精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Today,an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe".Are you a heads-down tribe member?Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because more drivers use mobile phones when they are driving.In order to make drivers pay more attention to driving,some new traffic rules have been made.For example,people who use mobile phones while driving in Taiwan are fined.Car drivers and motorcyclists who break the traffic rule will be fined NT3,000andNT1,000respectively.
As we can see above,using mobile phones may cause accidents and even cost a lot of money.Also,more and more interesting and strange facts happen to the"Heads-down Tribe".Let's have a look at an interesting TV report.A man in America kept using his mobile phone on his way home.As a result,he knocked into a big lost bear.When he lifted his eyes from the phone,he was so afraid that he turned around and ran away quickly.
Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but concentrating on(专注于)their own mobile phones instead of enjoying the delicious food.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life.Are mobile phones good or bad?It depends on how people use them.Let's be"healthy"users and try to be the"Heads-up Tribe".
34.A heads-down tribe memberB.
A.is good at using the Internet
B.is always looking at his or her mobile phone
C.is a dangerous driver
D.is interested in kinds of information and news
35.TheAmerican wasCwhenheknockedintothebear.
A.driving a car
B.going to work
C.using his mobile phone      
D.talking with his friend
36.According to the passage,the"Heads-down Tribe"Dwhen they eat in a restaurant.
A.just concentrate on the delicious meal
B.talk to the others on the phone about the restaurant
C.have fun communicating with people who sit opposite
D.concentrate on their own mobile phones
37.What's the best title for the passage?A
A.Use mobile phones properly           
B.Drive your car carefully
C.Be a heads-down tribe member        
D.Enjoy being together with friends.

分析 今天,越来越多的人总是低头看他们的手机.这些人被称为"低头族".你也是低头族的一员吗?现在到处都可以见着低头族.
越来越多的交通发生,因为越来越多的司机在开车的时候玩手机.为了让驾驶员们专注开车,又出了一些新交通规则.比如在台湾,开车玩手机的人会被罚款.违反了交规的小车驾驶员和摩托车驾驶员会被分别罚款3000新台币和1000新台币.
从以上可知,玩手机也许会造成事故,甚至花费钱财.也有越来越多的奇闻趣事发生在低头族身上.让我们来看一则有趣的电视报导.一个美国男子在回家路上一直玩手机,结果,他撞上了一只走失的大熊.当他从手机上收回目光时,他感到很害怕,马上转身快速地逃跑了.
另一个现象就是我们总是看到在饭店面对面的吃饭的人,却各自专注于他们的手机,而不是享受美食.用餐时他们却不与坐在对面的人谈话,这是很奇怪的.有些人甚至还开心地用电话与别人聊天.
对现代生活来说,手机是很有用的,也是有必要的.手机到底是好是坏?这取决于人们如何使用它.让我们做"健康"用户,努力成为"抬头族".

解答 34.B 细节理解题.由an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe"可知低头族总是低头看手机,符合B选项中的表述.
35.C 细节理解题.由A man in America kept using his mobile phone on his way home.As a result,he knocked into a big lost bear可知当撞上熊时这个人在玩手机,答案C选项的表述.
36.D 细节理解题.由we can often see people in the restaurant eating face to face but concentrating on(专注于)their own mobile phones instead of enjoying the delicious food可知在餐厅里就餐时人们也专注于他们自己的手机上,答案D是正确的表述.
37.A 归纳概括题.此题的主旨在最后一段,最后一段中的Are mobile phones good or bad?It depends on how people use them提示了此文的主题是手机的好坏取决于我们用它的方式,而标题常常代表了文章的主旨,由此可知A是最佳标题.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.What shape is your present for Father's Day?(写出同义句)
What‘s the shapeof your present for Father's Day?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Hi,Mark.I want to have a class party.Will you help me organize it?
B:Sure,Andrew.I can help you.When shall we
have the party?
A:(47)D
B:No,today is too early.(48)A
A:Then let's have it tomorrow.
B:But there's a test tomorrow.
A:OK,let's have it on Saturday afternoon.(49)C
B:No,I don't think we should watch a video.Some students will be bored.Let's play party games.
A:OK,good idea.Can you organize the party games?
B:(50)B

A.If we have it today,half the class won't come.
B.Sure,I can do that
C.We can all meet and watch a video.
D.Let's have it today after class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Could I use your bike,Tom?
-_________.Here is the key.(  )
A.Thanks a lotB.Of courseC.I'd love toD.Great

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.I have enough money to buy lastyear's (year) cards.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Shanghai is known as the shopping paradise.(  )
A./n??n/B./n??/C./nju:/D./n??t/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--You look very cool today,Amy--________.(  )
A.Thank youB.Oh,I don't look it
C.No.I am not cool at allD.The same to you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The young men enjoy ______ pop music.(  )
A.hearingB.listeningC.listening toD.to listen to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Kevin ________ to work in his hometown after he graduated from university.(  )
A.goB.wentC.will goD.has gone

查看答案和解析>>

同步练习册答案