10.Nowadays,the food that you buy comes from many different countries.Have a look in your fridge.Perhaps there are apples from California or potatoes from Egypt.You may be amazed how far food travels to get to your plate.This journey,from field to plate,is called"food miles".Nowadays,food often travels thousands of miles to get to the consumer(消费者).Why is this,and what are the effects of these long distances?
In the past,farmers sold their food in the local market and the consumers did not travel very far to buy the food.This was a good system for farmers and consumers.However,there were some disadvantages.For example,consumers could only buy food that farmers produced locally and they could only get food that was in season.Now,because of modern technology,food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes.They are available in winter if we want.In addition,some countries have to import(进口) most of their food because they have difficult climates.The UAE (阿联酋),for example,gets 85% of its food from other countries.
What's wrong with"food miles"?Isn't it a good way to increase international trade?I believe these"food miles"are affecting people for a number of reasons.First of all,because food travels such long distances,we need more planes,trucks,and ships to move the food.This means we use more oil,so there is more pollution and more global warming.In addition,food that travels a long way is not fresh and usually not very tasty.Local food has a better taste,and it also reduces the amount of global pollution.We need to buy more local food.
61.According to the passage,"food miles"refers to the distance that food travelsA
A.from the farmer's field to the consumer
B.from the farmer's field to the local market
C.from the local market to the consumer
62.The underlined word"available"in Paragraph 2means"A".
A.able to get
B.impossible to buy
C.difficult to plant
63.The UAE imports most of its food because ofB.
A.better taste
B.difficult climates
C.modern technology
64.The writer uses the LAST paragraph mainly to encourage readers toC.
A.use more oil
B.develop international trade
C.buy more local food
65.Which is one of the effects of"food miles"mentioned in the passage?B
A.It causes more traffic accidents.
B.There is more global pollution and warming.
C.Farmers no longer sell food in the local markets.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了食物里程的事情.随着科技的发展,人们可以买到不同国家的食物,而文章提到了这给人们带来的好处以及会带来的不好的影响.
解答 61 A 细节理解题.根据文章:This journey,from field to plate,is called"food miles".可知从田地到盘子里的旅行称之为:"食物里程".故选A.
62 A 细节理解题.根据文章:Now,because of modern technology,food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes.可知由于现代科技,食物来自全世界.我们买草莓和番茄不必等到春季或夏季.推出在冬天也可以得到它们.故选A.
63 B 细节理解题.根据文章:In addition,some countries have to import(进口) most of their food because they have difficult climates.可知一些国家不得不进口大多数食物主要是因为他们不好的气候问题.故选B.
64 C 推理判断题.根据文章:We need to buy more local food.可知我们需要买当地食品.故选C.
65 B 细节理解题.根据文章:This means we use more oil,so there is more pollution and more global warming.可知这就意味着我们使用了更多的石油,所以将有更多的污染和全球变暖.故选B.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.