精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Peter lost his friend's book.He felt very sad.Kate broke her mom's favorite cup.(60)A.She was so sorry for her mistake.
    We all make mistakes because we're human.And it's not always easy to get on well with everyone all the time.Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose.Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose,(61)B.So we apologize(道歉).
    An apology tells someone that we're sorry for our mistakes.It's a way to show that we'll try to do better in future.
    Apologies are one of the tools to build good friendships and relationships.When you say"I'm sorry",you probably feel bad because what you did or said hurt another person.(62)C,you're also saying that you respect the other person,and care about his or her feelings.Apologizing shows you have empathy (同感).
    After apologizing,you might feel a little better.(63)E.When you apologize in a caring way,you may feel good because you are trying to make things right again.

A.Then she cried.
B.but we feel bad later.
C.When you say"I'm sorry".
D.and you want to return his book.
E.The other person will probably feel better,too.

分析 皮特将他朋友的书丢了.他感到很伤心.凯特弄碎了她妈妈最喜欢的茶杯.她哭了.她对她的失误很抱歉.
我们都会犯错,因为我们是人.我们不能总是和每个人相处的好.有时候我们伤害了别人的情感,虽然我们不是故意的.但是我们之后会感觉糟糕,所以我们道歉.
道歉是告诉别人我们对错误很抱歉.是我们将会做的更好的一个表现方式.
道歉是建立好的友谊和关系的方法之一.当你说"对不起"你可能感觉糟糕因为你所做的所说的伤害了另一个人.当你说"对不起",你同样在表达你对另一个人的尊敬,在乎他或者她的情感.道歉也能表现出你有同感.
道歉后,你可能感觉好一点.另一个人也许同样会感觉好点.当你以一种关怀的方式道歉的时候,你可能会感觉很好,因为你正在尽力让事情再次正确.
A.然后她哭了.
B.但是我们感觉糟糕.
C.当你说"对不起".
D.你想要还给他的书.
E.另一个人也许同样会感觉好点.

解答 60:答案:A.推理判断题.空格前一句Kate broke her mom's favorite cup讲的是Kate 打坏她妈妈喜欢的杯子,后一句She was so sorry for her mistake.是她对她的失误感到很抱歉,可知此空的主体还是Kate,选项中只有A 符合,可根据代词she 判断得出.故答案为A.
61:答案:B.推理判断题.本题使用转折逻辑关系可得出答案.由空格的前一句说Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose有时我们故意伤害人们的感情,后文So we apologize说道歉,可知这里存在一个转折关系.再结合选项,出现but 的选项带入符合逻辑.故答案为B.
62:答案:C.推理判断题.本题可快速锁定连词also,可知上下文存在相同部分.前一句是When you say"I'm sorry",you probably feel bad because what you did or said hurt another person.,当你说"对不起"时,你也许因为你的所作所为伤害到其他人感到难受,可推知后一句,当你说"对不起"时,你同样在表达你对另一个人的尊敬.故答案为C.
63:答案:E.推理判断题.本题可利用复现原则.前句After apologizing,you might feel a little better出现"feel…better",选项中也有feel better,再将选项带入,符合逻辑.在道歉后,你也许会感觉好点,另一个人也许同样会感觉好点.故答案为E.

点评 通读全文,了解文章大意.通读答案,找出和文章相对应的关键词.根据文章整体结构、具体内容,并结合关键词,将选项填入文中.将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构.研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.It is very important for schools to keep studentssafe(安全的)because some of them were killed or injured.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We should read English for ______ twenty minutes every day.(  )
A.at firstB.at lastC.at leastD.in fact

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.The Beijing Underground's Line Ten will soon have 40"reverse vending machines(有偿自动回收机)",which will pay people for their empty plastic bottles.
"We have placed two such machines at Beijing Capital International Airport and four at the city's underground stations.They have been well received so far,"said Feng Juan,an engineer from the company which makes the machines."People are encouraged and paid for turning waste into treasure.More than 30,000empty bottles have been collected since December,"she said.
If something else,such as waste paper,is thrown into the machine,the machine will spit(吐) it out.
"Supported by the government,the reverse vending machines will be introduced to colleges and universities soon,"Feng said.
The company is also considering covering more recycling materials,including used books and teaching materials.
"Long-term plans call for about 2,000reverse vending machines to be place throughout the city in the next few years,including 80at colleges and universities,shopping malls,communities and office buildings,"Feng said.
Chang Tao,director of the company,said that if the new project works well in the city,the company will consider offering the waste-to-treasure service to other developed cities in the eastern part of China.

96.What will the reverse vending machine do?It will pay people for their empty plastic bottles.
97.How many machines are there at the city's underground stations?Four.
98.Is Feng Jyna the director of the company which makes the machines?No,she isn't.
99.Which will be spit out by the machines,empty plastic bottles or waste paper?Waste paper
100.What will they consider doing if  the new project works well?The company will consider offering the waste-to-treasure service to other developed cities in the eastern part of China..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Miss White doesn't like buying nice clothes.She likes collecting story-books ________.(  )
A.insteadB.eitherC.too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Two boys decided to dig a deep hole behind their house.As they were working,A man asked what they were doing."We plan to dig a hole all the way through the earth,"one of the boys said happily.
The man began to laugh and told them not to do that because he thought that digging a hole all the way through the earth was impossible.After a while,one of die boys picked up a jar full of spiders,worns,and all kinds of insects.He removed the cover and showed the wonderful things to the man.Then he said confidently."Even if we can't dig all the way through the earth,look at what we found along the way!"
Their goal was far too big,but it did cause them to dig and cause them to move in the direction they have chosen.
But not every goal will be fully finished.Not every job will end successfully.Not every hope will come to pass.Not every love will last.But when you have a goal,perhaps you can say,"Yes,but look at the wonderful things which have come into my life because I tried to do something!"It is the lever of joy you find in the journey,which is the most important.
 46.What did the two brothers decide to do?C
A.They decided to find some insects.
B.They decided to find a job.
C.They decided to dig a hole.
47.What did the man think about the boy's words?B
A.They are a little boring.
B.They are a little funny.
C.They are kind of smart.
48.What does the underlined word"confidently"probably mean in Chinese?B
A.骄傲地       
B.自信地
C.大声地
49.What did the boys find during their digging?C
A.They found lots of Jars.
B.They found lots of gold.
C.They found lots of insects?
50.The author wants to tell us thatB.
A.everyone is sure to win
B.we can get joy when we try to do something even if we can't achieve our goals.
C.people can get angry if they can't achieve their dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Sally is       in class now,but she used to be a very shy girl.(  )
A.honestB.silentC.quietD.active

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We haven't been to Garden City Zoo _______.(  )
A.yetB.justC.alreadyD.too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I want to have a computer,but I can't         to buy one.(  )
A.offerB.provideC.considerD.afford

查看答案和解析>>

同步练习册答案