精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
Different types of maps have different uses.Tourist maps,for example,have signs to show places of interest in an area.When tourists read these maps,it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places.

Road maps show large areas so that people can plan long journeys.Different types of roads are given different numbers.For example,if you want to go to Wood Green,you just follow No.621Road and keep looking at the road signs.

Distribution maps(分布图) use colors or signs to show facts about an area.For example,where different languages are spoken,how many people live in an area,how cold and hot some places are,or whether a place is short of water.

Some maps,such as railway maps,use straight lines to show everything.This is easy for people to read.Trains are fast.People don't have to think about small places they go past.They just need to know the two ends of their trips.


45.Jim is visiting the Summer Palace.Which map does he need most?A
A.A tourist map.
B.A railway map.
C.A distribution map.
D.A road map.
46.How can you tell different roads on road maps?B
A.By using different colors.
B.By finding the numbers.
C.By following No.621Road.
D.By looking at the road signs.
47.Which of the following can distribution maps tell us?D
A.How to get to Lakeside.
B.How to plan a long journey.
C.Where a famous museum is.
D.How many people live in a place.
48.Why do railway maps use straight lines?B
A.Because railways are straight.
B.Because people can read them easily.
C.Because people like straight lines.
D.Because railways have only two ends.

分析 文章大意:地图是我们在生活常见的,但是今天例举了四种地图的特点,也是生活中常用的地图,通过举例详解,我们从短文中认识了几种地图的用法,以及何时用哪种地图.

解答 45-48:ABDB
45题答案:A 细节理解题.Jim is going to the Summer Palace.问题的句意:Jim将要去故宫.在地图中只有第一幅When tourists read these maps,it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places.可知用这个地图很容易找到你想去的地方,所以他最需要这个旅游地图,故选A.
46题答案:B 细节理解题.根据第二幅图:Different types of roads are given different numbers.句意:不同类型的道路有不同的号码.故选 B.
47题答案:D 细节题.根据文中描述Distribution maps use colors or signs to show facts about an area.For example,where different languages are spoken,how many people live in an area,how cold and hot some places are,or whether a place is short of water.可知分布图使用颜色或符号显示区域的事实.例如,在不同的语言,有多少人居住在一个地区,有多冷和热的地方,或一个地方是缺乏水.选D.
48题答案:B 细节理解题.第四段原文中的句子:use straightlines to show everything.This is easy for people to read.使用直线来显示所有.人阅读起来是很容易的.故选C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Body language is an important part of communication (交流).If you want to communicate well,it's important to know how to use your body language.It can help you to show(表达) what you want to say,especially(尤其) when you're in a foreign country.
For example,waving one's hand is to say"goodbye".Nodding the head means agreement(同意),but shaking the head means disagreement.If a person is bored,he won't look at the person who is talking to him.He will find other things to do.He may also keep looking at his watch or a clock.If a person is open to you,his arms and legs will not be crossed.And if a person is relaxed,you will know it by looking at his body,and even his breath(呼吸) is slower.
Here are some examples of body language.
Body languageFeeling
Shaking handsWelcome
Sitting with legs apart(分开的)Open,relaxed
Walking with hands in pockets and head downSad
Putting hands to cheeks(脸颊)Think about something
Hands clasped(紧握) behind backAngry
42.What can you do if you want to communicate well?B
A.Walk with hands in pockets.
B.Use body language to say what you mean.
C.Speak in public.
D.Say something slowly.
43.If a person isA,he won't look at the person who is talking.
A.bored   
B.excited   
C.happy   
D.open
44.Which of the following is NOT true?D
A.If a person walks with his head down,he may be sad.
B.When a person is angry,his hands clasp behind back.
C.If a person sits with his legs apart,he may be open and relaxed.
D.If a person shakes his head,he wants to say"yes"to you.
45.What is the best title for the passage?C
A.Communication                
B.Some Feelings
C.Body Language                 
D.Health Problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.She is short,but I'mtall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Anna:Hi,David.Is this your schoolbag?
David:Yes,it is.It's mine.
Anna:It's yellow and I like (喜欢) it.What are in it?
David:Look,these are five books and two keys.
Anna:A blue cup is in it,too.Is it yours?
David:No.It is Peter's.What are in your schoolbag?
Anna:Seven books,a blue pencil box,my ID card and a ruler.
David:What color is your schoolbag?
Anna:It's pink.

