精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.John went to see God after he died.God looked at him,feeling very unhappy,"You've lived in this world for 60years.Why didn't you get any result at all?"
John argued(争论),"My God,I couldn't become a successful person just because you didn't give me any chance(机会).If you let that magic apple hit on my head,the man who found the law of gravity(万有引力)should be me."
God said,"OK,let's try again."
God waved(挥动) his hands and the time turned back to a few hundred years ago.
God shook(摇) the apple tree for the first time,when a red apple fell and happened to drop on John's head.John picked up the apple,wiped it and ate it up quickly.God dropped another bigger apple on John's head and John ate it up once again.God shook the apple tree for the third time,when a much bigger apple fell on John's head.John got angry,picked up the apple,threw it out heavily.Then he shouted angrily:"The apple annoyed(打搅) my sweet dream!What a bad luck!"
The apple flew out and happened to fall on Newton's head.Newton awoke and picked up the apple.After a long time of thinking,he discovered the law of gravity at last.
The time returned once again now.
God said to John,"John,do you understand it now?"John asked,"My God,please give me another chance…I will …"God shook his head and said,"No.The chance that the apple drops on the head of everyone is the same,but each person's ability(能力) to catch the chance is different."

37.How many times was John hit by apples?C
A.Once.
B.Twice.
C.Three times.
D.Four times.
38.What did John do after he was hit by the apple for the second time?A
A.He ate the apple at once.
B.He got angry and shouted.
C.He threw the apple out.
D.He thought something over.
39.From the passage,John couldn't become successful becauseC.
A.he didn't have a good luck
B.God didn't give him any chance
C.he didn't catch the chance
D.the apple annoyed his sweet dream
40.Which is the best title of the passage?D
A.God's Words         
B.Annoying Apples      
C.John's Life                      
D.Lost Chances.

分析 【文章大意】这篇文章主要通过一个故事告诉我们:落在我们每个人身上的机会是一样的,差别就在于我们每个人把握机会的能力不同而已.

解答 37  C 细节理解题.根据文章:God shook(摇) the apple tree for the first time,when a red apple fell and happened to drop on John's head.John picked up the apple,wiped it and ate it up quickly.God dropped another bigger apple on John's head and John ate it up once again.God shook the apple tree for the third time,when a much bigger apple fell on John's head.John got angry,picked up the apple,threw it out heavily.可知约翰被苹果砸中三次.故选C.
38  A 细节理解题.根据文章:God dropped another bigger apple on John's head and John ate it up once again.可知是约翰马上吃掉了那个苹果.故选A.
38  C 细节理解题.根据文章:John asked,"My God,please give me another chance…I will …"God shook his head and said,"No.The chance that the apple drops on the head of everyone is the same,but each person's ability(能力) to catch the chance is different."可知他没有抓住机会.故选C.
39  D 标题归纳题.根据文章可知这篇文章主要通过一个故事告诉我们:落在我们每个人身上的机会是一样的,差别就在于我们每个人把握机会的能力不同而已.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Our science class is ______ Monday________ Wednesday.(  )
A.from; toB.at; toC.from; forD.in; about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.My favourite subject ishistory(历史).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Do you want to know thetruth(真相)of the car accident?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Bamboo is a kind of plant in the world.Many people call this plant a tree,but is really a kind of grass.(56)C A Japanese scientist found that one bamboo plant could grow almost 1.5meters in 24hours.Bamboo grows nearly everywhere in the world except Europe.(57)ENot all bamboo looks the same.(58)B They may only grow to be several centimeters(厘米) wide when others may grow to over 30centimeters wide.(59)DPeople can use bamboo to make many things,such as hats,baskets,tables,houses and bridges.(60)A Bamboo pipes help poor farmers to bring water to their thirsty field without costing much money.How clever they are!

A.In Africa,poor farmers are taught how to find water by using bamboo.
B.Some bamboo plants are very small.
C.A bamboo plant may grow very quickly.
D.many Asian countries used bamboo hundreds of years ago.
E.There are more than 1,000kinds of bamboo.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Edison has many invetions in his life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.The boy keptasking(ask) some different questions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.The old man enjoys taking photos on his vacation around the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.______he works hard,he will get good grades.(  )
A.IfB.BecauseC.So

查看答案和解析>>

同步练习册答案