精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.If you want to make friends,what should you do?
Steps:
★Try to look on the bright side of things.
★Look for groups in your area that do something you are interested in.Maybe you will learn some new skills and meet some people who have many things in common with you.
Tips(建议,诀窍):
★Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail,or by visiting them to find out how they are.Remember important things about them such as birthdays and weddings(婚礼).
★If you have an argument with your friends,say sorry first.
★Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.
★Listen to others carefully.It's better to be a good listener.
★Be different.Don't try to change others through your own ideas.
Warnings:
★Never ask or give away(泄密) a friend's secret.
★Don't be afraid to stand up for what is right.
★You'd better not give your ID number,phone number or your home address to people that you have just made friends with.

根据材料内容,选择最佳答案.
61.Why is it good to look for groups in your area?D
A.Because it isn't far.
B.Because it is a rule in your area.
C.Because you can make some money.
D.Because it's a good chance to meet people who have the same interests.
62.The underlined word"contact"means"A".
A.联系
B.关系
C.关联
D.联合
63.If you are somebody's good friend,you shouldB.
①try to know his or her secrets
②support him or her when he or she is right
③keep in touch with them often
④try to change her or him with your own ideas
A.①②
B.②③
C.②④
D.①④
64.Which of the following is NOT right according to the passage?B
A.Listen to your friends carefully and keep their secrets.
B.To keep in touch with your new friends,you'd better tell them your phone number or address.
C.If you have an argument with your good friend,you'd better say sorry to him or her first.
D.When you want to make more friends,you should look on the bright side first.
65.What's the best title for the passage?C
A.What is Real Friendship
B.Where to Meet New Friends
C.How to Make Friends
D.Friends Should Help Each Other.

分析 文章大意:这篇短文主要分条缕析地介绍了慎重交友的两个步骤,提出妥善交友的五条建议以及三个涉及隐私注意事项.

解答 61-65:DABBC
61题答案:D 细节理解题.根据第三段Maybe you will learn some new skills and meet some people who have many things in common with you.描述可知,这样可以学习一些新技术,遇上一些志同道合的人.故选D.
62题答案:A 词义猜测题.根据后面句子by telephone or e-mail,or by visiting them to find out how they are.( 通过电话、邮件或者拜访等联系方式看看朋友怎样了)的描述可以推断,contact是"联系"的意思故选A.
63题答案:B 细节理解题.根据短文第四段Contact your friends at least once a week(至少每周联系你的朋友) 以及倒数第二段Don't be afraid to stand up for what is right(不要害怕支持对的事情)的描述可知,应该选B.
64题答案:B 细节理解题.根据短文最后一段You'd better not give your ID number,phone number or your home address to people that you have just made friends with.(你最好不要把你的身份证号码、电话号码以及家庭住址给你刚结交的朋友)的描述可知,不正确的一项是B.
65题答案:C 标题归纳题.根据第一句If you want to make friends,what should you do?短文主要介绍交友的步骤、如何妥善交友以及交友的注意事项,归纳起来就是如何交友的问题.故选C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A young man went to a car shop.He was wearing rubber boots  and a dirty jacket He needed a haircut very much.The young man looked at an expensive car carefully and then asked the shop owner,"How much is this car?""Nine thousand two hundred and eighteen,"the owner answered."I want sixteen of them,"the young man said.The shop owner smiled coldly.He showed the door to the young man.
In another shop on the other side of the street the business was done.The young man took money out of his pocket and paid for the cars.He said the cars were for himself and his friends.Each of them wanted to get one.He said that he and his friends working on a fishing-boat."We have got much money this season,"the young man said,"and we want to buy cars."

