精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Old age may not sound exciting.But recent findings offer good news for older people and people worried about getting older.
Researchers found that people become happier and experience less worry after they reach the age of 50.In fact,they say by the age of 85,people are happier with their life than when they were 18years old.
The findings came from a survey of more than 340,000adults between the ages of 18and 85in the United States.The Gallup Organization questioned them by telephone.The researchers asked questions about emotions like happiness,sadness and worry.They also asked about mental or emotional stress.
Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study.His team found that levels of stress were highest among adults between the ages of 22and 25,but dropped sharply after people reach their fifties.
Happiness was highest among the youngest adults and those in their early seventies.The people least likely to report negative(负面的) emotions were those in their seventies and eighties.The study also showed that men and women have similar emotional patterns as they grow older.However,women at all ages reported more sadness,stress and worry than men.
Researchers say they do not know why happiness increases as people get older.One theory is that,as people grow older,they grow more thankful for what they have and have better control of their emotions.They also spend less time thinking about bad experience.
36.The underlined word emotions (in Paragraph 3)most probably meansC.
A.experience             
B.attitude                  
C.feeling                   
D.pressure
37.According to the passage,we can know the real happiest people areA.
A.those in their early seventies                    
B.those in their fifties
C.those at the age of 25
D.teenagers
38.The following statements are true EXCEPTB.
A.People are usually afraid of getting old
B.Men and women share the same emotions
C.Fifty is a key period in people's emotion changes
D.Researchers can't explain why happiness increases as people get older
39.The passage is written mainly forD.
A.doctors           
B.researchers             
C.people over 50      
D.general readers
40.What's the best title for the passage?C
A.A New Great Finding                       
B.The old,Are You Happy?
C.The Older,the Happier                      
D.Learn to Getting Old.

分析 这篇短文重点介绍的是老年人的幸福感问题,作者通过一个调查研究告诉我们随着年龄的增长,人们的幸福感会越来越强.

解答 36.C词义猜测题.结合题干The researchers asked questions about emotions like happiness,sadness and worry.like后面都是一些表示感情的词:高兴,悲伤和焦虑,故emotion意为:感情,故选C,feeling感情.
37.A细节理解题.根据第四段Happiness was highest among the youngest adults and those in their early seventies可知最幸福的人是七十几岁的人,故选A.
38.B细节理解题.根据第四段The study also showed that men and women have similar emotional patterns as they grow older.However,women at all ages reported more sadness,stress and worry than men.可知男女的感情方式是不一样的,故选B.
39.D细节理解题.根据第三段The findings came from a survey of more than 340,000adults between the ages of 18and 85in the United States,该调查结果来自一项18到85岁之间的340000多名美国人之间的调查,故选D,应该是一般的读者都感兴趣.
40.C主旨大意题,根据文章内容可知随着年龄的增长,人们的幸福感会越来越强.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.I am so happy to see an old friend ofminein the street.(I)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.If you connect Millet box with the Internet,you can see thelatest(late) films on TV for free.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Peter used to _________ up late,but now he is used to ________ up early.(  )
A.get; getB.get; gottenC.get; gettingD.got; gotten

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.A:Good morning,doctor!
B:Good morning!(81)What's wrong/the matter with you?
A:I feel very tired.I don't know what to do?
B:(82)How long have you been like this?
A:For about half a year.
B:Were you as heavy as you are?
A:No.I used to be thin.
B:Do you often exercise?
A:No,I hardly do it.I like staying (83)at home to play computer games and watch TV.
B:How about your diet?
A:Um…,I often eat ice cream,cookies,chocolates and I often drink cola and….
B:Well,they are (84)bad to your health.That's why you get heavier and feel tired.
A:Do I need to take medicine?
B:No,you don't.You should eat more fruits and vegetables.And of course at the same time,you should take some exercise.
A:OK.I'll do as you say.(85)Thank you for your advice.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10._____ it is snowing,it isn't very cold.(  )
A.AlthoughB.IfC.WhenD.Because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-When _____ July _____to New York?
-Yesterday.(  )
A.does,getB.did,getC.has,gotD.had,got

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.John对他的机器人根本不满意.
John isn't\wasn't satisfied with his robot at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.I didn't cry when I learned I was the parent of a disabled child.I just sat still and didn't say anything.
When Jenny was old enough,I sent her to a kindergarten(幼儿园).On the first morning,Jenny spent hours playing by herself.It seemed that she felt very (16)B.
However,to my joy,Jenny's classmates always (17)C her,"You got all your spelling words right today!"In fact,her spelling list was the (18)A.Later,she faced a very painful (19)B-at the end of the term,there was a game which had (20)D to do with physical education.But Jenny was (21)C in it.
My husband and I were anxious about the day.I wanted to let my child stay home!But my heart wouldn't let me off that easily.So I (22)B a pale,unwilling Jenny onto the school bus.
At the kindergarten,I was quite worried because of her (23)A action,Jenny would probably hold up her team.The game went well until it was time for the sack (麻袋) race.Surely Jenny would find it (24)D.Now each child had to climb into a sack,jump to the finishing line,return and climb out of the sack.I noticed Jenny standing near the end of her line of players.
But as it was her turn to join,a change took place in her (25)C.The tallest boy behind Jenny placed his hands on her waist (腰).Two other boys (26)D in front her.The moment the player before Jenny stepped out from the sack,the two boys (27)A the sack suddenly and kept it open while the tall boy lifted Jenny and (28)C her into it.A girl nearby took her hand and supported her (29)B Jenny got her balance.Then she jumped forward,smiling and proud.In the cheers of the teachers,schoolmates and parents,I silently thanked the warm,understanding people in life who made it (30)D for my disabled daughter to be like her fellow human beings.Then I finally cried.

16.A.excitedB.lonelyC.happyD.weak
17.A.greetedB.expectedC.encouragedD.followed
18.A.easiestB.longestC.smallestD.tidiest
19.A.choiceB.problemC.resultD.exam
20.A.nothingB.anythingC.everythingD.something
21.A.forwardB.fastC.behindD.up
22.A.threwB.pushedC.knockedD.fixed
23.A.slowB.quietC.quickD.secret
24.A.stupidB.simpleC.relaxingD.difficult
25.A.schoolB.familyC.teamD.heart
26.A.ranB.layC.walkedD.stood
27.A.picked upB.gave upC.cut upD.made up
28.A.droveB.hidC.putD.hit
29.A.whenB.untilC.afterD.unless
30.A.popularB.specialC.necessaryD.possible.

查看答案和解析>>

同步练习册答案