5 D. 6
3.Students _______ on the playground after school.
A. read books B. do sports
C. meet parents D. do homework
4.We meet our parents _______.
A. in the teaching building B. in the library
C. on the playground D. in the school hall
5.Which is the right map of the school?
![]()
1.A
2.C
3.B
4.D
5.A
【解析】
试题分析:本文主要介绍了今天是我们的开放日。我父母都在这一天来看看我们的学校。我们的学校很漂亮,有五栋楼,办公楼在右边;在它的后面有两个教室和图书馆;每天都有很多学生在操场上玩;我认为父母也非常喜欢我们的学校。
1.细节理解题。根据文中Today is our Open Day. Our parents come and see our school on this day.可知,今天是我们学校的开放日,父母来学校。故选A
2.细节理解题。根据文章 There are five buildings in our school.可知我们学校有5座建筑物。故选C。
3.细节理解题。根据文中Every day, many students play football, basketball and tennis. We have a good time on the playground after school.可知学生们放学之后在操场上做运动。可知答案选B。
4.细节理解题。根据文章 We meet our parents and have parties (举行晚会)in the school hall.可知。故选D。
5.细节理解题。通读全文可知学校的地图应该是办公楼在前,后面是两个教学楼;在后面是图书馆;操场的后面有个大厅,紧挨着图书馆。可知答案选A
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The bottle _____coke .Would you like some ?
A. are full of B. is filled with
C. fill with D. full with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁大石桥金桥管理区初级中学九年级中考模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
How dangerous it would be if there was a fire! Today is in winter. It’s time for us to learn a lot more about fire, especially what to do if we are caught in a fire:
1. Shout out
If you smell smoke or see fire, shout out “Fire!” Shout as loudly as you can, because people may be asleep.
2. Call 119
Never try to put the fire yourself, even if it is a very small one! Get help from your parents or call 119.
3. Keep down close to the floor
If there is a lot of smoke in your room, keep down close to the floor.
4. Test the door
Test the door before you open it. If the door is cool, open it carefully. If the door is hot, do not open it! Try to find a different way out.
5. Get out
If you can, get out of your home as soon as possible.
6. Don’t use the lift
Never use the lift during the fire. It may also go wrong.
7. Don’t go back
Never go back into a burning building!
1.The passage is mainly about _____
A.how to look after yourself when you are on fire
B.what to do when you are caught in a fire
C.when to leave the burning place
D.why to call 119 when there is a fire
2.When people are asleep, what will you do when a fire breaks out in your building?
A.Call 120 for help as quickly as you can
B.Only wake your parents up fast
C.Shout out “Fire!” as loudly as you can
D.Run away as fast as you can and don’t call others
3.Why shouldn’t you use the lift when a fire breaks out?
A.Because taking the lift is so slow
B.Because the fire can burn you
C.Because the lift is too crowded
D.Because the lift may not work
4.When a fire is burning, you test the door to ____.
A.find a different way out
B.notice the fire clearly
C.call for a much quicker help
D.see if it is close
5.If you realize you have left an expensive thing at home in a fire, you should
A.go back for it
B.keep down close to the door
C.not get out
D.not go back for it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁大石桥金桥管理区初级中学九年级中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
- As middle school students, we should study hard for the future.
- I think so. _____ we study now, _____ future we’ll have.
A. The hard, the good
B. The harder, the better
C. The hardest, the best
D. The hard, the best
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁大石桥金桥管理区初级中学九年级中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
- Which would you like, coffee or cola?
- _____, thanks. I’d like a cup of tea.
A. Either B. Both C. None D. Neither
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江永嘉上塘城西中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Today is Monday, tomorrow is .
A. Tuesday B. Saturday
C. Thursday D. Wednesday
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江永嘉上塘城西中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is ___ map and that is ____ orange.
A. a, a B. a, an
C. an, a D. an, an
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江富阳新登镇中学八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
________ went hiking last weekend because of the bad weather.
A. Someone B. No one
C. Everyone D. Nothing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川广安岳池白庙责任区七年级12月联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
One morning the Browns get up very early. They want to buy something in a new shop. They get to the shop at nine thirty. In the shop Mrs Brown buys a shirt for their son, a skirt for their daughter, and a sweater for Mr Brown. Mr Brown looks at his watch. Then he says, “Oh, it’s twelve o’clock. I think we must go home now. It’s quite late.” So they go out of the shop and drive home, but they lose their way.
Mr Brown drives along the street. He still can’t find the way. Then he drives up to an old man and asks, “Excuse me, sir. Where am I?”
The old man looks at him and their car. “You’re in your car, sir.” He says.
根据短文内容选择正确答案。
1.The Browns go shopping ______ .
A. by bus B. on foot C. by car
2.They buy some ______ in the shop.
A. food B. clothes C. drink
3.They are in the shop for about ______ .
A. ten minutes
B. two hours and a half
C. four hours and a half
4.In the story “lose their way” means ______ in Chinese.
A. 迷路 B. 没有办法 C. 按原路
5.What do you think the old man? I think ______ .
A. he is very bad
B. he is a very beautiful flower
C. he may not understand Mr Brown’s question
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com