精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Nowadays,the food that you buy comes from many different countries.Have a look in your fridge.Perhaps there are apples from California or potatoes from Egypt.You may be amazed how far food travels to get to your plate.This journey,from field to plate,is called"food miles".Nowadays,food often travels thousands of miles to get to the consumer(消费者).Why is this,and what are the effects of these long distances?
In the past,farmers sold their food in the local market and the consumers did not travel very far to buy the food.This was a good system for farmers and consumers.However,there were some disadvantages.For example,consumers could only buy food that farmers produced locally and they could only get food that was in season.Now,because of modern technology,food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes.They are  available in winter if we want.In addition,some countries have to import(进口) most of their food because they have difficult climates.The UAE (阿联酋),for example,gets 85% of its food from other countries.
What's wrong with"food miles"?Isn't it a good way to increase international trade?I believe these"food miles"are affecting people for a number of reasons.First of all,because food travels such long distances,we need more planes,trucks,and ships to move the food.This means we use more oil,so there is more pollution and more global warming.In addition,food that travels a long way is not fresh and usually not very tasty.Local food has a better taste,and it also reduces the amount of global pollution.We need to buy more local food.
61.According to the passage,"food miles"refers to the distance that food travelsA
A.from the farmer's field to the consumer
B.from the farmer's field to the local market
C.from the local market to the consumer
62.The underlined word"available"in Paragraph 2means"A".
A.able to get        
B.impossible to buy       
C.difficult to plant
63.The UAE imports most of its food because ofB.
A.better taste             
B.difficult climates       
C.modern technology
64.The writer uses the LAST paragraph mainly to encourage readers toC.
A.use more oil       
B.develop international trade   
C.buy more local food
65.Which is one of the effects of"food miles"mentioned in the passage?B
A.It causes more traffic accidents.
B.There is more global pollution and warming.
C.Farmers no longer sell food in the local markets.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了食物里程的事情.随着科技的发展,人们可以买到不同国家的食物,而文章提到了这给人们带来的好处以及会带来的不好的影响.

解答 61  A 细节理解题.根据文章:This journey,from field to plate,is called"food miles".可知从田地到盘子里的旅行称之为:"食物里程".故选A.
62  A 细节理解题.根据文章:Now,because of modern technology,food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes.可知由于现代科技,食物来自全世界.我们买草莓和番茄不必等到春季或夏季.推出在冬天也可以得到它们.故选A.
63  B 细节理解题.根据文章:In addition,some countries have to import(进口) most of their food because they have difficult climates.可知一些国家不得不进口大多数食物主要是因为他们不好的气候问题.故选B.
64  C 推理判断题.根据文章:We need to buy more local food.可知我们需要买当地食品.故选C.
65  B 细节理解题.根据文章:This means we use more oil,so there is more pollution and more global warming.可知这就意味着我们使用了更多的石油,所以将有更多的污染和全球变暖.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.读一读我和伙伴们本周末的计划,从66-70每小题所给选项中,选出最佳答案.
I'm going to(准备去) see a movie with my friends this weekend.We love seeing movies,but we all like different kinds.I like to see thrillers and science fictions,my friend Sam loves action movies and comedies and my best friend,Lee,loves a good romance.Because we like different kinds of movies,it can be difficult to choose(选择)one to see.So we take turns(轮流)to choose the movie.It's my turn to choose this weekend,so we're going to see Harry Potter IV,a new movie.It's Number One at the box office,and everyone says what a great movie it is.I can take some fruit and drinks to the movie.Oh,I can't wait!

66.How many kinds of movies does the boy talk about in the story?B
A.Six.
B.Five.
C.Four.
D.Three
67.Sam likes to seeC.
A.thrillers and science fictions     
B.documentary and science fictions
C.action movies and comedies    
D.action movies and thrillers
68.Harry Potter IV isB movie right now.
A.a boring       
B.a popular      
C.a documentary      
D.an action
69.How do the boy and his friends choose a movie to see?D
A.They like different kinds of movies.
B.They let Lee choose a movie to see.
C.Their parents choose a movie to see.
D.They take turns to choose a movie to see.
70.Who can take some fruit and drinks to the movie?C
A.Sam    
B.Lee   
C.The boy  
D.Sam and Lee.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I have _______ old clock in my room.It's from my grandfather.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.For example,there are already robots ____ in factories.(  )
A.workB.workingC.to work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Do you know the girl ______ dancing in the room?(  )
A.who areB.whom areC.whom isD.who is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--What's the weather like today?
--                    .(  )
A.It's SundayB.It's sunnyC.I hope soD.Thanks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Who is             one,Tom or Jack?(  )
A.the tallerB.the tallC.the tallestD.tall

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-What about yesterday's dragon dance?-Oh,it's        one I've ever seen.(  )
A.a most wonderfulB.more wonderful
C.the most wonderfulD.a morewonderful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.用方框内所给句子,完成对话.注意有一项多余.注意..请将选项前的字母代号填在题后横线上
A:Jim,you said you would not stay out late after school,didn't you?
B:(77)G.
A:But it's 10 o'clock now.(78)C.
B:Sorry.I've been to the hospital.
A:What?(79)F.
BNo.I sent Jack to the hospital.
A:(80)EWhat was wrong with him?
B:He had a terrible headache on the way home.
A:(81)D.
B:Yes,he is.
A:Good for you,my dear!I'm very glad you can help others.
B:(82)B.

A What should I do?
B.Thank you,mom.
C.Where have you been?
D.Is he better now?
E.Oh,really?
F.Were you sick?
G.Yes,mom,I did.

查看答案和解析>>

同步练习册答案