精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Good  news  for  kids  in  Nanjing!You  can  see  the  world's  biggest  solar-powered (太阳能的)  plane  namedSolar Impulse 2 (SI2).How different from other planes it is-without a drop of oil!Its power comes from the lightof the sun.
Early  this  March,it  started  its  five-month  world  trip.In  total,the  plane  will  travel  35,000  kilometers  andcross the whole world.Two pilots drive the plane.The team hopes to improve green energy around the world.
On  March  22nd,the  plane  landed  in  Nanjing.It  stayed  there  for  one  month.The  stop  in  China  is  veryimportant,because   China   is   a   big   market   for   green   energy   technology.To   welcome   SI2,Nanjing   LukouInternational Airport built a special garage(飞机库) for it.
The plane's wings are the largest in the world,but the plane weighs only the same as a family car.
There are17,000  solar  cells(太阳能电池)  in  the  wings,they  can  provide  energy  for  the  flying.
During  the  day,the  solarcells change solar power into electricity(电) and make the plane fly all day and all night.
It is not the first solar plane,however,it is the first plane that is able to cross the whole world.
66.The news is aboutB.
A.solar power       
B.a solar-powered plane      
C.a train       
D.sunlight
67.The trip will last forB.
A.one year       
B.five months           
C.five years          
D.one month
68.SI2 stopped in China becauseC.
A.Nanjing has built a garage for it                
B.China welcomes it
C.China is a big market for the technology        
D.Chinese kids like it
69.Flying all day and all night mainly depends onD.
A.its wings        
B.the pilots        
C.the oil               
D.its solar cells
70.This passage may be taken from aC.
A.storybook         
B.notebook        
C.science newspaper  
D.travel guide.

分析 南京孩子们的福音,你可以看到世界上最大的太阳能飞机,名为SolarImpulse 2(SI2).它与其他的飞机有什么不同呢--不用一滴油!它的能量来自于太阳.
今年3月初,它开始了为期5个月的世界旅行.总的来说,飞机将穿越世界行驶3.5万公里.两名飞行员驾驶飞机.该团队希望改善世界各地的绿色能源.
3月22日,飞机降落在南京,停留一个月,在中国的停靠是非常重要的,因为中国是绿色能源的大市场.为了欢迎SI2的降落,南京禄口国际机场为它建立了一个特别的飞机库.
飞机的机翼是世界上最大的,但飞机只有一辆家用汽车的重量.
在飞机的机翼上有17000个太阳能电池,它们可以为飞行提供能量.白天,太阳能电池将太阳能转换为电,使飞机整天飞行.
它不是第一架太阳能飞机,但是,它是第一架能够穿越整个世界的太阳能飞机.

解答 66.B.细节理解题.根据Good  news  for  kids  in  Nanjing!You  can  see  the  world's  biggest  solar-powered (太阳能的)  plane  namedSolar Impulse 2 (SI2).可知,这则好消息是关于SI2的,SI2是一架太阳能飞机,因此答案为B:a solar-powered plane.
67.B.细节理解题.根据Early  this  March,it  started  its  five-month  world  trip.可知,今年3月初,它开始了为期5个月的世界旅行.因此这架飞机的环球之旅将持续5个月,因此答案为B:five months.
68.C.推理判断题.根据The  stop  in  China  is  veryimportant,because   China   is   a   big   market   for   green   energy   technology.可知,该飞机在中国的停靠是非常重要的,因为中国是绿色能源技术的大市场,因此答案为China is a big market for the technology,这里的technology指的就是绿色能源技术.
69.D.细节理解题.根据During  the  day,the  solarcells change solar power into electricity(电) and make the plane fly all day and all night.可知,飞机日日夜夜飞行的能量来源就是白天太阳能电池板为飞机转化的电能,因此答案为its solar cells.
70.C.文章主旨题.根据全文的内容,主要讲述的内容是SI2飞机,讲述了该飞机区分普通飞机的特点,且讲述了该飞机的环球航程及绿色安全的特点,旨在说明绿色新能源技术,即该文章是讲述的一项技术的前景和意义,因此这篇文章最可能的出处就是科学杂志;

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我们每周锻炼五次.
We exercisefivetimesaweek.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Everybody knows the famous Olympic motto is"higher,faster(fast),stronger".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Please cut the apple intohalves.(half)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.
Ocean Museum
9:00-17:00Thurs.to Sun.
132College Street
Price:50yuan
Tel:543-9871
Show you a full picture of sea lives!
    Health Centre
9:00-17:00
16Yongle Street
Tel:380-1451
Free exams for those over 70
Give you good advice to keep
healthy!
Jundu Tourist Villa
Jundu Tourist Villa is situated at the Ming Tombs,Changping District,Beijing.
Price:480yuan per night or more
        Red Wall Hotel
Red Wall Hotel,enjoying the favorable geographic position,is close to many famous scenic spots in Beijing
Surrounding:Beihai Park,Wangfujing Street
Price:32to 75per night
47.You can visit Ocean Museum onD
A.Monday      
B.Tuesday    
C.Wednesday
D.Saturday
48.One can get free exams in Health Centre if he isA.
A.73           
B.67            
C.35
D.27
49.How long does Health Centre last every day?C
A.5hours       
B.6hours
C.8hours        
D.10hours
50.If you want to live in Jundu Tourist Villa,you should payD per night at least.
A.nothing        
B.5 0yuan      
C.75
D.480yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Ana Johnson
Ana Johnson is a 13-year-old swimmer who lives in Melbourne in Australia.Her dream is to (16)C for Australia in the next Olympics.She swims in both long and short races and she has already come first in many important competitions.
As well as (17)C many hours in the pool,Ana also makes time for studying and for friends."I have lots of friends who swim and we're very close.It's much(18)Ato have friends who are swimmers(19)D they also have to get up early to practice like me and they understand this kind of life.But I'm not (20)C other people (21)B my age.In my free time I also enjoy going to the movies and parties.There are also some good things about swimming for a club.I travel a lot of competitions and I've made friends with swimmers from other Australian (22)Cand from other parts of the world."
Ana is becoming well known in Australia and she believes it is important to get more young people(23)A in swimming."I don't (24)B talking to journalists and having my photo graph  (25)D.But last year I was on TV and that was much more fun."

16.A.sailB.runC.swimD.jump
17.A.to spendB.spendingC.spendsD.spent
18.A.easierB.more easyC.more easilyD.easilier
19.A.soB.so thatC.because ofD.because
20.A.the same asB.similar toC.different fromD.equal to
21.A.atB.ofC.withD.in
22.A.townsB.countriesC.citiesD.villages
23.A.interetedB.interestingC.boredD.boring
24.A.thinkB.mindC.wantD.expect
25.A.takingB.tookC.takeD.taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.一Which of the following isn't anatural disaster,a flood,a snowstorm or losing the football final?
一Losing the football final.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.According to the timetable,the plane for Shanghaileaves(leave) at 8:29a.m.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Helen lives on thetwelfth floor of this tall building.(twelve)

查看答案和解析>>

同步练习册答案