精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.
When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.
After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one-he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.
21.What shop did the author's father own?D
A.A food shop.
B.A bookshop.
C.A coffee shop.
D.A clothing shop.
22.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.The writer thanked his father a lot.
B.The writer's father worked very hard.
C.The writer ran after thieves many times.
D.The author's father made some money.
23.All the following are talked about in the passage EXCEPTB.
A.the importance of working         
B.the good ways to keep healthy
C.that safety comes before money     
D.that it's bad to spend more than you make
24.According to the author,what usually makes people go in debt?A
A.To enjoy something unnecessary      
B.To send their children to school.
C.To buy enough food for the family.
D.To live in a big house with his family.
25.What is the passage mainly about?D
A.How to live a happy Life                
B.What Makes a Person Successful
C.The Help I Got From My Father        
D.What the author Learned From his Father.

分析 全文大意:
我从父亲那里我学会了很多,我很感激他.我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作.为了8:30到达他开的小店,他需要在6:30离开我们的公寓.毕竟他不得不先乘坐公共汽车,然后再乘地铁.最后的路程是穿过一个漫长的布满了垃圾气味的街区.我学会了工作非常重要.不要找任何借口.
当我12岁的时候,我经常在周六,去父亲的商店帮忙.在帮助父亲把衣服展示到外面之后,其余的时间,我要注意观察确保没有人偷东西.当我注意到有不同寻常或奇怪的人的时候,我会看着对方的眼睛,微笑着说,"我可以帮你吗?"通常会起作用,但有时候,有人会拿着东西就跑掉了.第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.
经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车,一辆便宜的车.他在不借钱自己能付得起钱的情况下才买了一辆车.我学会了:只买你能支付得起的东西.买必要的食物和衣服不会让我们负债,不必要的东西不会给我们带来幸福,幸福只来自于成就.

解答 答案:
21、D       推理判断题         根据短文第二段中When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,可知,在作者12岁的时候,星期六的时候他会去爸爸的店里帮忙,他帮着父亲把衣服展示到外面.可推知作者的父亲拥有一个服装店.故选D.
22、C      推理判断题          根据题目要求可知根据短文找出不对的选项,根据第一段From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him"我从父亲那里我学会了很多,我很感激他",结合选项A的意思"作者很感谢父亲"可知与短文意思一致,该项正确故排除A;根据第一段I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work"我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作."结合选项B的意思"作者父亲工作很努力"可知与短文意思一致,该项正确故排除B;根据第三段After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car"经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车"结合选项D的意思"作者的父亲挣了一些钱"可知与短文意思一致,该项正确故排除D;根据第二段The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money."第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.可推知作者只追过一次小偷,"结合选项C的意思"作者追了很多次小偷"可知与原文不符,故判断该项错误,故选C
23、B       推理判断题      根据题目要求可知除了哪一项以外短文中都谈论到了,根据第一段I learned:it is very important to work.可知作者学会了工作非常重要.结合选项A的意思"工作的重要性"可短文中提到了故排除A;根据第二段It's true that safety is more important than money.可知作者学会了安全比金钱更重要;结合选项C的意思"安全比金钱更重要"可知短文中提到了故排除C;根据I learned:buy only what you can afford可知作者学会了只买能支付得起的东西,结合选项D的意思"支出大于收入是不好的"可知短文中提到了,故排除D,结合选项B的意思"保持健康的好方法"结合短文大意可知没有提到,故选B
24、A       推理判断题        根据最后一段I learned:buy only what you can afford Buying necessary food and clothing won't make us go in debt."我学会了:只买你能支付得起的东西,买必要的食物和衣服不会让我们负债",可推知享受一些不必要的东西有可能会使人们负债,故选A
25、D         主旨大意题       根据这篇短文第一段作者就告诉我们他从父亲身上学到了很多东西,他对父亲非常的感激.接下来作者在文中举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了工作非常重要、安全比钱更重要以及只买能负担得起的东西,可知短文讲述了作者从父亲身上学到了什么,即What the author  Learned From his Father,故选D.

点评 本篇阅读理解以考查推理判断为主,在做推理判断题时要在抓住关键句子的基础上,合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-How do you find your new classmates?
-Most of them are kind,but ________is so good to me as Bruce.(  )
A.noneB.nothingC.everyoneD.anyone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.On Halloween,children dress up and then knock on the doors of people's houses in their neighbourhood asking for a‘trick or treat'.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.除非人们立刻采取措施,否则环境将会更糟糕.
The environment will get worse unless people do something immediately..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.给我们提一些关于如何提高我们学习成绩的建议好吗?Will you please give us some advice on how to improve our grades?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.It was my daughter's first day of school.I knew that she would be(36)Cin a few minutes,because she always cried when she was worried about new environment.
On the way to school I told her that her new school life would be wonderful and expected she would feel(37)B.However,when she saw the large group of students everywhere,tears came to her eyes."You can do this,sweetie.Everyone has a(38)Ain line,let's go to find yours."I said to her.
We lined up to enter the school.Just as she was going to cry,her friend from preschool(幼儿园)(39)C next to her.Suddenly,she became active and reached out for her friend's hand.And as the teacher began to (40)Bthem all into the school,she wasn't crying,(41)B smiling.
To tell the truth,I was unwilling to say(42)Cwhen I saw her walk into that big building.I hid the tears behind my sunglasses and waved my hand as she walked inside.
All day I(43)Cwhat she was doing.As I waited to pick her up,I felt like a child standing in line to meet Father Christmas."I didn't cry again,Mommy,"she said(44)B,showing me her backpack full of candies.
During two hours of listening to the details(细节) of her day,we laughed and talked about all the (45)Ashe had on the first school day.I knew my daughter has grown up.
36.A.runningB.sleepingC.crying
37.A.relaxingB.relaxedC.to relax
38.A.placeB.nameC.list
39.A.pulledB.pushedC.stood
40.A.walkB.sendC.rush
41.A.andB.butC.or
42.A.sorryB.helloC.goodbye
43.A.suggestedB.toldC.wondered
44.A.quietlyB.excitedlyC.politely
45.A.experiencesB.problemsC.excuses

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Tu Youyou has won the Nobel Prize.We all take________in her.(  )
A.proudB.prideC.praiseD.care

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.这个富人时刻准备帮助穷人.
The rich manis alwaysready to help the poor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Did you buy the skirt yesterday?
-No.It's very expensive,_____ I didn't buy it.(  )
A.butB.orC.soD.since

查看答案和解析>>

同步练习册答案