精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Tom was three years old.He liked to watch TV with his parents after dinner,but his parents never let him stay long.Mother would say,"It's eight o'clock now.It's time for you to go to bed,Tom."
"But why don't you go to bed,too?"Tom always asked.
"We are adults(成年人),"Mother would say."And adults go to bed late."
One evening Tom asked his mother for an apple.
"But it's too late,"his mother didn't want to give him anything to eat at bedtime."The apples are already asleep."
"But not all of them,Mom,"Tom said."The baby apples are perhaps asleep,but their parent are surely awake."

51.Tom liked to watch TV withAafter dinner.
A.his father and mother  
B.his sister  
C.his grandparents  
D.his brother
52.His parentsAlet him stay long.
A.never  
B.sometimes  
C.often  
D.usually
53.One evening Tom asked his mother forB.
A.an egg  
B.an apple 
C.an orange  
D.a pear
54.His mother didn't want to give anything to him to eatC.
A.in the morning  
B.in the afternoon  
C.at bedtime  
D.at noon
55.From the story we knowD.
A.Tom was a quiet boy  
B.Tom was a bad boy
C.Tom was a lazy boy   
D.Tom was a clever boy.

分析 汤姆三岁了.他喜欢和他的父母晚饭后看电视,但他父母不让他呆很长时间,但是汤姆总是问为什么你们看,母亲告诉他成人可以看,有一天他向妈妈要苹果,妈妈不想让他晚上吃东西,就说苹果宝宝睡着了,但是汤姆说苹果父母还没睡.

解答 51-55 AABCD
51.A细节理解题.根据文中第一段He liked to watch TV with his parents after supper可知喜欢和父母一起看,故选A
52.A细节理解题.根据文中第一段but his parents never let him stay long可知他父母不让他呆很长时间,故选A
53.B细节理解题.根据文中第四段One evening Tom asked his mother for an apple.可知是要苹果,可知选B
54.C细节理解题.根据文中第五段his mother didn't want to give him anything to eat at bedtime可知是上床睡觉时候,故选C.
55.D细节理解题.通过阅读整篇文章妈妈不想让他晚上吃东西,就说苹果宝宝睡着了,但是汤姆说苹果父母还没睡.我们知道汤姆是一个聪明的孩子,故选D

点评 在做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文;认真逐题作答;复查校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.这个任务太难做了,没有人愿意去做.
This task isso difficultthatnobody is prepared to do it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.人们匆匆忙忙地移开砖和石头.
People werein a greathurryto move away bricks and stones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Ashley Power's mother bought a computer for her when she was eight.When she was thirteen,she surfed the Internet regularly,but she couldn't find anywhere for teenagers to meet and talk.And one day she thought,"If I had my own website,I'd make it interesting for teenagers."
So,when Ashley was sixteen,she set up her own website called Goosehead.She had no idea if it would go well,but three years later,the site was the most successful teen site in the USA!It was getting 100,000hits every day,and Ashley had about 30employees (雇员)
After a few years,the website was closed down.The Ashley was asked to write a book which was about how to design a website and start a business.In the book Ashley told readers what it was like to be the boss of a company when she was only sixteen."I was so happy.But it was crazy in many ways.I got very stressed.I mean,I was only sixteen!If you were sixteen and you had your own company,you'd be stressed,too!"
In a recent interview,Ashley gave advice to teenagers who want to start their own business."Just be strong,find your dreams and work hard at them.And don't listen when people say‘no'to you.Just keep going until you hear‘yes'!"

70.How old was Ashley when her site was a big success?D
A.8.
B.13.
C.16.
D.19.
71.What can we know about the book written by Ashley?B
A.It tells readers how to make money.
B.It tells that it's not easy for a teenager to start a business.
C.It tells why her website was closed down.
D.It tells that Ashley was relaxed when she first started her business.
72.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.Ashley suggested holding on to our dreams to get successful
B.At first,Ashley knew her site must be a big success.
C.Many people said‘yes'to Ashley when she started her business.
D.The website Goosehead still remains now.
73.What's the best title for the passage?A
A.Never listen to‘no'.
B.Be a great teenager.
C.Start a business at an early age.
D.Be famous.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.他上午十一点才醒.
He didn'twake up until 11o'clock in the morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.结果是他跟这个案件无关.
It turned out that he had nothing to do with the case..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.深夜不睡,熬夜stay up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.斯科特记下你的电话号码了吗?
Did Scottwritedown your telephone number?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Bill can play _____ violin,but he can't play _____ chess.(  )
A.the,/B.the,theC./,theD.a,/

查看答案和解析>>

同步练习册答案