41.David has (有) a yellow schoolbag.T
42.Seven things (东西) are in David's schoolbag.F
43.The cup is not David's.T
44.We can't find Anna's ID card in her schoolbag.F
45.Anna's schoolbag is green.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.We use the Internet to lot every day.We learn English through online lessons.We watch online  videos.We talk to friends through WeChat.But that is not all.
In the future.We are going to connect everything,around us to the Internet,not only computers and smartphones.We might connect the refrigerator,the car,the house and even whole cities to the Internet.It is a big idea called the‘Internet of Things'(IoT) or the‘Internet of Everything',
How do we connect things to the Internet?We do it by putting built-in sensors (内置传感器),chips and software(软件) into them.
In the world of IoT,we can"talk"to our Car and house through the Internet.The car and house can also''talk"to each other.It makes our life easier and helps us save money,time and energy.
loT was a hot topic at the Second World Internet Conference.It took place in Wuzhen,Zhejiang,earlier last month.Experts said that in use years,30 to 50 billion things would connect to IoT.
Your house knows when you ire at home and when you are not.So in the summer,it makes rooms cooler when you are home.And after you leave,it stops cooling down the rooms.
Water and gas pipes (天然气管道) can tell your town when there is a leak.
Your refrigerator can"remember"things,such as what you pill in and pull out of it.So it can send you e-mails with dinner ideas.Or it will shop online for you when things run Out.
You drive your car home.The car tells your house that you lire five kilometers away.So the house turns on the lights and warms up.
You may fall asleep on the sofa while watching TV.Don't worry,Your smartwatch can feel this.It will turn off your TV and lights for you.

54.We canBthrough WeChat according to the passage.
A.learn math        
B.talk to friends
C.drive the ear home  
D.make rooms cooler
55."IoT"means"C"in this passage.
A.I often Talk      
B.Internet of Talking
C.Internet of Things  
D.Information of Tea
56.Where did the Second World Internet Conference take place?A
A.In Wuzhen,Zhejiang  
B.In Wuxi,Jiangshu
C.In Shanghai         
D.In Shenzhen,Guandong
57.Which of the following statements is TRUE according to the passage?D
A.In the future,we can only connect computers and smartphones to the Internet.
B.We connect things to the Internet by putting gas pipes into them.
C.The Second World Internet Conference took place in 2016.
D.The world of loT makes our life easier.
58.Which of the following can be the title for this article'?B
A.The development of Computer.
B.Internet of Everything.
C.The future of human beings.
D.The tight between humans and Computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned,but also can train their abilities of finishing the work alone,planning the time and doing the duties.But some children don't like to complete the work.Why?There are some reasons.
Some children feel it is very difficult to do their homework,because they can't understand their teacher clearly,and cannot follow their teacher's teaching process(过程).Maybe there is something wrong with their intelligence.
But some children's intelligence is normal.They are even cleverer.but they don't listen to the teacher carefully.It is hard for them to sit well and pay attention to anything.It needs to carry on the attention centralized(集中注意力 )training to help the children.
Some children love their teacher and then they like the subject.Their interest depends on the teacher who teaches them.So every teacher should be helpful and kind.It can make children love you and the subject you teach.So they can do their homework happily.

