精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Several times my daughter had telephoned to say,"Mum,you must come and see the daffodils (水仙花) before they are over."I wanted to go,but it was a two-hour drive from Laguna to Lake Arrowhead."I will  come next Tuesday,"I promised,a little unwillingly,on her third call.
Next Tuesday got cold and rainy.But since I had promised,I drove there.When I finally walked into Carolyn's house and greeted my grandchildren,I said,"Forget the daffodils,Carolyn!The road is invisible in the cloud and fog,and now there is nothing in the world except you and these children that I want to see!"
My daughter smiled calmly and said,"We drive in this all the time,Mum."
After about 20minutes,we turned onto a small road and I saw a small church(教堂).On the side of the church,I saw a hand-lettered sign that read,"Daffodil Garden."
We got out of the car and each took a child by the hand,and I followed Carolyn down the path.Then,we came to a corner of the path.Then,I wondered at the sight before me.There were five acres (英亩) of flowers.
"But who has done this?"I asked Carolyn.
"It's just one woman,"Carolyn answered."She lives there.That's her house."
Carolyn pointed to a well-kept A-shaped house that looked small and modest.We walked up to  the house.On the door,we saw a poster."Answers to the Questions I Know You Are Asking"was the headline(标题).
The first answer was a simple one."50,000bulbs(球茎),"it read.
The second answer was,"One at a time,by one woman.Two hands,two feet,and very little brain."
The third answer was,"Began in 1958."
For me,that moment was a life-changing experience.I thought of this woman whom I had never met,who began more than fifty years ago-one bulb at a time-to bring her beauty and joy to the field.

34.The writer didn't want to go to see the daffodils at first becauseD.
A.she was not interested in them
B.they were nearly over
C.the weather was not good enough
D.it took a long time to drive there
35.What does the underlined word"invisible"mean in Chinese?B
A.不平坦的                    
B.看不见的
C.狭窄的                     
D.到头的
36.How many people went to see the daffodils with the writer on that Tuesday?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
37.What could the writer probably learn from this experience?A
A.A baby step at a time,a great change in life.
B.It's never too late to learn.
C.We can change the world by growing flowers.
D.We must put the interest of others above our own.

分析 好几次,我的女儿打电话对我说,"妈妈,在这些水仙花调谢前,你必须过来看看它们."我虽然想去,但是,一想到从拉古纳(美国新墨西哥州的一个地名)到箭头湖(美国加利福尼亚州的一个地名)有两小时的车程.当女儿第三次打电话来时,虽然有一些不情愿,我还是答应她了:"下个星期二,我会去."
 结果,在约定的星期二,早晨天气寒冷,而且下起了雨.但是,我已经答应女儿了,只好硬着头皮开车去到那里.等我终于走进卡罗琳的家里时,我愉快地拥抱了我的孙子孙女,和他们打招呼.
 我说道:"卡罗琳,别管那些水仙花了!天阴着,雾又大,很难看见路,现在,除了想见到你和孩子们,这世上我什么也不想见了!"
 女儿平静地微笑着说:"我们一直在这路上开车,妈妈"
 大约过了二十分钟之后,我们驾车驶到了一条碎石路,我看到了一个小教堂,在离教堂一侧远的地方,有一块手写的路牌:"水仙花园."
我们下了车,一人手牵一个孩子,沿着小径前行,卡罗琳在前,我在后.我们转过一个弯,我抬头望去,惊呆了.在我的面前,是一片灿烂的景象:这些花所占的面积大约有五英亩、
"是谁造的这个花园?"我问起卡罗琳.卡罗琳回答说,"一个女人而已,她就住在这,那儿就是她的家."顺着卡罗琳手指的方向,我看到了一幢整洁而又简练的A型框架的小房子,我们向那座小屋走去.
 在小屋的门上,贴着一张布告,标题是:"我知道您会提出的疑问的解答."第一个答案非常简单:50000株;第二个答案是:由一位女子一点一滴地造就.一双手,一双脚,一个脑袋;第三个答案是:始于1958年.
 对于我而言,这一刻的经历,改变了我的生活.我心中想着这位我从未谋面的女子,在五十多年前,从种下第一株水仙花球根开始,把她自己所想象的美丽和快乐带到一个田野.

解答 34.答案:D.细节理解题,结合第一段I wanted to go,but it was a two-hour drive from Laguna to Lake Arrowhead可知是因为要开两个小时的车才能到,故不想去,故选D.
35.答案:B.词义理解题.结合第二段The road is invisible in the cloud and fog,其中的in the cloud and fog天气是多云下雾的,故路是看不见的,故选B.
36.答案:C.推理判断题.结合第五段We got out of the car and each took a child by the hand,and I followed Carolyn down the path可知作者和Carolyn 一人牵着一个小孩,也就是一共四个人,也就是有三个人和作者一起去了,故选C.
37.答案:A.主旨大意题.结合最后一段who began more than fifty years ago-one bulb at a time-to bring her beauty and joy to the field.在五十多年前,从种下第一株水仙花球根开始,把她自己所想象的美丽和快乐带到一个田野.故这篇文章告诉我们做事要像婴儿一步一步,脚踏实地,生活中才会有很大的变化.故选A.

