精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.
This was a very busy week.This Friday was Mother's Day,and there were lots of activities at school this week.
▲5/7 Tues.
Johnson,our new music teacher,taught us"Mother",a beautiful song about our love for mothers.And Miss Alice told us the story of Mother's Day.The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia (费城).As a result of her hard work,the celebration of the first American Mother's Day was held in Philadelphiaon May 10,1908.Soon the holiday became popular all over the country and around the world.
▲5/8 Wed.
We practiced"Mother"today.We prepared some songs and games to show our love to our mothers.This was going to be a special present for our parents on Friday.
▲5/9 Thurs.
It took us two hours to decorate our classroom for PAT DAY.I was tired.Mom was also nervous.It would be the first time for her to meet our teachers.She had always been nervous about talking to teachers since she was a child.That's funny!
51.Who first gave the idea of a day for mothers?C
A.Johnson.B.Miss Alice.C.Miss Anna.D.Allen.
52.What did the class do on Wednesday?D
A.Decorated the classroom.
B.Sang their thanks to their parents.
C.Bought presents for their parents.
D.Practiced activities for Mother's Day.
53.Why did Allen's mother feel nervous?B
A.Allen did not do well at school.
B.She was afraid of talking to teachers.
C.Allen's father was going to the school,too.
D.She had to sing a song in front of the class.
54.The above passage is taken from aB.
A.newspaper    B.diaryC.test paperD.notebook
55.What does"PAT DAY"mean?C
A.The day for students to make tests.
B.The day for teachers to practice teaching.
C.The day for parents to meet teachers at school.
D.The day for students to sing songs.

分析 文章大意:本周五是母亲节,本文作者回忆了母亲节前这一周时间里,学校与之相关的活动.音乐老师教"母亲"歌,学生练习表演"母亲"节目,装饰教室等等.表现了人们对母亲节的重视及对母亲们的爱.

解答 51-55:CDBBC
51.C 细节理解题.根据文中的第二段:The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia可知母亲节的想法第一次由Miss Anna提出.故选:C.
52.D 细节理解题.根据该段第一句:We practiced"Mother"today.可知星期三在排练"母亲"这个节目,故选D.
53.B 细节理解题.根据文中的:最后一句She had always been nervous about talking to teachers since she was a child.可知她从小就对要和老师交谈感到焦虑.故选B.
54.B 推理判断题.根据第一句:This was a very busy week.This Friday was Mother's Day,and there were lots of activities at school this week.艾伦在文中回忆了过去一周学校的活动,因此是她的日记.故选B.
55.C 词汇题根据最后一段的:One of them was PAT DAY.Mom and Dad both came to the school.可以推测出在PAT DAY,家长要去学校.故选:C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Many people like Xiao Shenyang because he often makes people _______ happily..(  )
A.laughingB.to laughC.laughD.laughs

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8._______ you ______ free next week?(  )
A.Have; beenB.Will; beC.Will; doD.Shall; be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Is there _________ in Lion King?
-Of course.The main character Simba always tried to face any danger in his life.(  )
A.educational somethingB.educational anything
C.everything educationalD.anything educational

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Travelling around the world is a dream for many people,but a young couple from China has made his dream come true.They drove along the ancient Silk Road,from China to the UK.
Luo Chang and Ding Jie,a young couple from China's Guizhou Province,spent two months drving from their home in Shanghai all the way to London.The journey covered about 20,000kilometer,and they crossed 14countries and regions(地区).
Ding Jie said,"People were excited to see two travelers driving a foreign license car,appearing on their streets.We were stopped many times to take photos with them.Sometimes,when we couldn't understand each other's language,they would express their ideas with gestures(手势).
During their driving trip,they also spent many nights in local people's homes.Luo Chang said,"This is an amazing experience.We were driving on a highway or a country road to someone's home.Someone you've never met but was already preparing dinner for you.We feel we have friends all over the world.
During the trip,Luo and Ding took nearly 10,000photos and kept diaries to record the beautiful scenery(风景),the friendly people and the different customs on the way.

