"Chinese style road crossing" is a hot topic in China. Many cities have started to punish these jaywalkers.
"Chinese style road crossing" means that you cross roads with lots of people and you don't think about traffic lights at all.
Beijing government announced that people who do not wait for the green light to cross the road will receive a fine of 10 yuan. What’s more, using the diagonal to cross the road is also against the rules. Walkers should walk in an "L" shape. Besides Beijing, many places have also taken steps to stop "Chinese style road crossing". Provinces such as Sichuan, Shanxi and Zhejiang have already started to fine jaywalkers 5 to 50 yuan since last year. This punishment can call on people to realize the importance of traffic safety. However, many people complain that the red lights last too long. "Everyone should follow the rules, or the country will lose its order," said People Daily.
Some cities have also paid attention to the problem. For example, Beijing government said it should not only punish these jaywalkers, but also improve road safety facilities, such as properly fixing traffic lights and building overpasses*. Anyhow safety must come first. ![]()
1.How many places have already started to fine jaywalkers?
A.3 B.4 C.5 D.6
2.Many people complain that the last too long.
A. green lightsB. yellow lights
C. red lights D. traffic lights
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Beijing has taken steps to stop "Chinese style road crossing".
B. Walkers should use the diagonal to cross the road.
C. Zhejiang hasn't started to fine jaywalkers yet,
D. In Beijing jaywalkers will receive a fine of 50 yuan.
4.What's the best title for the passage?
A. The traffic lights B. Safety comes first
C. An "L" shape D.Traffic rules
1.B
2.C
3.A
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文讲述在中国有很多不遵守交通规则的人,在过马路时不看交通灯。现在已经有地方采取政策,对于这样的人进行惩罚。
1.细节理解题。根据文章第三段第一句话Beijing government announced that people who do not wait for the green light to cross the road will receive a fine of 10 yuan.“北京政府宣城不等绿灯就穿马路的人要处以10元罚款。”以及第五行Provinces such as Sichuan, Shanxi and Zhejiang have already started to fine jaywalkers 5 to 50 yuan since last year.“像四川、山西和浙江这些省份自从去年起就开始对于不收交规的人处以5到50元罚款。”可知是四个地方,故选B。
2.细节理解题.根据文章第三段倒数第二行However, many people complain that the red lights last too long.“然而许多人抱怨红灯持续时间过长。”可知,故选C。
3.细节理解题。根据文章第三段第四行Besides Beijing, many places have also taken steps to stop "Chinese style road crossing".可知A正确;根据第三段第二行What’s more, using the diagonal to cross the road is also against the rules.可知B错误;根据第三段第五行Provinces such as Sichuan, Shanxi and Zhejiang have already started to fine jaywalkers 5 to 50 yuan since last year.可知C错误;根据第三段第一句话Beijing government announced that people who do not wait for the green light to cross the road will receive a fine of 10 yuan.可知D错误。故选A。
4.标题归纳题。本篇阅读主要讲述中国一些人不遵守交通规则的现象,许多地方已经采取措施进行治理。作者并在文章最后表示安全第一,故选B。
考点:社会现象类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年浙江省金华市毕业生学业水平考试联合模拟英语卷(解析版) 题型:其他题
用方框中所给词或词组的适当形式填空,每次限用一次。
provide, health, against, success, nine |
1.The homeless children should be with some food and clothes.
2.Our parents hope we can grow up very
3.Mary likes to walk to the floor every day. It’s good for her health.
4.A person always works hard and never gives up.
5.We do some sports every day the cold.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省金华市中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Whose is this T-shirt?
— It’s , the girl under the tree.
A. mine B. hers
C. his D. theirs
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省温州市直五校协作体中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— I’m afraid you ________play basketball here.
— I’m sorry I won’t.
A. needB. needn’t
C. can D. can’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省温州市中考二模英语试卷(解析版) 题型:其他题
下面I栏是中学生要注意的五种安全隐患,II栏是六个可供详细解释或解决的方案。
请根据内容将它们进行配对,并将其字母编号填写在题号前的括号内。
I栏 | II栏 |
1.Running after each other at the rest time between two classes may get you hurt. 2.Making a fire in the bedroom is very dangerous. 3.When you get angry with anybody, you fight against him.This is not good at all. 4.If you go to swim in the river nearby without your teacher’s permission you will be in danger. 5.Riding a bike inside the school-yard fast is regarded as one of the dangerous things at school. | A.Some students die in this way.Without their teachers or parents nearby, they may not know how to do with dangerous things they meet in the river. B.Any classmates are your friends.Even if you can’t agree with everything,you don’t need to quarrel or fight.You should learn how to get along well with others. C.When class in over and you should have a short rest inside or outside your classroom.But you can’t run here and there. D.Because you may burn things inside your bedroom and even be killed by the fire. E.So you can’t push each other when you get on the bus in order not to hurt others or yourself. F.If you go home by bike,please push it instead of riding inside the schoolyard until you are on the street outside your school.
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省温州市中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---I came to your office yesterday morning, but nobody was in.
--- Sorry, we _______ a meeting .
A. have had B. are having
C. were having D. had
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省温州市中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Do you know _____old lady in blue?
---Yes, she is a teacher of _____university in Beijing.
A. a ; an B. the ; a
C . the ; an D. an ; a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省温州市自主招生英语模拟考试试卷(解析版) 题型:单项填空
Don’t be angry with him. _______, he is a kid.
A. In all B. Above all C. First of all D. After all
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省杭州市中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--Tibet, a part of China can not suddenly become its own country.
--_______. All the Chinese people are against it
A. Yes, it can B. Yes, it can’t C. No, it can D. Certainly not
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com