点评 在做阅读理解题时,猜测也是一种能力.同样一篇高难度的文章,对于一些学生来讲简直不知道该如何下手做题才好,但对于另一些同学来说,他们能利用自己已有的语言及生活知识,根据上下文进行逻辑推理,迅速排除逻辑有误的选项,找出最有可能的选项.当然,方法的使用也是建立在你一定量的训练的基础上的,想不通过辛勤的劳动而找到一种万能的解题方法,这只能是徒劳的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Daming,what do you think of listening?
-I think listening is just as _______ as speaking in English learning.(  )
A.importantB.more important
C.most importantD.the most important

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4."Did you sleep well last night?"David asked her.(改为复合句,句意不变)
David asked  herif/whether she slept well  last night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.One day in summer,little Jack was playing on the beach with his father.Suddenly,he saw a little tortoise moving slowly on the sand.He started to look at it carefully and began to touch it with his hand.To his surprise,the tortoise stopped moving.It pulled in its head and legs,and closed its shell tightly.He touched it again but the tortoise didn't move at all.Jack became angry.He used a stick and tried to force(强追) it to open.
When his father saw this,he stopped him and said,"No,son,you mustn't do that!You will kill the tortoise.You won't get it open with a stick."Jack was curious and asked,"Why?"
"Just wait and see,"his father replied.Then he picked up the tortoise and put it in a bag.
After they came back home,the father took the tortoise out of the bag.He put it near the fireplace(壁炉).After a few minutes,the tortoise began to move a little.Then the tortoise stretched out(伸出) its head and legs.At last,the tortoise began to crawl across the room.How excited Jack was when he saw this.
"Son,now you see,"said his father,"sometimes,you can't force someone to do things he doesn't like.But if you get him warm first,he will do what you want him to do."
31.One day Jack and his father were playingA
A.on the beach                 
B.in the zoo
C.on the hill                     
D.in the garden
32.Jack used a stick toCthe tortoise
A.save       
B.feed               
C.open               
D.close
33.The father picked up the tortoise andB.
A.killed it                        
B.put it in a bag
C.cooked it                             
D.threw it into the sea
34.After the tortoise gotAnear the fireplace,it began to move a little.
A.warm      
B.cool               
C.thirsty            
D.hungry
35.The story tells us thatD
A.people will do things we want them to do
B.people won't do things we want them to do
C.we can force people to do things they don't like
D.we can't force people to do things they don't like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I had been a happy girl until one day when I was fifteen months old.One of my eyes was badly hurt in an accident.I lost the sight of the eye,with an ugly scar  around it.
Children refused to play games with me.It made me very sad.I always walked,looking at the floor,so that people would not see the ugly face.My mother encouraged me to be brave.She told me,"Alice,hold your head up high and face the world.If you do,it will be OK,and people will see your beautiful soul."Mom's words meant different things to me over the years.
As a little child,I thought Mom meant,"Be careful or you will fall down."When I grew up,I still wanted to look down to hide my shame.She repeated these words whenever I wanted to hide.Mom's words helped me realize that I should look at people in the eye and let them know me.When I tried,I found people were friendly to me.
In high school,I worked hard at my lessons and succeeded in my studies.Everybody began to like me and I had some friends.However,I still felt sorry about my scar,my ugly face.Sometimes when things got really bad,I would cry to my mom.She was always there for me.She would look at me and said,"Hold your head up high and face the world.Let them see the beauty that is inside."I became confident*.
At university,I took part in all kinds of activities.I joined a music club.Then John,a popular musician,came into my life.He didn't mind the scar.We soon fell in love with each other.Two years later,we got married.
My mother's words have been encouraging me to face my problems bravely and believe in myself.

29.What happened to Alice when she was fifteen months old?B
A.She was badly ill.
B.She hurt one of her eyes badly.
C.Her mom left her.
D.She had a scar on one of her ears.
30.Which of the following is NOT TRUE?C
A.Children refused to play with Alice.
B.Alice worked hard in high school.
C.Alice never worried about her problem.
D.Alice had lots of friends at university.
31.Why did John fall in love with Alice?B
A.Because everyone liked her.
B.Because he enjoyed her beauty inside.
C.Because he wanted to help her.
D.Because Alice looked very beautiful.
32.What does the sentence"Hold your head up high"mean to Alice?D
A.Walk carefully.
B.Walk with your head up.
C.Be outgoing.
D.Believe in yourself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Would you mind_______more slowly?I can't follow you.(  )
A.speakB.spokeC.spokenD.Speaking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.A:He likes reading English I like reading English,too.
B:He likes reading English.So do  I.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.A:Students can't take magazines out of the reading-room.
B:Magazines can'tbe taken out of the reading-room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.My father has already been to America.(改为一般疑问句)
Has your father been to America,yet?

查看答案和解析>>

同步练习册答案