71.The shop owner showed the young man the door meansA
A.to ask him to go away
B.to ask him to look at the door of the car
C.to tell him where the door of the shop was
D.to let him enjoy the beautiful door of the car
72.How many cars did the young man want to buy for his friends?D
A.18.
B.17.
C.16.
D.15.
73.How much did the young man pay for the cars?C
A.9218.
B.92180.
C.147488.
D.138270.
74.-What was the young man?-He was aD.
A.bank clerk
B.school teacher    
C.shop owner
D.fisherman
75.The story tries to tell usA.
A.we can't tell whether a man is rich by his clothes
B.cars are expensive
C.people wearing rubber boots are rich
D.we can't show the door to others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.There are only two reasons people cannot achieve their goals:The goals aren't important to them; or people don't break them into small enough pieces.So all we need to do is to try our best…
Have you ever watched a quitter in a boxing match-a man who just gives up and walks away?The whole crowd boos.They throw drink bottles and bits of hot dog into the ring.They don't throw things because he lost.They throw things because he quit.In our hearts we all believe that we should do our best.
Eric Moussambani swam for Equatorial Guinea(赤道几内亚) at the 2000Olympics.This was the first time Eric had swum a 100-metre race.He swam with his head out of the water and he barely kicked his legs.In the first lap he was really struggling(挣扎).In the second he was nearly drowning (沉没).But Eric was fighting with everything he had.
At the turn,the large audience began to shout and with every stroke(划水) the noise got louder and louder.Twenty metres from the finish,Eric was hardly moving but the crowd was crazy.When he finally hit the wall,the cheering and stamping all but lifted the roof off the stadium.His time of 1minute 52seconds was about a minute slower than all the other competitors.Who cared?Eric Moussambani had done his best.
When you make an honest effort,people support you.You feel happier when you do your best.Think about what it feels like walking to school on those days when you have done all of your homework and done it as well as you can.Don't you feel just a bit more interested about school?Why?Because you are always happier when you make a 100percent effort,whether it's for an essay or a basketball game.
Your teachers will tell you"Work hard!"and your parents will probably tell you"Work hard.".But you don't work hard to please your parents and teachers.The big reason you do it is for you.If you get good marks,that's a prize.If other people notice,wonderful!But the main reason is how you feel about yourself.
Even when you do your best,it is not certain that you will succeed.You may do your best,and still be criticized.You may do your best,and still have people laugh at you.But when you do your best,the reward is that feeling that says,"I did everything I could."

54.The audience would get unhappy with a quitter becauseD.
A.the quitter loses the match
B.the match ends earlier than expected
C.the match is not wonderful 
D.the quitter fails to show sportsmanship
55.People shouted when Eric was swimming becauseB.
A.he swam too slowly
B.they wanted to cheer him on
C.he was the last one in the competition
D.he had not mastered basic swimming skills
56.Which of the following is true according to the passage?D
A.You work hard only to make your parents and teachers happy.
B.The audience was very angry when Eric lost the 100meter race.
C.If you have done your school work,you will surely get high marks.
D.When you make an effort in a basketball game,you'll feel happier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A根据表格内容,选择正确答案
NamePersonal Information
Ludwig van
Beethoven
Born in 1770in Germany  Died in 1827
A musician
Florence
Nightingale
Born in Italy on May 12,1820    Died in 1910
An English nurse
Bill GatesBorn in 1955in the USA  Wrote Business@the speed of Thought
Owns  Microsoft
Thomas EdisonBorn in 1847in the USA      Died in 1931
Made over 1,000inventions
Yao MingBorn on September 12,1980in Shanghai,China
A basketball player   Playing for the Houston Rockets,USA
56.Florence Nightingale is fromC.
A.Canada      
B.the USA      
C.Italy
57.TheA was born in 1770.
A.musician     
B.nurse        
C.businessman
58.Business@the speed of Thought is the name of aB.
A.song        
B.book         
C.school
59.Thomas Edison died inC
A.1910        
B.1827         
C.1931
60.Which of the following is TRUE?C
A.Yao Ming is playing basketball for Los Angeles Lakers in America.
B.Beethoven made over 1,000inventions
C.Bill Gates is the author of Business@the speed of Thought.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Dear Reader,
Imagine an 11-year-old girl washing clothes,looking after a baby,working hard in the field all day.Imagine a little girl who knows there will not be enough food for dinner,who can't fill her stomach with water because it's polluted,and who has watched her father,little brother and sister die because the family is too poor to see a doctor.Is it hard to believe?For Maria Pastora,these are the real life.
Maria would gladly walk miles to school,but her mother needs her at home.If Maria grows up without going to school,what will be her future?
But for just 52cents a day,you can sponsor a child like Maria.Through"Save the Children",you can help Maria's mother get the tools,the ways she can turn their poor food into a good dinner,the money she needs to buy clothes and school things for Maria.
To help Maria most,you money is put together with that of other sponsors,so hard-working people can help themselves.Build a school,a hospital …bring in clean water.This is what"Save the Children"has been about since 1932.
For you there are many rewards(回报).Have the chance to write to or hear from your sponsored child.Receive photos or progress reports.Know you are helping another person.That's how"Save the Children"works.But without you,it can't work.Please take a moment now to fill in and post the form below to help a child like Maria and her village.
It can make such a difference in her life and yours.

