14.When I was 12years old.I was in Grade 1at the middle school.I thought I could be the first in the class.But the result (结果)of the first exam told me that I was wrong.Although I was good at math and English,my politics was poor.I thought politics was too boring.
As time went on,my scores of politics became worse and worse.I began to be afraid of it.
At the end of the third term,my politics was still bad.I didn't understand why.At that time,my sister helped me analyze (分析)the reason.She told me,"You must do your best to study politics,or you will fall behind,"Then I thought a lot,The second day,I took out the politics book I recited (背诵)loudly.I did it every day during that summer holiday.The fourth term would be ove.I was very worried about my politics.But …I found that I scored 95in the politics test.I was very happy and wanted to tell everyone."Nothing is difficult if you put your heart into it."
91.When the writer was 12,he was a student ofA.
A.Grade 1
B.Grade 2
C.Class 2
D.Class 4
92.His favourite subjects wereB.
A.math and politics
B.math and English
C.politics and English
D.Chinese and math
93.He made good use ofD to work hard at politics.
A.every Sunday
B.some weekends
C.every night
D.that summer holiday
94.The underlined word"reason"mean"C"
A.思想
B.策略
C.原因
D.措施
95.The last sentence"Nothing is difficult if you put your heart into it"should be theB of the passage.
A.project
B.subject
C.plan
D.timetable.
分析 文章大意:
文章主要讲述的是一个孩子逆袭的过程,那个孩子虽然擅长数学和英语,但是政治的成绩不好,随着学习时间的延长,成绩没有好转.在暑假的时候,他利用暑假时间来背诵知识点,通过这样,他成功逆袭,成绩突破了九十分.
解答 91.A,推理判断题,文中提到"When I was 12years old.I was in Grade 1at the middle school"当我12岁的时候,我上初中一年级,由此推测选择A.
92.B,推理判断题,文中提到"I was good at math and English"我擅长英语和数学,由此推测选择B.
93.D,推理判断题,文中提到"I did it every day during that summer holiday"在暑假期间大声地背诵政治,由此推测是在暑假期间努力学习,选择D.
94.C,词义猜测题,文中提到"You must do your best to study politics,or you will fall behind"姐姐说他必须努力学习政治,否则就会落后,这是姐姐给的意见,所以姐姐之前给我分析的应该是政治不好的原因,由此推测选择C.
95.B,主旨大意题,文中提到"Nothing is difficult if you put your heart into it"没有什么事情是不可能的,只要你用心,本篇文章通过主人公逆袭的事情也在告诉大家这样一个道理,只要努力,没有什么是办不到的,由此推测该句话是文章的主旨句,选择B.
点评 对于阅读题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.