精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.When I was 12years old.I was in Grade 1at the middle school.I thought I could  be the first in the class.But the result (结果)of  the  first exam told me that I  was wrong.Although I was good at math and English,my politics was poor.I thought  politics was too boring.
    As time went on,my scores of politics became worse and worse.I began to be afraid of it.
  At the end of the third term,my politics was still bad.I didn't understand why.At that time,my sister helped me analyze (分析)the reason.She told me,"You must do your best to study politics,or you will fall behind,"Then I thought a  lot,The second day,I took out the politics book I recited (背诵)loudly.I did it every day during that summer holiday.The fourth term would be ove.I was very worried about my politics.But …I found that I scored 95in the politics test.I was very happy and wanted to tell everyone."Nothing is difficult if you put your heart into it."

91.When the writer was 12,he was a student ofA.
A.Grade 1    
B.Grade 2     
C.Class 2      
D.Class 4
92.His favourite subjects wereB.
A.math and politics         
B.math and English
C.politics and English      
D.Chinese and math
93.He made good use ofD to work hard at politics.
A.every Sunday 
B.some weekends  
C.every night  
D.that summer holiday
94.The underlined word"reason"mean"C"
A.思想          
B.策略         
C.原因         
D.措施
95.The last sentence"Nothing is difficult if you put your heart into it"should   be theB of the passage.
A.project     
B.subject     
C.plan        
D.timetable.

分析 文章大意:
文章主要讲述的是一个孩子逆袭的过程,那个孩子虽然擅长数学和英语,但是政治的成绩不好,随着学习时间的延长,成绩没有好转.在暑假的时候,他利用暑假时间来背诵知识点,通过这样,他成功逆袭,成绩突破了九十分.

解答 91.A,推理判断题,文中提到"When I was 12years old.I was in Grade 1at the middle school"当我12岁的时候,我上初中一年级,由此推测选择A.
92.B,推理判断题,文中提到"I was good at math and English"我擅长英语和数学,由此推测选择B.
93.D,推理判断题,文中提到"I did it every day during that summer holiday"在暑假期间大声地背诵政治,由此推测是在暑假期间努力学习,选择D.
94.C,词义猜测题,文中提到"You must do your best to study politics,or you will fall behind"姐姐说他必须努力学习政治,否则就会落后,这是姐姐给的意见,所以姐姐之前给我分析的应该是政治不好的原因,由此推测选择C.
95.B,主旨大意题,文中提到"Nothing is difficult if you put your heart into it"没有什么事情是不可能的,只要你用心,本篇文章通过主人公逆袭的事情也在告诉大家这样一个道理,只要努力,没有什么是办不到的,由此推测该句话是文章的主旨句,选择B.

点评 对于阅读题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Hi!I'm Jenny.Here is a photo of my family.My mother is a doctor(医生).My father is a teacher.This is my brother.His name is Frank.He's nine.He is a student(学生).That is my grandfather.Oh,this is me.My name is Jenny.I'm eight.I'm a student.My parents love(爱) Frank and me,Frank and I love my parents.

41.This is a photo of my family.T
42.My mother is a teacher.F
43.Frank is my brother.T
44.Frank is nine.T
45.My brother Frank and I love my parents.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.They asked the students about their free time activities and showed these results to their teachers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Do you like coke?Do you know we can cook chicken with it?And does it have anything to do with our mobile phones?The latest cell phone,the"Coke Phone",by the Chinese designer Daizi Zheng is a surprise.
Daizi Zheng is a famous designer in England.The Nokia company asked her to design a phone that is not bad for the environment.As a result of her research,she found that normal phone batteries are expensive and bad for the environment.It also uses many good resources(资源)to make a normal battery.So she wanted to design a battery that is green.Then a Nokia cellphone that drinks coke was born.
The cell phone has a bio-battery(生物电池).It gets power from sugar.So users only need to pour a glass of coke into it,and then watch the coke turn into power.Once the battery dies,only oxygen and water are left.Bio-batteries can last three to four times longer than the usual batteries.In fact,Zheng said that not only coke but also soda(苏打)with sugar can be good resources to power the cell phone.
If so,you may never look at a can of coke in the same way again.
106.The"Coke Phone"is thelatest cell phone that is designedby a Chinese girl.
107.The normal phone batteries areexpensiveand doharm to the environment.
108.The Chinese girl designed a bio-battery totake theplaceof a normal phone battery.
109.Coke and soda with sugar canprovide the"Coke Phone"with power.
110.From the passage,we know coke hasanother use besides being used tocook and a drink.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.If we break the traffic rules,we may get a fine and even be in danger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.二、基础知识 
句意填词在句中横线上填入一个适当的词,
使句意完整.
 
句意填词在句中横线上填入一个适当的词,
使句意完整.
.句意填词,在句中横线上填入一个适当的词,使句意完整.
Paris is a beautifulcity.It's the capital of France.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.James Naismith,a physical education teacher in Massachusetts,invented basketball in 1891.Naismith's boss asked him to invent a game that students could play indoors during bad weather.He wanted to find a game that wasn't as rough as soccer or football.
Naismith tied apple baskets to a railing(铁棍) ten feet above the floor at either end of the gym.The players used a soccer ball.
A person sat on a ladder next to each basket at either end of the gym,and threw out the balls that landed in the baskets.To keep the game from getting too rough,Naismith decided each team would have only five players and that the players could not play the ball with their feet.
Two years later,net bags were used instead of baskets.In 1894,Naismith added the backboard behind each net and changed to a larger ball.In 1913,people began using the bottomless nets that are used today.
During a basketball game,two teams of five players each throw the ball into two baskets at opposite ends of a court.Players bounce,or dribble the ball to the basket or pass the ball to teammates.A team scores points by getting the ball into their team's basket.The team with the highest score wins.
By the 1900s,basketball was the most popular indoor sport.People in nearly 130countries play the game.Basketball is especially popular in the United States,China,and Puerto Rico.
81.When did people start to use the bottomless nets?C
A.In 1891.
B.In 1894.
C.In 1913.
D.In 1900s.
82.What does the underlined word"rough"probably mean?C
A.Boring.
B.Popular.
C.Hard.
D.Quick.
83.Which of the following can be the best title of the passage?A
A.The Invention of a Popular Game
B.The Rules of the Old Basketball
C.What Naismith Found Indoors
D.Why People Loved Sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.My father likes surfing the Internet to get some useful information.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

8.请听下面一段对话,回答第11、12小题.
11.What festival will the speaker celebrate?
A.The Spring Festival.
B.The Mid-autumn Festival.
C.Christmas Day.
12.When will the dinner start?
A.At 5:00 p.m.
B.At 6:00 p.m.
C.At 7:00 p.m.

查看答案和解析>>

同步练习册答案