精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.In China,many people are leaving the countryside to find jobs in the cities,because the countryside is much poorer than the city,and often there isn't much work there.Services such as hospitals and transports are usually much better in the city than in the countryside.They hope that their lives will improve when they move to the city.
But in the big cities of Europe like London or Paris,people are moving out of the city.These rich families want to live a quieter life.They are tired of the noise and the dirt of the city,and they are tired of the crowded streets,crowded trains and buses.They don't want to live in the cities any more.They want a house with a garden in the countryside,and breathe the fresh air there.
So they move out of the cities.Some don't go very far,just a little way out of the city,to the towns near the cities,other people move to the real countryside with sheep,cows and green fields.There,they start new lives and try to make new friends.
Not all those who move from the city to the countryside are happy.After two or three years,many people who have done this feel that it was a big mistake.They don't make so much money and there isn't much work to do.People in the countryside are very different and aren't always very friendly.
As a result,quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city."It's wonderful to see crowds in the streets and cinema lights."they say.
36、Which is NOT the reason for people moving to the cities in China?B
A、The countryside is much poorer than the city.
B.People in the countryside have nothing to eat.
C、People in the countryside don't have much work to do there.
37、Some rich families in Europe move to the countrysideB.
A、because they will find good jobs
B、because they are tired of living in the city
C、because they can make more money there
38、What's right about the people who move to the countryside?C
A、All of them feel happy.
B、None of them feel happy.
C、Only a few of them stay at the countryside at last.
39、What does the underlined sentence in the last paragraph show?A
A、They are happy to move back to the city.
B、They miss their friends in the countryside.
C、They still want to move to the countryside.
40、Which is the best title of this passage?C
A、A Happy Life           
B、Living In The City
C、Moving Out or Moving Back.

分析 这篇短文主要谈论的是生活在城市好还是生活在乡下好的问题,作者通过一些具体的例子说明了人们的这种矛盾心理,没有给出具体结论.

解答 36.B细节理解题.根据短文第一段because the countryside is much poorer than the city,and often there isn't much work there.Services such as hospitals and transports are usually much better in the city than in the countryside.They hope that their lives will improve when they move to the city,可知选项B农村人没有吃的东西不属于人们移居到城市的原因,故答案为:B.
37.B细节理解题.根据These rich families want to live a quieter life.They are tired of (厌倦) the noise and the dirt of the city,可知欧洲一些富裕家庭搬到农村是因为这些富裕的家庭想过安静的生活.他们厌倦了城市的喧嚣和污垢,故答案为:B.
38.C细节理解题.根据根据倒数第二段After two or three years,many people who have done this feel that it was a big mistake.They don't make so much money and there isn't much work to do可知两三年后,许多这样做的人发现那是一个巨大的错误,并不是所有从城市移居到乡下的人都是幸福的,推出最后只有一少部分人会留在乡下.故答案为:C.
39.A细节理解题.根据Not all those who move from the city to the countryside are happy可知不是所有从城市搬到乡下的人都是快乐的,所以此句说他们很高兴的回到了城市,故答案为:A.
40.C主旨大意题.根据文章内容可知这篇短文主要谈论的是生活在城市好还是生活在乡下好的问题,故选C,(从城市中)搬出去还是搬进来.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Cao Wenxuan has won the Hans Christian Andersen Prize,which makes him ________ first Chinese writer to win ________ highest international award for children's books.(  )
A.the; theB.the; aC.a; theD.不填; 不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.同学们,你们刚来到一个新学校,一定认识了不少新朋友,下面就根据中文提示,以 My Friend为题,向大家介绍一下你的新朋友:
1.今年13岁,来自中国,身高1.6米
2.高个,黑色短发
3.大鼻子,小嘴巴,大眼睛
4.最喜欢蓝色,最喜欢苹果,最喜欢吃面条
要求:不能出现真实姓名,不少于60字.文章要包括所有提示信息,可以适当发挥,文章开头已经给出,不计入总词数.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.迈克昨晚熬夜看足球赛,现在有点困了.(stay)
Mikestayed upto watch the soccer game last night,he is kind of tired now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.look!Some blue birds____in the sky.(  )
A.flyB.flyingC.are flying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15. Can dolphins talk?Maybe they can't talk with words,
but they can talk with sounds.They show their feelings with
sounds.
Dolphins travel in a group.We call a group of them a
"school".They don't study,but they travel together.Dolphins
talk to other dolphins in the school.They give information.They
tell other dolphins when they are happy or sad or afraid.They said"welcome"when a dolphin comes back to the school.They talk when they play.They make a few sounds above water.They make many more sounds under water.People can't hear these sounds because they are very high.
Sometimes people catch dolphins for large aquariums(水族馆).People can watch the dolphins in a show.Dolphins don't like to be in an aquarium,being away from their school.They are sad and lonely if they do so.
There are many stories about dolphins.They help people.Sometimes they save someone's life.Many people believe that dolphins can bring them good luck.
41.Dolphins show their feelings withC.
A.pictures                                         B.words                          C.sounds
42.DolphinsAin the school according to the passage.
A.give information     B.talk when they sleep
C.say"sorry"when a dolphin comes back
43.People can't hear the dolphin's sounds becauseC.
A.they are above the water                  B.they are under the water       C.they are very high
44.How do dolphins feel when they are away from their school?B
A.Happy                                            B.Lonely                        C.Excited
45.Many people believe that dolphins can bringA to them.
A.good luck                                         B.health                                        C.wealth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You must be quiet in the library,If you make a lot of _____,you may disturb others.(  )
A.voicesB.noiseC.sounds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Helen got a full mark because she spelt all the wordscorrectly(correct).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I will tell him the good news as soon as he_____back.(  )
A.comesB.cameC.will come

查看答案和解析>>

同步练习册答案