分析 每年的四月二十三日是世界的读书日.联合国教科文组织,在1955年,为了鼓励人们,尤其是年青人,去发现读书的快乐,设立了读书日.现在许多国家庆祝世界读书日."阅读使人充实."书籍、杂志、报纸和其他类型的阅读材料可以帮助我们更多的了解外面的世界和完美的自己.
解答 64.Yes.细节题,根据第一句World Book Day falls on April 23every year.可知是每年的4月23日,故用肯定回答,故答案是Yes.
65.They can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore.细节题.结合第二段On that day,millions of school children can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore可知买书优惠,故答案是They can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore
66.Do more reading and spend more time reading.细节题.结合第三段On World Book Day 2009,he called on people to do more reading.Wen suggested that young people should spend more time reading可知是号召我们要多阅读,故答案是Do more reading and spend more time reading.
67.Four./4.细节题.结合第四段One big advantage is that reading helps us become more knowledgeable and more intelligent.Also,reading helps us to follow the latest developments ofscience and technology.Besides,reading gives us information about other cultures and places of the world.What's more,reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English可知有四个优点,故答案是Four./4.
68.World Book Day and advantages of reading.主旨大意题.根据World Book Day falls on April 23every year,Why do people like reading?可知本文是介绍世界读书日和读书的优点,故答案是World Book Day and advantages of reading.
点评 首先理解问题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,最后仔细斟酌,找出答案,并核对.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.stole | B.picked | C.drew | D.saw |
| 17.A.attention | B.education | C.decision | D.discussion |
| 18.A.terrible | B.big | C.old | D.expensive |
| 19.A.fear | B.difficulty | C.surprise | D.excitement |
| 20.A.happy | B crazy | C.angry | D cry |
| 21.A.over | B.for | C.about | D.among |
| 22.A.size | B.price | C.weight | D.position |
| 23.A low | B high | C higher | D lower |
| 24.A.me | B.about | C.so | D.it |
| 25.A.selling | B.watching | C.buying | D.working |
| 26.A.though | B.because | C.whether | D.until |
| 27.A.broke off | B.gave in | C.gave up | D.sent off. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com