根据短文内容,选择最佳答案.
61.The young couple's dream wasA.
A.to travel around the world
B.to travel around the UK\
C.to travel around China
D.to travel around the USA
62.The young couple covered aboutB kilometers and crossedB countries and regions.
A.20,000; 15
B.20,000; 14
C.10,000; 15
D.2,000; 14
63.How did the young couple travel?C
A.By train.
B.By ship
C.By car.
D.By plane.
64.During the trip,the couple recorded the following EXCEPTD.
A.beautiful scenery
B.friendly people
C.different customs
D.foreign licenses
65.From the passage,we can learn thatC.
A.the couple knew 14languages
B.the couple spent all the nights in hotels
C.the couple was welcomed during the trip
D.the couple drove along the Silk Road,from China to Brazil.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Winter in some parts of the country seems to hang on for months.This can do harm to our skin,our health and make us feel uncomfortable.Not being able to spend time outside is unhealthy,so even in the middle of winter,you should try to spend a few minutes outside each day.If you feel blue and your health is not the best during winter,probably you don't look the best.Luckily,there are things you can do to improve your appearance(外貌),even in the middle of winter.
If you are feeling that your appearance has grown dull(暗淡的)over the winter,add some color to your hair.If you are feeling really down because of the winter blues,you can make a big change with your hair color.If you really want to change things up,be sure to ask a professional stylist for coloring tips.
Sometimes the best way to make you feel better during the middle of winter is to go shopping for some new clothing.Winter clothing usually goes on sale in the middle of the season,so you can treat yourself to new things that you can wear at once.
One of the best ways to feel and look better when things are getting you down is to get in a good workout.Doing exercise will improve your energy level and your mood.You will feel healthier and after a few workouts,you will start to notice an improvement in your appearance.
Finally,remember to drink plenty of water during the winter months.This can be a challenge because when it is cold,you will prefer warm drinks like cocoa,coffee and tea.However,drinking much water is must if you want to look and feel your best all season long.
62.The passage is mainly aboutC.
A.how to keep healthy during winter
B.why to drink plenty of water in winter
C.how to improve your appearance during winter
D.why to spend several minutes outside in winter
63.The underlined expression"to get in a good workout"in the passage probably means"D".
A.to do a good job               
B.to eat healthier food
C.to work in a good way          
D.to have a good physical training
64.Which of the following is NOT mentioned in the passage?C
A.Doing exercise                
B.Adding some color to your hair
C.Travelling to warm places       
D.Drinking plenty of water
65.The passage is mainly developed byD.
A.listing some reasons            
B.describing a scene
C.the order of time               
D.listing some methods.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.They're all at the mall.
After school,a lot of young people go to the mall.We decided to talk to some students about why they go there.
Interviewer:Why do you go to the mall?
Yu Yue:(66)I go to the mall because my friends hang out there.But I don't really like it.
Interviewer:Oh?Why not?
Yu Yue:The air isn't fresh.(67)我宁可待在外面.Also,it's usually crowded
Interviewer:And how about you?
Li Jun:Oh,I love the mall.There's always something happening.(68)There are a lot of free concerts there.It's also just fun to watch people.
Hu Peng:I like the mall,too.I like to go in the music store and listen to CDs.(69)我也喜欢在书店里看看书.
Yu Yue:(70) Well,when I go into stores I always spend too much money!.
(66)我来这里是因为我的朋友在这里闲逛
(67)I would rather stay outside.
(68)那里有很多免费的音乐会
(69)I also like reading books in the bookstore.
(70)好吧,当我进商店的时候,总是会花很多钱.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-How did you make your brother__________?
-I bought lots of candies for him.(  )
A.happyB.happilyC.unhappyD.happiness

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Are you bored with your daily life?Here are some things you should try before you are18.
Learn to swim
This is so important that it could save your life.If you can't swim well,you won't be able to do water sports like sarfing.Even taking a boat trip will be dangerous for you.Make sure you do it.
Try at least one kind of team sports.
Beijing a good team player is an important skill in life.You can't just think of yourself,but have to work well with other people.Other advantage (优势)of team sports like football and basketball are they keep you  healthy,and they are also great fun.
Collect something
One of the best hobbies for under-18s is collecting things.You could collect stamps,film tickes or letters.The best way to collect is to have a special album to put your collection in and to  write what each thing means to you.That way you won't forget.
 Camp out in the garden
If you don't have your own garden,find a friend who has one!You will need:Two or three friends,a small tent (帐篷),sleeping bag and warm blankes (地毯),Take a lot of food and drink with you into the tent and play games.When it gets dark,tell ghost stortes,and it might get too scarey

46.The most important reason for learning to swim is thatB
A.you might feel well
B.it could save your life
C.you might easily do lots of things
47.What does the writer think is is one of the best hobbies for under-18?A
A.Collect  something
B.Do some water sports
C.Camp out in the garden.
48.The underlined phrase"ghost storts"in this passage mean"C"in chaninese.
A.笑话
B.悄悄话
C.鬼故事
49.Which of  the following is True according to the passage?
A.Although you can't swim well,it is safe to take a boat trip.
B.When we play football or basketball,we have to work well with other people.
C.You can camp out in the garden with a big bed.
50.What's the besttitle(标题)for the passage?
A.Learn to swim
B.Sports play
C.Thing to do.

查看答案和解析>>

同步练习册答案