【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas. The father said. “Look! There's a horseshoe. Pick it up and put it in your bag.” Thomas said, “It isn't worth the trouble.” His father said nothing but picked it up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and with the pennies he bought some grapes.
It was very hot, and there wasn't a house or a tree where they could have a rest. Thomas felt too thirsty to walk on. At this time. his father dropped a grape on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it. After a while, his father dropped another grape and once again. His son picked it up and put it in his mouth.
And so they went on. The old farmer dropped the grapes and the son picked them up. When Thomas had eaten up all the grapes, his father said to him. “My dear son, if you had bent down early to pick up that horseshoe. It would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes, always remember the lesson(教训): A person who does not worry about the little things
will find that he can not do the great things.”
(1)__________ picked up the horseshoe?
A.The father
B.The son
C.Nobody
D.The shop assistant
(2)The father bought some__________ after he sold the horseshoe.
A.pennies
B.grapes
C.trees
D.water
(3)Thomas picked up the grapes and ate them because___________.
A.his father wanted him to eat them
B.he liked them
C.he was thirsty
D.he wanted to sell them
(4)The father dropped the grapes one by one because he wanted ___________.
A.his son to eat them all
B.to teach his son a lesson
C.to make fun of his son
D.to show his love
(5)From the passage, we can learn that __________.
A.if we want to eat grapes. we must pick up a horseshoe
B.a horseshoe is so expensive that it can bring us much money
C.we should worry about small things before we do the great things
D.It's important to pick up a horseshoe on the road
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了父亲和儿子一起去散步,看见一个马蹄,父亲让儿子把它捡起来,儿子不捡,于是父亲就给他一次教训,买了葡萄,一个一个地丢到地上让儿子捡着吃完。
(1)A细节理解题。根据His father said nothing but picked it up himself.可知,是父亲把马蹄捡起来,故选A。
(2)B细节理解题。根据There the farmer sold the horseshoe and with the pennies he bought some grapes.可知,父亲再卖了马蹄后,用钱买了一些水果。故选B。
(3)C细节理解题。根据Thomas felt too thirsty to walk on.可知,Thomas感觉渴了,故选C。
(4)B细节理解题。根据It would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes, always remember the lesson(教训):可知,父亲要给儿子一个教训,故选B。
(5)C细节理解题。根据A person who does not worry about the little things will find that he can not do the great things.可知,在做大事之前应该关心小的事情,故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下列A-F为六本书名,请在阅读1-5题的叙述后,根据个人所需,为每人选择一本书。
Karen often worries about her bad teeth.
Bob doesn't know how to deal with the used empty bottles.
Mike is going to have a holiday. He hasn't decided where to go.
Betty would like to own a shop that sells clothes she has designed.
Maria is going to have a baby, but she doesn't know how to be a good mother.
A. Don't Talk To Strangers |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, genes(基因) and aging. Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eye-sight from UV rays.
Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamin A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.
【1】 __________ is the most important way to protect our eyes.
A. Natural eye care
B. Taking medicine
C. Seeing a doctor
D. Being happy all the time
【2】All the following causes can lead to bad eyesight except__________ .
A. genes B. height C. reading D. computers
【3】 What should you do if you have to work in front of the computer?
A. Eat healthy foods.
B. Clean the eyes by using cold water.
C. Wear a pair of sunglasses.
D. Have a rest after working for a while.
【4】What do the underlined word “aging” mean?
A. doing differently
B. blaming seriously
C. becoming old
D. disagreeing with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— How much will itto travel to the USA?
—I think 30,000 yuan is enough.
A.pay
B.cost
C.take
D.spend
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】选词填空
music win success die four |
The reporter wants to know the ___【1】___ names because he wants to interview them.
After the terrible earthquake, the doctors tried their best to save the ___【2】______ young man.
We were glad to hear that Nick came ___【3】_____ in the running race.
So far,China has sent up many man-made satellites (卫星)_ _【4】______ .
XianXing hai was one of the most famous ____【5】____ and we will remember him forever.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意、首字母或汉语提示写出正确形式的单词,每空限填一词。
(1)The tall boy with (眼镜)is my brother.
(2)My mother made many chocolate (小甜饼)for me on my birthday.
(3)I enjoy running. It's my (每天的)exercise.
(4)There're many kinds of (模型)planes in this toy shop.
(5)Nemo and Shrek are favourite cartoon (英雄).
(6)The poor villagers can't a to buy food for themselves.
(7)Our team won the match, so our teacher was very p of us.
(8)The earth and seven other p go around the sun.
(9)I've been a m of the school football team for two weeks.
(10)This excellent film has won the h of young people all over the world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,在对应题号的横线上,写出括号内所给单词的适当形式。
(1)Make sure he can finish the work(he).
(2)They are trying their best (study)English well.
(3)After-school activities are good for children's(develop).
(4)My parents often make me(sweep)the floor.
(5)Would you mind(open)the windows?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框所给的词的适当形式填空,并将答案填写到相应位置,每个词限用一次。
influence between foreign who difficult |
Now more than 40 million around the world are learning Chinese, according to a report. The relationship the United States and China is becoming more and more important in the world. This has really the growth of Chinese language learning in U.S.
I am Chris from the United States. I am one of the many people are learning Chinese. I am studying at a Confucius Institute(孔子学院)in New York. There are 10 students in our class. Some are over thirty years old. Some are middle school students. Our teacher comes from Beijing. He is fun and often tells us interesting things in China.
I think Chinese is to learn. The biggest challenge for American learners is the writing. Chinese is different from any other language in the world. It will take me a lot of time to learn enough Chinese characters(汉字). But I think there are many benefits (益处) of time in learning Chinese. One important benefit is that it makes me see things from a point of view, because Chinese is a different language from English. I think for American the students most important benefit is that a challenging language can open up their eyes.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据语境,音标或单词的提示,在每个空格内填入一个适当的单词, 使短文意思完整,行文连贯。
Many things around us may affect our feelings and moods, such as colors, weather, news and the environment.
I think the moon can affect my moods, [i'spel]when the full moon is high in the sky on the Mid-autumn Festival. The moon is so and bright. But I can't get together with my family. I feel very [lunli], and my eyes fill with tears.
Colors can affect my feelings and moods. Orange and yellow make me feel confident. When I am feeling sad, these colors me up. Blue and white can make me feel calm. is the color of nature. It can give me more energy. (wear) red often makes me feel active.
The environment can change my feelings. I live in a big city. It is always l (noise ) and crowded with people. I feel ['nvs] and I have trouble (sleep) at night. I hope to live in the countryside some day. It is clean and . I think I could relax and sleep well
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com