81.Doing homework can help childrenD
A.master the knowledge                 
B.train their abilities
C.learn new lessons                      
D.Both A and B
82.Some children find the homework difficult.Which reason is NOT right?C
A.They can't understand their teacher clearly.
B.They cannot follow their teacher's teaching process.
C.The intelligence of all the students isn't normal.
D.They don't listen to the teacher carefully.
83.What's the Chinese meaning of the underlined word"intelligence"?B
A.作业        
B.智商        
C.思想       
D.方式
84.According to the last paragraph(段落).the writer thinksAis very important.
A.a teacher         
B.a subject 
C.attention        
D.homework
85.What is the best title of the passage?C
A.Some children don't like their teacher.
B.Children's homework is very difficult.
C.Why don't some children like to do homework?
D.Why can't some children study the subjects well?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Traveling is one of the most important activities and people have been interested in it for many years.Modern traffic develops fast,so traveling to different places has become much easier than before.
Staying healthy while traveling can make your trip happier.But do you know how to keep healthy during a trip?The following information may be useful for you.
Before leaving:
1.Wear comfortable shoes,a hat and sunglasses.
2.Take some necessary medicine with you.They can be used when you get sick or have other problems.
3.If you do lots of sports like walking or climbing on your trip,you should do some exercise for weeks or months before you leave.
While traveling:
1.Be sure not to eat dirty food or bad fruit.
2.Have enough time to take a rest during your trip.
3.Tap water (自来水) is not safe,so drink bottle water and always clean the cover (表面)on the bottle.

46.What should you do before you leave home for a trip?A
A.Get some medicine.
B.Wear warm clothes 
C.Drink water.
47.You had better notB while you are having a trip.
A.wear sunglasses          
B.be too tired         
C.take a rest
48.What should you do during the trip,you shouldC.
A.not eat bad food          
B.drink clean water     
C.both A and B
49.What preparations must you do?A
A.You should exercise for weeks before leaving.
B.You should have a new bag.
C.You should not wear comfortable shoes.
50.Your trip will be happier if youC while traveling.
A.climb a mountain          
B.eat too much         
C.keep healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20."Make-A-Wish"is one of the world's most famous charities (慈善机构).It makes wishes(愿望) come true for children who is badly ill.It gives them hope and joy and helps them forget about their health problems and have fun.
It all started in 1980in Phoenix,Arizona.Christopher was a 7-year-old boy who was very sick.He always dreamed of becoming a police officer.Tommy Austin and Ron Cox,two police officers,made his wish come true.They gave Christopher a tour of the city in a police helicopter(直升飞机) and made a real police uniform(制服) for him.
There are four kinds of wishes children usually have:
I wish to go.Children usually want to travel or go to a concert,a game or a park.
I wish to meet.Children sometimes want to meet their favorite actors,singers or players.
I wish to be.Some children wish to become actors,singers or police officers.
I wish to have.They often want to have a computer,a game,a bike or many other things.
Let's hope more wishes will come true in the future.People who work in the charity always try for the best.Almost 25,000volunteers(志愿者) help,work or give money.Will you be one of them?
53."Make-A-Wish"is a charity to helpA.
A.sick children          
B.serious officers
C.famous actors(演员) 
D.popular singers
54.What did the two police officers do for Christopher?B
A.They give him a computer.
B.They give him a tour of the city.
C.They took him to a concert.
D.They took him to the hospital.
55.Which kind of wishes does Christopher have?C
A.I wish to go            
B.I wish to meet
C.I wish to be
D.I wish to have
56.The purpose of the last paragraph is toB.
A.explain(解释) what‘‘Make-A-Wish''is
B.encourage(鼓励) more people to join the charity
C.tell us how Christopher's wish came true
D.introduce(介绍) different kinds of children's wishes
57.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Sick children just wish to get well.
B.Christopher and Tommy are two officers.
C.A few people are working for‘‘Make-A-Wish''.
D.‘‘Make-A-Wish''has a history of over 30years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
visiting,thousands of,are willing to,heavily,hers,look for,on his own.too,comfortably
43.If you go skating,I will go,too.
44.The Great Wall is beautiful.It is worthvisiting.
45.Howcomfortably the giant pandas are living in Taiwan!
46.All the teachersare willing to answer students'questions.
47.His 9-year-old brother can make a home pageon his own.
48.Jim's MP4is the same as Mary's.He often takeshers by mistake.
49.There arethousands of books in the school library.We often read there.
50.We willlook for some valuable information about charities on the Internet.

查看答案和解析>>

同步练习册答案