精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.The Internet has become an important part of teenagers'life.There's a news report on 3,375students in seven Chinese cities.It says that 38% of them believe they use the Internet often.
While most of them use the Internet to get information and knowledge to help in一heir studies.some are not using it in a good way.Many are playing online games too much.A middle school teacher front Beijing warns that some of his students who used to do well at school are now failing in exams.A few even visit Websites they should not look at.They would find life difficult without it and even bad things can happen.
In order to help young people use the Internet correctly,a textbook on good Internet behavior(行为)has started to be used in some Shanghai middle schools.It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet,such as it's good to read news or find helpful information to study.Both teachers and parents think the book is a pretty good idea.It will guide students how to be a good person in the online world.
With the development of the Internet,Internet friendship has also become very popular.Online friends are those people who have known each other through the Internet.
They can share the same interests.It is an advantage for some people who are afraid to speak in public.
On the other hand.the chances of cheating are very high in an Internet friendship.So while making friends over the Internet.one has to be very careful.Here are some suggestions for you.
Don't give personal information.as well as your parents'information,to strangers on the Internet.
Don't exchange personal photos of you or any family member with people you meet over the Internet.
"Don't go to meet a person you have just met over the Internet.You'd better ask older or other experienced people for advice if you want to meet an Internet friend.
61.From the report,aboutBstudents in the seven cities use the Internet often.
A.3,375                
B.1,280                 
C.2,100               
D.3,000
62.According  to the passage,most students in the seven cities use the Internet toA.
A.get helpful information        
B.play online games
C.visit bad Websites              
D.do some shopping
63.The underlined word"cheating"in the passage means"C".
A.offering help to someone           
B.hanging out with friends
C.acting in a dishonest way           
D.sharing interests with others
64.From this passage we know thatA•
A.some schools have started to care about students'use of the Internet
B.students who do well at school always use the Internet in a good way
C.Internet friendship is bad for一hose who are afraid to speak in public
D.we should exchange photos of our family members with an Internet friend
65.The passage is mainly aboutD•
A.the development of the Internet
B.the disadvantages of the Internet for the teenagers
C.how to help young people develop good Internet friendship
D.the use of the Internet in teenagers'life and how they should use it.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了因特网正在成为年轻一代的生活的一部分.尤其是十几岁的青少年们,以及在校的学生们.关于如何使用因特网,还需要我们的引导和正确的表率.

