精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.How well can a South Korean(韩国) girl play a Chinese woman from ancient (古代的) times?Lim Yoon-a,25,makes it look easy.Lim is a member of the South Korean pop group Girls'Generation.She sings well and dances well.Now,she is also  in the TV drama(剧) God of War Zhao Yun (《武神赵子龙》).To act better,Lim practiced(练习) speaking Mandarin (普通话) almost every day.She even learned about ancient Chinese history.Lim's hard work helped a lot.People love her acting!
根据短文,判断正(A)误(B).
46.Lim Yoon-a is a 25-year-old Chinese woman.F
47.Now,she is in the TV drama God of War Zhao Yun.T
48.Lim is good at singing and dancing.T
49.Lim practiced speaking Mandarin almost every week to act better.F
50.Lim works hard.T.

分析 文章大意:
韩国人演中国电影会是什么样?
Lim是一个25岁的女孩,是韩国一个乐队的一员,正在参与武神赵子龙电视剧的拍摄.
Lim唱歌和跳舞都非常棒.
为了表现好一点,每天都在练习普通话.
Lim的努力工作帮了她很多,人们都很喜欢他.

解答 46.F,推理判断题,文中提到"Lim Yoon-a,25,makes it look easy.Lim is a member of the South Korean pop group"Lim是一个25岁的女孩,是韩国一个乐队的一员,且开头说明韩国人演中国电影会是什么样,由此确定Lim是韩国人,不是中国人,此题错误.
47.T,推理判断题,文中提到"she is also  in the TV drama(剧) God of War Zhao Yun (《武神赵子龙》)."Lim此时正在参与武神赵子龙电视剧的拍摄,由此推断此题正确.
48.T,推理判断题,文中提到"She sings well and dances well"Lim唱歌和跳舞都非常棒,由此确定此题正确.
49.F,推理判断题,文中提到"Lim practiced(练习) speaking Mandarin (普通话) almost every day."Lim每天都在练习普通话,并不是每周,由此确定此题错误.
50.T,推理判断题,文中提到"Lim's hard work helped a lot"Lim的努力工作帮了他很多,由此确定Lim工作很努力,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Jack is a twenty-year-old young man.Two years ago,when he finished middle school,he found work in a shop.Usually he works until ten o'clock in the evening.He is very tired when he gets home.After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep.His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day,on his way home,he met Mary.They were both happy.He asked the girl to his house,she agreed happily.He bought some fruit and drinks for her.And they talked about their school,teachers,classmates and their future (未来).They talked for a long time.
"Have a look at your watch,please,"said the girl."What time is it now?"
"Sorry,something is wrong with my watch,"said Jack."Where's yours?"
"I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way.He began to stamp his foot on the floor,"Bang!Bang!Bang!"
The sound woke his grandma up.The old woman shouted downstairs,"It's twelve o'clock in the night,Jack.Why are you still jumping upstairs?"
56.Jack wasB when he finished middle school
A.sixteen 
B.eighteen 
C.twenty 
D.fifteen
57.The old woman is satisfied with Jack becauseC.
A.he's her grandson   
B.he's clever
C.he can keep quiet      
D.he gets home on time
58.From the story,we can know that Mary is Jack'sA.
A.classmate    
B.colleague (同事)    
C.aunt     
D.wife
59.The word"stamp"in the story meansB in Chinese.
A.盖印 
B.跺 
C.贴邮票 
D.承认
60.Jack stamped his foot on the floor in order (为了)C.
A.to wake his grandma up 
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.I always feellonely (孤独的) when my goods leave me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.What do young people think about places in town?We did a survey of our readers and this is what we learned.All the movie theaters are good,but the Screen City is the best in our town.It has the biggest screen and the most comfortable seats.However Town Cinema is the cheapest,and it has the friendliest service.The most popular clothing store is Jason's.It has the best quality clothing.It's also the cheapest.Funky Fashion is the worst.It has really bad service.As for radio station,most people think that Jazz 107.9FM is really great.It has the most exciting programs.
                   Survey Results of Places in Town
Name          Comments
Screen CityIt has the biggest screen and the most (56)comfortableseats.
(57)Town CinemaIt is the cheapest,and it has the friendliest service.
Jason'sIt has the best (58)qualityclothing.It's also the cheapest.
Funky FashionIt has really (59)bad service.
Jazz 107.9FMIt has the most (60)exciting programs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---How do you get to the subway station?---_______________(  )
A.On foot.B.It's five kilometers.
C.It takes 15 minutes.D.No,I don't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.遵守规则obey rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A bus takes them there.(改为同义句)
Theytake a busto get there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.当他十二岁时,他辍学了,开始工作.
When he was twelve,hedropped out of school and started to work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My grandfather is seventy-three.(对划线部分提问)
How old isyour grandfather?

查看答案和解析>>

同步练习册答案