精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Sunny English Club
For students
16:00-18:00Every Saturday
200Yuan a month
9Zhou Yu Street
Tel:3785290
Foreign teachers,English songs and films and more!

Ocean Museum
9:00-17:00From Thursday to Sunday
Ticket:50yuan
132Xue Yuan Street
Tel:5439871
Show you a full picture of sea lives!

Health Centre
9:00-17:30
16Yong Le Street
Tel:3801451
Free examinations for those over 70
Give you good advice to keep healthy!

阅读表中的信息,选择正确答案
36.Sunny English Club is forD.
A.nurses   
B.policemen   
C.businessmen  
D.students
37.You will payC if you want to stay in the English club for half a year.
A.300yuan  
B.600yuan  
C.1200yuan
D.2400yuan
38.You can visit Ocean MuseumA.
A.on Saturday 
B.on Wednesday
C.on Monday 
D.anytime
39.One can get free exams in Health Centre if he isD.
A.9     
B.17     
C.67     
D.73
40.If you are interested in the life of fish,you should go toB.
A.Health Centre                    
B.Ocean Museum
C.Sunny English Club               
D.16Yong Le Street.

分析 本文是三则广告,分别是阳光英语俱乐部、海洋博物馆和健康中心;具体描述了各自的活动内容、价格、开放时间以及联系方式等信息.

解答 36.D 细节理解题.根据阳光英语俱乐部第二行的信息For students可知这个俱乐部是为学生设立的;故选D.
37.C 数字计算题.该俱乐部费用的规定是200 yuan a month(月),半年的费用自然是1200元,故选C.
38.A  推理判断题.根据海洋博物馆的开放时间9:00~17:00  From Thursday to Sunday可知,只有在周四至周日是可以去参观的,故选A.
39.D细节理解题.根据健康中心的规定Free examinations(免费检查) for those over(超过) 70,超过70岁的老人是可以免费检查的;故选D.
40.B 推理判断题.海洋博物馆向人们展览的有Show you a full picture of sea lives(海洋生物)!,所以想了解鱼和海底动物的生活当然要去海洋博物馆,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.You can                  your teachers if you have any problem.(  )
A.turn toB.look atC.take off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.There are over 800 boarding (寄宿) schools in the UK with students from home and foreign countries.Boarding schools started hundreds of years ago in the country.But the earliest boarding schools were set up for white,rich boys only.Now both boys and girls can go to boarding schools from the age of 7 to 18.
What to do
In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13 weeks in each term.Students study and live together.They can't go outside if they are not allowed to.In some schools,each student has his or her subject plan.Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other  facilities  for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.Most boarding schools have a"light out"time.So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.There are house-masters to take care of students all the time,especially after school hours.
What to wear
Nearly all students at boarding schools wear a school uniform.Boys usually wear a shirt and a tie,and girls wear a white blouse,sometimes also a tie and a skirt.As students get older,the rules become less strict.
In the UK,boarding schools provide students with delicious food.They can choose to have a full English breakfast or simply bread.They can also choose between a meal with no meat and another meal at lunch and dinner.And there is always self-service for salad (沙拉),other side dishes and a dessert.Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen,or drink tea or have a snack between meals.

