分析 【文章大意】本文主要叙述了一个好心店主帮助贫穷男孩为妈妈准备圣诞节礼物的温暖的故事.
Bobby的父亲在三年前就去世了,妈妈所挣的钱不能满足他们的需求,他的三个姐妹都已经精心为妈妈准备好了圣诞节礼物.当Bobby在街上捡到一角钱想为妈妈买一只玫瑰花的时候,好心的店主却拿来一束玫瑰花,只让Bobby支付他一角钱.
解答 53.A.词义猜测题.根据文章此处的上文第二段:"Ever since his father had died three years ago,his mother worked nights at the hospital,but the small money she made could hardly be enough for their needs."可知自从三年前Bobby的父亲去世了之后,他的妈妈就在医院工作到晚上,但是所赚的钱不能满足他们的需要.由此可推断这个家庭缺少金钱和物质之类的东西.故选A.
54.D.细节理解题.根据文章第四段:"When the owner asked if he could help him,Bobby took out the dime and asked if he could buy one flower."以及文章第五段:"The shop owner returned holding a doen of red roses in his hand.Bobby's heart sank (下沉) as the owner put them gently into a long white box."可知当Bobby想用一分钱来买一支玫瑰花的时候,店主却想给他一束玫瑰花,他不相信竟然可以用一分钱来买一束玫瑰花,所以Bobby慢慢地把钱给店主.故选D.
55.B.逻辑推理题.根据文章最后两段:"Then the shopkeeper's wife appeared."Where are the red roses?"以及"The shop owner said,"A strange thing happened to me this morning.I thought I heard a voice telling me to leave a dozen of my best roses for a special gift.When I saw that little boy tonight,I knew who that voice was."可知当店主妻子问他红玫瑰花在哪的时候,店主说早上遇到了奇怪的事情,说丢弃他一束最好的玫瑰花作为最特别的礼物,当他看见这个男孩时,他就知道是他了.由此可推断,店主是个助人为乐的人,故选B.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | If he doesn't come | B. | If he won't come | ||
| C. | If he will come | D. | If he is coming |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | for | B. | over | C. | by | D. | against |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | when | B. | how | C. | where | D. | what |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| There are four parts in IELTS:listening,speaking,reading and writing.Listening is very important.Are you confident?Have you made good preparation?The book IELTS Listening is helpful for your preparation for IELTS. | |
| Car and Driver is the world's most popular automotive magazine.It provides information and entertainment for people who like cars.It offers the best vehicle tests in the business.The magazine also covers the latest developments in car technology. | |
| Once you own the book,you will become a good speaker.Susan Weinschenk's excellent ideas on how to make a perfect speech are very helpful to you.With the help of the book,you will be confident to know how to give your speech.Also,you will learn how to attract your audience during the speech. | |
| The book offers healthy and delicious food.These dishes can all be completed in less than half an hour,and in many cases,in just a few minutes.Sisson and Meier show you how to delight your family or guests every time with quick,delicious meals using local materials,meats,healthy fats (yes,and real butter) and common herbs and spices. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com