62.Maria did all the following chores except(除了)D.
A.washing clothes
B.working hard in the field
C.looking after a baby
D.planting trees
63."Save the Children"isD.
A.a group to help poor children get clean water
B.an office of the government to collect money
C.a program shown at theaters to help the poor
D.a group who works for children in poor places
64.The underlined word"sponsor"means"B"in Chinese.
A.回报
B.资助
C.感恩
D.抢救
65.The last sentence in the letter tells us thatC.
A.we will get some money if Maria goes to school
B.what we give is more than w2hat we take
C.both Maria's life and ours will change a lot
D.Marie and we can help each other at school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Students always have a good time _______ each other.(  )
A.chat withB.chatting withC.to chat withD.chatting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.阅读材料,根据材料内容选择最佳选项.
How do you go to school?Do you take a bus or ride a bike?For many students,it is easy to get to school.But for some children in one small village(乡村)in Hunan,it is very difficult.There is no road between the village and the school.The children have to climb ladders(梯子) to get to school.
Yu Xinxin is an 8-year-old girl.She climbs the ladders every day."My parents are good at it and they  tell me how to do it,and now I don't think too much about how high it is."she says.
It is hard for the villagers to get in and out of the village,too.Their dream is to have a road.
51.For the students in the small village,it isC to get to school.
A.easy              B.good        C.difficult
52.The students in the small villageA.
A.climb ladders to get to school        
B.ride a bike to school
C.take a bus to school
53.划线单词"they"指代的是"C".
A.Yu Xinxin's teachers                  
B.Yu Xinxin's classmates
C.Yu Xinxin's parents
54.What is the villagers'dream?B
A.To have buses                   
B.To have a road
C.To live in the new houses
55.下列哪项陈述是正确的?C
A.Yu Xinxin is seven years old.
B.The villagers don't want to have a road.
C.Yu Xinxin's parents can climb ladders.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Parents are the closest people to you in the world.They love you just because you are you.And they would do anything for you.
Like a lot of middle school students,Zhuang Shuxia has her problem.She and her parents don't get on well.
"I really want to be my Daddy's little girl.But he just doesn't understand.He speaks to me but doesn't listen to me,"said Zhuang,a Junior 3student in Hebei.
Of course,lots of kids feel that way.But you and your parents will be much happier if you can be friends.Why don't you take a walk and have a talk with your parents first?
Here are some ways to have a good talk with them:
◆Find a good time to talk,like when you're having dinner,going out for a walk or watching TV.
◆Tell them something you're interested in,or ask them about their lives when they were young.They love to talk about it.
◆Listen to them carefully,and look at them in the eyes.
◆Be honest.Your parents will trust(信任)you more.And a trusting family is a happy family.

51.Who are the closest people to us according to the passage?C
A.The people who love us.
B.The people who understand us.
C.Our father and mother.
D.All the family members.
52.Zhuang Shuxia's problem isD.
A.Her father doesn't think she works hard enough.
B.Her father doesn't like to speak to her.
C.She really wants to be a big girl.
D.She can't get on well with her parents.
53.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.Your parents love you just because you are such a good child.
B.Children and their parents will be happier if they make friends with each other.
C.It is a good time for children to talk with their parents when having dinner.
D.Children can win their parents'trust if they are honest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Many people like animals such as (例如) dogs and cats,and keep one or more of them as pets.If you keep a dog or a cat as a pet,you must know how to look after it.
A grown-up(成年的) dog needs two meals a day.It can eat meat,fish,rice and some other things.Dogs like big bones(骨头),but you can't give them chicken bones.Remember to give them much clean water.
A healthy dog will bring you more happiness.
A cat has two meals with some meat or fish.It drinks a little milk every day.Sometimes you can give them vegetables to eat.Don't forget(忘记) that they need clean water to drink.
Take care of your pets.They will be your best friends.Maybe they can give you some help when you are in need.

46.What do dogs like eating?B
A.All bones.B.Big bones.C.Chicken bones  D.Small bones.
47.A healthy dog canD you happiness.
A.make        B.get        C.take          D.bring
48.Cats usually drinkD.
A.orange       B.red ink.C.apple juice     D.milk and water.
49.Will pets be people's friends?C
A.No,I don't think so.B.Yes,but only a little
C.Yes,they will.D.No,they won't.

查看答案和解析>>

同步练习册答案