36.Which of the following is TRUE according to (根据) the passageD?
A.Only white children were allowed to attend the earliest boarding schools.
B.Students in a boarding school are looked after only after school hours.
C.As students get older,the rules about wearing school uniforms become stricter.
D.Students can have different activities in a boarding school.
37.Which is the best title for the last paragraphA?
A.What to eat   
B.When to eat    
C.Where to eat   
D.How to eat
38.The underlined word‘facilities'meansB.
A.教师          
B.设施         
C.活动     
D.课程.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.Complete the dialogue with proper words or sentences.
A:Excuse me,I am going to the shopping centre.(46)46Could you tell me the way to the shopping centre?
B:Oh,well.Walk along this road and take the second turning on the right.
A:(47)how far is it?
B:Mm,it's about seven or eight minutes'walk.
A:Thank you very much.
B:That's all right.
(Ten minutes later.)
C:What can I do for you?
A:(48)I want to buy a new shirt.Would you show me some?
C:Certainly.The light blue one is very nice,I think.(49)Would you please try it on?
A:That sounds fine.Where is the changing room?
C:Over there.This way,please.
A:Oh,it looks so nice,but it's a little small.Do you have Size L?And how much is it?
C:Yes.It is 240yuan.
A:(50)It's too dear.Can it be cheaper?I only have 200yuan.
C:That's OK.You can take it.
A:Thank you.Size L,please.Here is the money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
Peterdoesn't mind eating burnt food
Laurais a strict vegetarian
is shocked by what others eat
Tonyspeaks last
says tasty food is bad for people
eats a balanced diet
A group of young people got together to discuss the importance of keeping healthy.Peter said he(59)didn't mind eating burnt food and he loved to eat meat.
Laura was(60)shocked by what others ate.She never ate meat.She was a(61)strict vegetarian.
Tony spoke last.He said(62)tasty foodwas bad for people."People who(63)eat a balanced dietis healthier than those who only eat biscuits and hamburgers."He said.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
A Bite of China
  A Bite of China is a documentary television series that started on CCTV-1 on May 14,2012.It introduces the history behind delicious food from all over China,and teaches a lot about Chinese culture.
Britain's Got Talent
  Britain's Got Talent is a British television talent(才能) show and competition which began in June,2007.Anyone with some kinds of talents can apply to perform on it.People compete against each other in order to win the prize.
The Voice of China
  The Voice of China is a television singing competition.It started on July 13,2012 on Zhejiang TV.It is like The Voice of Holland which started in Holland 2010.
Myth Busters
  MythBusters is a science-entertainment TV program.It is one of the oldest and the most popular shows on Discovery Channel.On the show,Adam Savage and Jamie Hyneman take a scientific look at what people say or think to see if it is true.
根据以上信息,选择最佳答案.
46.If you want to learn aboutA,you should watch A Bite of China.
A.Chinese food
B.British singers
C.American news
47.The Voice of China is a TVA competition.
A.singing
B.dancing
C.painting
48.B is the oldest of the following three programs.
A.A Bite of China
B.Britain's Got Talent
C.The Voice of Holland
49.Adam Savage and Jamie Hyneman areC.
A.cooks
B.singers
C.TV hosts
50.From the message above,we know thatA.
A.The Voice of China is similar to The Voice of Holland
B.A Bite of China started on CCTV-1on the thirteenth of July,2012
C.only children have a chance to show their talents on Britain's Got Talent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Smoking is bad for our health.You had better __________smoking.(  )
A.give outB.give offC.give awayD.give up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Canada 4:00 a.m.to 8:30 a.m.
Canada is a big country with six time zones(时区).In the west,it is four a.m.,and everyone is asleep,but in the east it is half past eight and people are awake.It is a cold Friday morning in November.

Scotland  12:00 noon
Scotland is part of the UK.The capital of Scotland is Edinburgh,and the capital of the UK is London.It is twelve noon,or midday,in Edinburgh.Children are having lessons,but they are looking forward to the weekend because there is no school on Saturday.


Egypt 2:00 p.m.
Friday is already the weekend in Egypt.Friday is a special day for Muslims,so schools,offices and shops are closed in all Arab countries.So now,at two p.m.,most people in Egypt are having lunch with their families.

Japan  9:00 p.m.
Japan is seven hours ahead of Egypt,so it is already Friday evening there.The weekend is beginning.Most people are out with friends or watching television or playing computer games.


31.The people inD needn't go to work on Fridays.
A.Canada         
B.Scotland      
C.Japan      
D.Egypt
32.If it is 8:00a.m.in western Canada,the time isC in eastern Canada.
A.11:00a.m       
B.2:00p.m.
C.12:30p.m.
D.4:00a.m.
33.While Canadian children are waking up,children in Scotland areA.
A.having lessons   
B.sleeping      
C.watching TV 
D.playing games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Does the house near the post office belong to       ?
-No.It's not       .They don't live in this area.(  )
A.their;theirsB.them;theirsC.theirs;theirsD.them;their

查看答案和解析>>

同步练习册答案