解答 61.B.细节理解题.根据文章第一段:There's a news report on 3,375students in seven Chinese cities.It says that 38% of them believe they use the Internet often.可知有3375×38%个学生在使用因特网,也就是约1280人,故选B.
62.A.细节理解题.根据文章第二段:While most of them use the Internet to get information and knowledge to help in一heir studies.some are not using it in a good way.可知大多数人是通过网络得到有用的信息.故选A.
63.C.词义猜测题.根据文章第五段:So while making friends over the Internet.one has to be very careful.Here are some suggestions for you.可知当在网上交朋友的时候,必须要很小心.所以此处:On the other hand.the chances of cheating are very high in an Internet friendship.应该是在网络上交朋友欺骗的机会很高.所以这里应该是不诚实的行为,故选C.
64.A.细节理解题.根据文章第三段:In order to help young people use the Internet correctly,a textbook on good Internet behavior(行为)has started to be used in some Shanghai middle schools.可知为了使年轻人正确的使用因特网,在上海的一所中学开始使用良好的互联网行为的教科书.所以一些学校开始很关心学生的上网情况.故选A.
65.D.主旨大意题.根据文章第二段:While most of them use the Internet to get information and knowledge to help in一heir studies.以及第三段以及全文:It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet,such as it's good to read news or find helpful information to study.可知这篇文章主要讲述了网络在青少年的生活中的应用以及他们应该怎样使用网络.故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Li Tao often helps me ____ my English.(  )
A.aboutB.toC.forD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.你看上去很累了.为什么不请人帮帮忙呢?
You look very tired.Why not/Why don't youask someone for help?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺.
 draw  smell   leave  read   review
56.---How well do you learn about the Hunchback of Notre Dame?
---I know the book very well.Ihave read it many times.
57.---Miss.Wang,I can't understand everything in class.
---Don't worry!Iwill review the main points at the end.
58.---I called you at 7:00yesterday evening,but you didn't answer.
---Oh,Ileft my mobile phone at home.
59.Miss.Chen asked Jack what picture hewas drawing on the blackboard when she came into the classroom.
60.---Dinner is ready.Help yourself,please!
---Wow!Itsmells delicious.You are really good at cooking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.With the holidays coming up,lots of people will be having parties.Want to make sure you're a perfect host or guest(客人)?Now it's a good time to brush up on your party manners.
When inviting guests to your party,send invitations to their homes instead of passing them out at school.This way,you won't-hurt the feeling of classmates you didn't invite.
①晚会活动开始前,要等所有客人到齐.If people at the party don't know each other,make sure you introduce everyone.
If your guests bring gifts for you,thank each gift-giver as you open his/her present.After the party,be sure to send a hand一written thank一you card to each guest,telling them how much you appreciate their gifts.
When you receive a invitation to a party,be sure to let the host know whether you can come.Arrive on time.Bring a
gift to a birthday party.=2\*MERGEFORMAT ②1f it's a holiday party,ask the host if there's anything you can bring.Adults often bring.desert or a bottle of wine to a party,even when the host tells them that he/she doesn't need anything.Young people don't have to do this,but it's always polite to ask.
Be friendly to the other guests.Remember to say"Please"and"Thank you"!When you leave,thank the host for the party.
(一)根据短文内容简要回答问题.
76.If you invite guests to your party,how should you send your invitation?
Sendinvitationstotheirhomes (insteadofpassingthemoutatschool).
77.If you receive an invitation to a party.what should you do first?
Be suretoletthehostknowwhetheryoucancome.
(二)将短文①中划线的句子翻译成英语.
78.Wait for all your guests to arrive before starting activities.
(三)将短文②中划线的句子翻译成汉语.
79.如果是举行节日聚会,问下主人你需要带些什么东西.(四)请根据短文内容拟一个标题.
80.Party manners/How to be a perfect a host or guest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.J.K.Rowling is the writer of Harry Potter,which is now one of the best-sellers in the world.She was born in Britain on July 31st,1965.She had one sister who was two years younger than her.Both girls liked (43)Cto their father's bedtime stories.They especially loved stories about magic.Rowling wrote her first story (44)Bthe age of six.
On a long train trip in 1990,an idea came to her.She wanted to write about a boy who had magic but he didn't know it.In 1992,Rowling began(45)Cthe first Harry Potter book for young (46)D.It appeared in June,1997.The book was a great success.And the film came out in November,2001.Now the Harry Potter series (系列) is (47)Bwith people of all ages and about sixty(48)Abooks were sold in 200countries.In this series,Harry is an ordinary boy:polite,friendly,brave and clever.So when children read about Harry,they can imagine being like him.That's (49)Cthe Harry Potter series has been so popular.
J.K.Rowling is very(50)Dwith the success.Now she's really enjoying life.She said she would go on writing children's books.
43.A.listenB.speakC.listeningD.speaking
44.A.inB.atC.forD.to
45.A.writeB.wroteC.to writeD.written
46.A.writersB.driversC.singersD.readers
47.A.bestB.popularC.gladD.busy
48.A.millionB.millionsC.million ofD.millions of
49.A.whenB.whereC.whyD.what
50.A.sadB.worriedC.unhappyD.happy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.When I was small,my mum used to give the family something special for meals---she would make breakfast food for dinner.
I still remember one night my mum (16)Bsome bread in front of my dad,something very burnt.I waited to see if anybody noticed.To my surprise,my dad just took his (17)D,smiled at my mum and then turned to ask me how my day at school had been.I've  (18)Cwhat I told him that night.(19)A I do remember watching him put some butter on that bread.He (20)Bas usual,every single bit.
After dinner,my mum said  (21)D to my dad for burning the bread.And I'll never forget what he said,"I (22)B burnt bread,dear.It doesn't matter at all."
(23)C,I went to kiss Dad good night.I asked him if he really liked his burnt bread.He held me in arms and (24)B,"Your mum worked very hard all day.She's really  (25)A.And you see a bit of burnt food never hurt anyone!"
Now I know life is not perfect.(26)C  is perfect,either.As for me,I often forget birthdays or some other special days.But I've learned something  (27)Aover these years.What we really need is the understanding of each other,whether between a husband and wife,a parent and  (28)Dor just between two friends.This is the key to a happy (29)C.
So don't get angry if the bread gets burnt.Remember,(30)A bread never hurt anyone.Be kind to those around you and a happier life will surely come closer to you.
16.A.cookedB.putC.foundD.bought
17.A.glassB.milkC.spoonD.bread
18.A.decidedB.knownC.forgottenD.imagined
19.A.ButB.SoC.BecauseD.And
20.A.threw it awayB.ate it upC.put it awayD.looked it up
21.A.helloB.goodbyeC.noD.sorry
22.A.hateB.loveC.makeD.save
23.A.After schoolB.Before dinnerC.Later that nightD.The next morning
24.A.shoutedB.saidC.laughedD.continued
25.A.tiredB.excitedC.worriedD.interested
26.A.EverybodyB.AnybodyC.NobodyD.Somebody
27.A.important B.difficultC.funnyD.easy
28.A.studentB.brotherC.sisterD.child
29.A.classB.partyC.lifeD.story
30.A.burntB.cheapC.freshD.cold

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17."Don't do that again,"the mother said to his sonangrily(生气).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Can you imagine what it would be like to live and study in an ancient castle (城堡)?I'm talking about British boarding (寄宿) schools,where some children actually live like Harry Potter (although sadly without the magic).
Boarding schools in Britain are not cheap.The average cost is£25,152 (254,011 yuan) for just one year.①The schools are usually very old and rich in history. They played a big role in British history,and have close connections to Oxford and Cambridge universities.Students are usually very wealthy; Prince William and Harry both went to Eton,a school which has produced 19 British prime ministers (首相).
One of the most important things for these schools is sport.C ricket (板球),rugby (英式橄榄球) and rowing (赛艇运动) are played nearly every day.These games build teamwork and discipline (纪律).There is a famous saying in English:‘The British Empire (帝国) was built on the playing fields of Eton.'
②寄宿学校常常出现在英国的书本和电影中.The young child without parents growing up in a boarding school is found in hundreds of stories,although the most famous now is Harry Potter.Boarding schools are becoming less traditional,though,and more international.Nearly 9,000 foreign kids joined a British boarding school last year,and a third of these came from China.

66.将①句译成中文.寄宿学校通常都很古老,而且历史悠久.
67.将②句译成英文.Boarding school is often foundin the British books and films.
68-70.回答问题
68.What can students learn from those daily sports?They can learn to build teamwork and discipline.
69.How many Chinese students went to British boarding schools last year?Nearly 3.000 students.
70.What is the story mainly about?British boarding school.

查看答案和解析>>

同步练习册答案