6.Mr.Read lived in a city.He wrote a lot of novels and the young men liked to read them.And he was often visited.It took him much time to meet them.Some visitors talked much with him and at last he didn't like it.He told his servant(小说)to stop the strangers from troubling him.
One morning he was writing a novel when the door was knocked at.He hoped to finish writing it as soon as possible and he had no time to meet anybody.He told the servant he did not want to be troubled.The servant opened the door and found it was Mr.Baker,one of Mr.Read's old friends.
"Is Mr.Read at home,Mabel?"asked Mr.Baker.
She wanted to let him in but suddenly(突然)remembered what she was told.
"Sorry,Mr.Baker,"said the servant."He's gone out."
"Where has he gone?"
"I don't know."
"When will he come back?"
"Sorry,he didn't tell me about it."
Mr.Baker understood his friend wouldn't see him.He got mad and left.That afternoon Mr.Read finished his novel.He felt sorry for Mr.Baker and wanted to apologize to his old friend.He got there and shouted,"Is Mr.Baker at home?"
Mr.Baker heard it was his friend.He remembered what happened that morning.He didn'topen the door and answered,"Sorry,I'm not in.""I have heard it's you,Mr.Baker."
"I believed your servant this morning,99 said Mr.Baker."But you don't believe your friend now!
60.According to the passage,Mr.Read wasB.
A.a waiter
B.a writer
C.a worker
D.a servant
61.What does the underlined word"apologize"mean in Chinese?A
A.道歉
B.挑战
C.回答
D.邀请
62.From the story we can guess Mr.Baker feltDbecause his old friend didn't let him in.
A.happy
B.surprised
C.sorry
D.angry
63.Which statement is true?C
A.Mr.Read lived in a small town.
B.The servant didn't know Mr.Baker so she didn't let him in.
C.Mr.Read didn't want to be troubled while he was writing novels.
D.Mr.Baker wasn't at home when Mr.Read came to his house that afternoon.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了作家里德先生,他写了很多小说,很受大家的欢迎,因此很多人去拜访他,和他说很多话,因而打扰了他的写作.他告诉仆人不要让陌生人进来打扰写作.有一天早上他正在写作,突然有人敲门,他告诉仆人,不要叫陌生人进来.来访的贝克先生是里德的老朋友,仆人告诉贝克先生,里德先生不在家,贝克先生变得很生气,认为这是故意不见他.因为没见贝克先生,里德先生也觉得很抱歉,他就去贝克家里去道歉,敲门的时候,贝克先生说道"我不在家".
解答 60.答案:B.细节理解题.根据"He wrote a lot of novels"他写了很多小说,可知他是一个作家,故选B.
61.答案:A.词义理解题.根据"He got mad and left."以及"He felt sorry for Mr.Baker and wanted to apologize to his old friend"可知贝克先生很生气,里德先生感到很抱歉,所以应该是他想向贝克先生道歉,所以apologize的意思就是"道歉",故选A.
62.答案:D.细节理解题.根据"He got mad and left."可知他气的都快疯了,气坏了,所以贝克先生很生气,故选D.
63.答案:C.细节理解题.根据"He told his servant(小说)to stop the strangers from troubling him."以及"He told the servant he did not want to be troubled."可知里德先生在写作的时候,不想被打扰,故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,找出相关信息,就可以确定正确答案.