精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.
    Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature in 2012.Mo,who was born in 1955into a farmer's family in Gaomi County in Shandong Province,is the first Chinese to win the Nobel Prize in Literature.In his early years,life was not easy and he experienced hunger.These things have influenced Mo Yan's later writings.
60-year-old Park Geun-hye(朴槿惠) was elected(选举) the new president of South Korea in December,2012.She became the country's first female head of state and her term will last five years from 2013."I will become a president who puts people's living before anything else,"she told the cheering people in central Seoul as she accepted her win."I will keep my promise."
   Barack Obama (born in Honolulu,Hawaii in 1961),who was elected the 44thPresident of the United States in 2008,has been elected again to a second term,fighting against Republican challenger Mitt Romney.Obama is a graduate of Columbia University and Harvard Law school.His father was from Kenya.And his mother was born in Wichita,Kansas.
46.When Mo Yan was young,his family might beB.
A.big
B.poor
C.rich
D.small
47.When was Park Geun-hye born?C
A.In 1955
B.In 1961
C.In 1952
D.In 1978
48.Where was Barack Obama born?D
A.In Kansas
B.In Kenya
C.In Columbia
D.In Hawaii
49.Which of the following is NOT true about the passages?B
A.Among the three persons,Park Geun-hye is the oldest.
B.The writer Mo Yan lived in a big city before he got the prize.
C.Park Geun-hye will lead South Korea till the year 2018
D.Obama fought against his challenger Mitt Romney in the election.
50.The three passages may be fromC.
A.an email
B.a letter
C.news
D.an advertisement.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了莫言、朴槿惠以及奥巴马他们的一些简单的个人信息以及他们的事迹.

解答 46  B 细节理解题.根据文章:In his early years,life was not easy and he experienced hunger.可知莫言在他的早年生活中是不容易的,他经历过饥饿的人. 所以他的家庭比较贫穷.故选B.
47  C 细节理解题.根据文章:60-year-old Park Geun-hye(朴槿惠) was elected(选举) the new president of South Korea in December,2012.可知在2012年的12月60岁的朴槿惠当选为韩国信任总统.由此推测她是在1952年出生的.故选C.
48  D 细节理解题.根据文章:Barack Obama (born in Honolulu,Hawaii in 1961),可知奥巴马出生在夏威夷.故选D.
49  B 细节理解题.根据文章:In his early years,life was not easy and he experienced hunger.可知莫言在他的早年生活中是不容易的,他经历过饥饿的人.所以在他获奖之前他是不可能生活在大城市的.故选B.
50  C 推理判断题.根据文章可知,这篇文章主要讲述了莫言、朴槿惠以及奥巴马他们的故事.由此可推知,这篇文章有可能是从新闻中摘录的.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Scientists can't _________ on why we need to sleep(  )
A.dependB.explainC.guideD.agree

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Peter,don't play that kind of jokes any more?
--Sorry,I ________ do it again.(  )
A.won'tB.can'tC.mustn'tD.wouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Let's _________ ice-cream.-I don't like _______.(  )
A.have,themB.to have,themC.have,itD.eat them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The old woman _____________ after she went to see the doctor.(  )
A.started hiccuppingB.started to hiccup
C.stopped hiccuppingD.stopped to hiccup

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Does it have any ________ in the shopping mall?
 I think it has some.(  )
A.flower shopsB.flowers shopsC.flower's shopD.flowers'shops

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.What do you think of your trip to Dunhuang?
Oh!It's one of ___ places I've ever been to.(  )
A.wonderfulB.more wonderful
C.most wonderfulD.the most wonderful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Listen!Lucy____the famous English song in the in the room.(  )
A.songB.singsC.is singingD.sang

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Many people ______ English and German ______ in Germany.(  )
A.speak;  is spokenB.are spoken; is spoken
C.speak;   speaksD.are spoken; speaks

查看答案和解析>>

同步练习册答案