精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.配对阅读.左栏第71~75小题是五个人所遇到的天气状况,请在右栏A~G中选择相对应的一项.(有两个多余项)
B71.Jim got up late this morning.He brushed his teeth and had a quick breakfast-He rushed to school with an umbrella in his backpack.
E72.Tom plans to go to the beach and enjoy the sunshine with some of his friends.He thinks they will have a good time there.
G73.Joan didn't take an umbrella with her when she went to school in the afternoon.So she had to run home in the rain.Badly,she caught a cold.
D74.Erin had a bad luck when he got to Shanghai  People hardly stood on the street and some light things could be blown away easily.
A75.John went to Beijing for business.He was very excited,because he saw that it was white here and there.He couldn't wait to take out his camera.
A.It was badly cold.It snowed yesterday
B.It was full of cloud in the sky this morning.Maybe it was going to rain.
C.It was windy.Many children were flying kites on the playground.
D.It had strong wind outside.Staying at home was better.
E.It is a little hot,but the weather is very nice.
F.It says that it is going to snow tomorrow.
G.It rained all the afternoon.

分析 文章大意:
71:吉姆今天早上起得很晚,他刷牙,匆匆吃了点早饭,然后带着雨伞来到学校.
72:汤姆计划去海边和一些朋友一起享受阳光,他认为他们会玩得很开心.
73:下午琼去上学时,她没有带雨伞,所以她不得不在雨中跑回家.
74:Erin很倒霉,他到达上海时,人们几乎不站在街上,较轻的东西很容易被风刮走.
75:约翰去北京出差,他非常激动,因为他看到那里到处都是白色的,他迫不及待地拿出相机.

解答 71-75:BEGDA
71题答案:B.细节理解题.由Jim书包中放了把雨伞就跑向了学校.可推断出:天可能要下雨.与B的意思相吻合,所以选择答案B.
72题答案:E.细节理解题.他们计划去海滩沐浴阳光,所以天气应该是很热但很好的.与E的意思相吻合,所以选择答案E.
73题答案:G.细节理解题.John下午上学时没有带伞,下午冒着雨跑回家,所以推断:下了一下午的雨.与G的意思相吻合,所以选择答案G.
74题答案:D.细节理解题.当Erin去上海的时候,人们几乎不站在街上,较轻的东西很容易被风刮走.所以可以推断:风很大,呆在屋里较好.与D的意思相吻合,所以选择答案D.
75题答案:A.细节理解题.John看到到处雪白,可推断出,下过雪了.与A的意思相吻合,以选择答案A.

点评 需准确的理解每段的意思,然后选出相吻合的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
      Wonderful  Museum
Hours
Monday--Friday:10:00 am--5:00 pm
Saturday--Sunday:11:00 am--5:00 pm
Closed on Thanksgiving Day and Christmas Day.
The museum Shop is open during regular museum hours.
The museum Library
Monday--Friday:10:00 am--5:00 pm
Admission
Adults:7.00
The aged and students with ID:6.00
31.Wonderful Museum usually opensCexcept on Thanksgiving Day and Christmas Day.
A.from Monday to Thursday        
B.every day
C.every day of the week            
D.on weekends
32.If s group of 30students with ID visit Wonderful Museum,how much should they pay for it?D
A.105             
B.90             
C.210           
D.180
33.You can borrow books from the Museum LibraryA.
A.on weekdays         
B.at weekends   
C.from Monday to Saturday     
D.at 9:00am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
         Nancy's Gym
              Keep fit!Lose weight!
                 25/hour              Open two days a week:
              Saturday and Sunday
              Phone:45562233
 
  Ice World
               Have fun skating here!
               20/hour for children
               30/hour for adults(成人)
                  Tel:88682526 
Water World
Open:9 a.m to 9 p.m.
Adults:10
Children(aged 15 or under):7
 
 
Come to Water World!
Two pools for children
Two large pools for adults
   Two restaurants
   Tel:21518296
51.What do people want to do at Nancy's Gym?C
A.To enjoy swimming
B.To learn skating
C.To become thinner             
D.To become taller
52.Lucy likes skating.Which advertisement is she interested in?A
A.Ice World     
B.Water World    
C.Nancy's Gym    
D.Keep fit
53.Which activity costs the least for an adult?A
A.Swim in Water World 
B.Skate in Ice World
C.Playing games in Nancy's Gym   
D.Making the Telephone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.What we need:two plastic cups
a ball of thin string (绳子)
scissors (剪刀)
a pencil

How to make a string phone:
           
71.B     72.D     73.E      74.A     75.C
A.Tie a knot (打结) in each end to keep the string in place.
B.Cut a string.About ten to twenty meters is OK.
C.Give your friend one of the cups while you take the other.Move away from each other so  that the string is straight.Take turns to talk into a cup while the other listens through their  cup at the other end.
D.Use the pencil to make a small hole (洞) in the base (底部) of each cup.
E.Put one end of the string through the holes so that the ends are inside the cups.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.We use mobile phones every day.The mobile phone is very helpful in our life.Some people even say that they can't live without mobil phones.But it brings us some trouble.Do you know why?Well…all is because of too many spam text messages(垃圾短信).
There is a survey (调查)about spam text messages.Among 4,720mobil phone uers,35 percent of the users receive 5 to 10 spam text messages a week.15 percent get 10 to 20.On average(平均),each user receives at least eight spam text messages.
Do you know what spam text messages are about?In general,spam text messages are about advertisements,swindles(诈骗)and some useless information.
However,the survey shows that only 6.1 percent of users have ever appealed(投诉)to supervisory departments(监管部门),About half of them do not know how to cancel(取消)spam text messages.
It seems that nobody can be far away from spam text message.In order to control spam text messages,mobil phone users should try to find the senders of the spam text message.When you get spam text messages,you can appeal to supervisory departments.

