精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.The idea for the book H arry Potter and the Philosopher's Stone came to Joanne Kathleen Rowling in 1990.It took her seven years to finish writing it.During those seven years she had a number of jobs,including one job as an English teacher.
     Rowling sent the book to four publishers (出版社) before one of them bought it.She was very happy to sell her book because it was her life's dream to be a published writer.Before she sold her book,Rowling was living in a small apartment with her daughter and was so poor that she could not afford heat in the winter.
     Harry Potter became very successful with children and adults in England.The book also really took off in the United States.After her second and third books were published,the three Harry Potter books filled the top three places on many newspapers'lists of best-sellers.Then the books were made into popular movies.Without question,Rowling's life had completely changed,in just three years.
    Harry Potter books have now sold more than 30 million books around the world and have been translated into more than thirty-five languages.In 1997,Rowling was earning£70 a week.
By the end of 2001,she had earned over£150 million,making her one of the most successful female writers of all time.

46.Which sentence is TRUE about the first Harry Potter book?B
A.Rowling got the idea from her daughter.
B.It took the writer seven years to finish it.
C.Four publishers bought it.
47.Rowling's dream wasC
A.to be a magician       
B.to make a movie     
C.to have her books published
48.How many languages have Harry Potter books been translated into?A
A.More than 35.
B.About 135.
C.About 90.
49.From the passage,we know that.A
A.not many writers are as successful as Rowling is
B.Rowling lived a rich life before her books were published
C.Rowling became successful because of a movie
50.This passage is mainly aboutB
A.why Harry Potter is popular      
B.Rowling's life          
C.Harry Potter's life.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了哈利波特的作者 Joanne Kathleen Rowling,她是如何写成哈利波特系列书的,在成功前她的生活是什么样的,以及成就的辉煌.

解答 46  B 细节理解题.根据文章:The idea for the book H arry Potter and the Philosopher's Stone came to Joanne Kathleen Rowling in 1990.It took her seven years to finish writing it.可知关于第一本哈利波特的书是作者花了七年的时间才完成的.故选B.
47  C 细节理解题.根据文章:She was very happy to sell her book because it was her life's dream to be a published writer.可知Rowling的梦想是让自己的书出版.故选C.
48  A 细节理解题.根据文章:Harry Potter books have now sold more than 30 million books around the world and have been translated into more than thirty-five languages.可知哈利波特这系列的书被翻译成超过35种语言.故选A.
49  A  细节理解题.根据文章:Before she sold her book,Rowling was living in a small apartment with her daughter and was so poor that she could not afford heat in the winter.可知 Joanne Kathleen Rowling 在她的书出版之前,生活拮据,故B选项错误.根据文章:Harry Potter became very successful with children and adults in England.The book also really took off in the United States.可知Joanne Kathleen Rowling以写书而闻名.故C选项错误.故选A.
50  B 主旨大意题.根据全文可知,这篇文章主要介绍了哈利波特的作者 Joanne Kathleen Rowling,她是如何写成哈利波特系列书的,在成功前她的生活是什么样的,以及成功后的生活.所以这篇文章是关于作者的生活的.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Nick Petrella is a doctor in Montreal.He works 60hours a week.He takes care of more than100patients a week in the hospital and at his office.He's been a doctor for ten years.
Dr.Petrella offers lots of help to his patients.But he doesn't just tell his patients what to do.
He also sings to them on television!Dr.Petrella has his own TV show.The show is in Italian,English and French.The doctor starts the show with a song and then he explains a medical problem or disease in simple language.After that,he sings another song.
Dr.Petrella makes and performs in his own show every week.The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing.His dream is to perform in Las Vegas.
His favorite songs are love songs,and he has a CD of love songs that he wrote.Dr.Petrella says,"I always love to sing.All my problems are gone when I sing."But when Dr.Petrella was young,
his father didn't want him to be a singer.So he went to a medical school.
Some people tell Dr.Petrella he can help people more as a doctor.But Dr.Petrella says he helps people when he sings,too."1like to make people smile.Sometimes it's difficult to make a sick person smile.Medicine and entertainment both try to do the same thing.They try to make people feel good.

Choose the best choice from A,B or C according to the passage.
67.In his TV show,Dr.PetrellaC.
A.sings love songs he wrote         B.sings about different diseases
C.sings and explains a medical problem
68.isn't used in his TV show.A
A.RussianB.EnglishC.Italian
69.Dr.Petrella performs in his show 10B.
A.become famousB.make people feel good C-achieve his dream
70.From the article,we can know Dr.Petrella isC.
A.talented and proudB,creative but lazyC.kind and helpful
71.What's the best title (标题)of the article?C
A.Medicine and Entertainment  B.His Dream Came True C.A Singing Doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Pierre is a 25-year-old penguin(企鹅)at the California College of Sciences.Because of his old age,he was going bald,which made him feel too cold to swim in the pool.Therefore,scientists at the college had created a wetsuit for this penguin to help him get back in the swimming pool.
Unlike other animals,which have a layer(层)of blubber(油脂) to keep them warm,penguins depend on(依靠)their feathers.Without them,Pierre was not willing to jump into the swimming pool and trembled on the side of the pool whilen another 19penguins played in the water.
"He was cold,he would shake,"said Pam Schaller,a scientist,Schaller first tried a heat lamp to keep Pierre warm.Then she got another idea:if wetsuits keep humans warm in cold climates,why not make one for Pierre?Schaller designed the suit,which covered Pierre's body and had small openings for his feet.
"I would wald behind him and see if the wetsuit would fit him well.If not,I would cut and refit until it was very suitable,"she said.
One problem was that the other penguins would refuse Pierre in his new suit,but in fact,they accepted his new look.He swam freely and got along with others well,although he was the only penguin with a black stomach.
Schaller could't say surely whether the wetsuit allowed Pierre to grow his fine feathers again,but certainly we were able to keep him comfortable during the special time.
Pierre will take off his suit after his new feathers grow back.

36.Pierre felt too cold to swim in the pool because ofB.
A.not having a layer of blubber      
B.having few feathers because of old age
C.having no wetsuit                  
D.others penguins refusing him
37.The idea of making a wetsuit for Pierre came fromD.
A.an invention      
B.feathers      
C.the use of a heat lamp      
D.the use of wetsuits on humans
38.Schaller followed Pierre in order to seeA.
A.if anywhere of the wetsuit needed to be cut and refitted
B.whether other penguins would attack him
C.if the wetsuit kept warm
D.whether the wetsuit would keep the feathers from the growing
39.What does the underlined word"trembled"in the second paragraph mean?C
A.feeling scared    
B.staying alone    
C.shaking with cold      
D.having a sleep
40.What can be the best title for the text?D
A.Beautiful Look of Pierre      
B.Old Penguin Getting Bald
C.Not Willing to Swim           
D.A Wetsuit for An Old Penguin.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.The young computer engineer wassupposed to break into the computer system several times.(推断)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.根据下面的提示写一篇短文介绍你上周末的厦门之旅.
1.上周末和父母一起去了厦门,住在叔叔家.
2.星期六叔叔带我到厦门大学(university)参观.
3.星期天参观了鼓浪屿(Gulangyu)和南普陀庙(South Putuo Temple).
4.周末玩的很愉快.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Oh,Mom.My cake is three times        than Lucy's.Why do you give her that large one?(  )
A.as small asB.the smallestC.biggerD.smaller

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.People of Western countries use knives and forks to eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Unluckily,by the time I got there,the bus had already left.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.We couldn't see the road clearly _____  the heavy snow.(  )
A.becauseB.butC.thoughD.because of

查看答案和解析>>

同步练习册答案