61.Each user receivesAspam text messages a week on average.
A.at least 8     
B.at least 5   
C.at least 10
62.Spam text messages are about aome information EXCEPTC
A.advertisements    
B.swindles    
C.e-books
63.We shouldCif we receive spam text messages.
A.answer them quickly
B.call the police as soon as possible
C.appcal to suipervisory departments
64.From this passage,we can knowB
A.the mobil phone has never brought us any trouble
B.nobody seems to be far away from spam text messages
C.every users knows how to cancel spam text messages
65.This passage talks aboutA
A.spam text massages
B.different kinds of advertisements
C.the inportance of mobile phones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Newfield购物中心正在促销打折,仔细阅读下面材料,将五张优惠券(coupon)与相应的促销活动配对.
(56)EPresent this coupon at the Book Store on any books you buy,and you‟ll get 10% discount.We have lots of books to choose from,including children‟s books,novels,travel guides,and non-fiction.You‟re sure to find something that you will enjoy.Shop now for Children‟s Day and avoid the rush!
Offer available until June 15.
(57)DWelcome to JB Music Store!Just any two CDs and your mane will go into the contest.You'll have the chance to get CDs of 1000dollars.Choose your prize from rock,pop and classical music.
Contest ends June 14.Prize drawn on July 21.
Check store for more information.
(58)BBuy one T-shirt or hat at Daniel's Teenager wear,and get another T-shirt or hat of the same price free.Choose from any of our T-shirt in fashion.Choose one of the designer hats and we will give you another one hat at no cost.
Hurry!Offer ends June 14.Offer limited to one per customer.
(59)CBuy any full-price movie ticket on Tuesday or Wednesdays,and you can buy a second ticket for a friend for only half price.The latest movies are all here,showing in one of our five theaters at Newfield Mall Shopping Complex.
Offer available through July 1.Limit one per customer.
(60)ABuy any meal for at least 6dollars at Mike's Café,and received a soft drink with no charge.We serve for the best hamburgers and snacks in the Mall.Come in and try our delicious meals and our excellent service.You will be surprised!
Offer ends June 14.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.A famous study was done in a school by a professor from a university.At the start of the school year,the teachers were given the names of five children.They were told that these five were the most excellent students in the class.But the fact was that these students were only average,and they were not the best students at all.Well,guess what?At the end of the year,all the five average students scored among the highest in the class.
What made these average students change so much to become top students?The only difference was the change in their teachers'attitude.Because the teachers believed that these five kids were top students,they expected more from them.And so these five average students became to believe and expect more from themselves.So they worked harder to do as well as they could.
Do you know?If you expect the best from people,they'll usually want to give you their best.A great leader said,"Treat a person just how he appears to be on the outside,and you'll make him even worse.But treat a person like he's already a success,and you'll help make him the best he can be."
Like the true story of 7-year-old Johnny,his teacher got so angry with him that one day she said,"Johnny,you're the naughtiest(最调皮的) boy in this class.I'm sure you'll never change."The next year Johnny had a new teacher.And on the first day of class,she met with Johnny after school and said,"Johnny,I've heard a lot about you!But do you know that I don't believe a word of it."And every day after that,this new teacher treated Johnny as if he was one of the smartest students even when Johnny did naughty things.Later on,Johnny became a school leader,because that's the power of our belief and attitude towards children.

51.The professor started his research byC.
A.telling the five students to work harder than ever before
B.teaching the five children himself
C.telling the teachers that the five students were the best in the class
D.asking the five children to find a new teacher
52.The five average students became top students mainly because ofD.
A.the professor's study
B.the change in the professor's attitude
C.the teachers'hard work
D.the change in the teachers'attitude
53.Why did the writer tell us the story of 7-year-old Johnny?A
A.To show the importance of encouragement
B.To show that the boy was clever enough
C.To let us know the famous boy
D.To let us know how good his new teacher was
54.According to the story,we can learn thatD.
A.the research began at the end of the school year
B.the students scored highest only because they worked hard
C.if you expect the most from people,you'll get the least
D.little Johnny liked his new teacher very much
55.What does the passage mainly tell us?B
A.If you want to get more,you should have new teachers
B.Attitude and belief can change a person
C.A professor's study can help you score highest
D.Only teachers can make you a top student.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.The life of the animals in the zoo is different from that in the wildlife park.
    In the zoo,most of the animals are very sad.They have to stay in cages all day and wait for the zoo keepers to feed them.They can't go out of the cages,so they have to walk round and round.
    However,the wildlife park is a good place for them.All the animals there live in the open air. They can run,jump and play happily,and look for food by themselves.They are protected there because people are not allowed to hunt.The most important thing is that they are free and happy in the wildlife park.
    Most of the animals in the wildlife park are friendly.But some are scary,such as lions,wolves and tigers.Don't worry.A special bus can take you to see the animals.You are quite safe inside the bus.How exciting it is if a tiger or a lion watches you through the window!
76.In the zoo,most of the animals arevery sad.
77.The animals in the zoo have to stayin cagesall day.
78.The wildlife park isgoodfor animals.
79.In the wildlife park,theylook forfood by themselves.
80.All of the animals are friendly in the wildlife park,aren't they?No,they aren't
81.Find the topic sentence of the passage and copy it down.(找出文章中的主题句并抄写下来)
The life of the animals in the zoo is different from that in the wildlife park
82.Translate the underlined sentence into Chinese(将画线的句子翻译成中文)
如果老虎或狮子透过车窗看着你是多么令人兴奋啊
83.The underlined word"feed"in the passage means"raise"in English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

16.from,Marco Polo,be,a,man,Italy
Marco Polo was a man from Italy..

查看答案和解析>>

同步练习册答案