精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.The famous scientist and thinker,Charles Darwin,was born on February 12,1809.His family lived not far from the River Severn,England.
Charles'father was a well-known doctor and the son of a still greater doctor and scientist.Charles'father hoped that his son would also become a doctor.
As a boy Charles liked to go for walks in the fields and forests.He watched nature and compared what he saw with everything he had read in science books.He also liked collecting very much.He collected many things:eggs,stones,and leaves.His father did not like this,as Charles was not studying very well at school.
At the age of sixteen,Darwin was sent to Cambridge University in order to become a doctor.But he was interested in the history of nature.
Then he studied at Cambridge University until 1831.
Some time later,he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist.His professor advised him to go.He said the trip would be just for Darwin.So when the ship left England in December 1831,Darwin was on it.The research lasted almost five years.The Beagle studied the waters in the sea near South America.It also visited New Zealand,Australia and islands in the Pacific.Darwin saw many new plants and animals.He collected all kinds of plants,which he sent home from the places he visited.
When he returned home,Darwin was warmly greeted by his families and many friends.
In 1842,Darwin went to live in Kent(肯特),where he continued his studies of the changes in nature.Darwin understood that plants and animals are not always the same,and that they really change.
By 1859,Darwin had finished his famous book The Origin of Species(《物种起源》).It made a great hit in the world of science.He was opposed by the church and even by some scientists.But later,more and more scientists agreed with him.
Darwin continued his studies in science until he died in 1882.

105.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
From the first paragraph of the passage,we know not only Darwin but also hisgrandfather was a famous and greatscientist.
106.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
According to the passage,Darwinkept studying the changes in nature and had greatcollections of plants and animals.
107.把短文中画底线的句子译成汉语.1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的.
108.根据短文内容回答问题.
According to the passage,what's the influence of Darwin's famous book The Origin of Specie?It made a great hit in the world of science.
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限12个词以内)回答问题.
What is the main idea of the passage?Darwin kept studying in science all his life..

分析 著名的科学家和思想家达尔文出生于1809年2月12日.他的家离英国塞文河不远.
达尔文的爸爸是一位知名的医生,是一位伟大的医生和科学家的儿子.达尔文的爸爸希望他的儿子能成为一名医生.
作为一个男孩达尔文喜欢在山野森林散步.他观察自然,将他所看到的和他在科学书本上看到的景象比较.他也喜欢收集.他收集很多东西:鸡蛋,石头和树叶.他的爸爸不喜欢,达尔文在学校学习不好.
为了成为一名医生,在十六岁的时候,达尔文被送去剑桥大学,但是他对自然历史学感兴趣.
他在剑桥大学学习直到1831年.
一段时间之后,他听说比格船将会去南美洲,需要一位科学家.他的教授建议他去.他说这次航行就是为达尔文准备的.所以当1831年11月船离开,达尔文在船上.研究持续了几乎5年.比格研究了在南美洲附近的海域,也去了新西兰,澳大利亚和太平洋岛,达尔文看了许多新的植物和动物.他收集了许多种植物,并从他去过的地方寄回家.
当他回到家,达尔文受到了家人和许多朋友的热烈欢迎.1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的.
1959年,达尔文完成了著作物种起源.在科学界是一个巨大的成功.他遭到教会甚至一些科学家的反对,但是之后,越来越多的科学家赞同他.
达尔文继续学习科学直到1882年他去世.

解答 105.答案:grandfather,scientist.细节理解题.根据Charles'father was a well-known doctor and the son of a still greater doctor and scientist.可知他的爷爷也是一个科学家,故填grandfather,scientist.
106.答案:kept,collections.细节理解题.根据he continued his studies of the changes in nature可知达尔文一直在坚持学习科学,坚持做某事keep doing sth,一般过去时,故填kept;Darwin saw many new plants and animals.He collected all kinds of plants可知他收集了大量的植物和动物,这里great是形容词,后加名词collection的复数,收集,故答案是kept,collections.
107.答案:1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的.英译汉题.根据In 1842,Darwin went to live in Kent(肯特),where he continued his studies of the changes in nature.Darwin understood that plants and animals are not always the same,and that they really change.是两个句子,In 1842,Darwin went to live in Kent是第一个句子的主句1842年,达尔文到肯特居住,where引导的定语从句作地点状语,修饰前面的Kent,he continued his studies of the changes in nature他继续研究自然界的变化,故1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.that plants and animals are not always the same,and that they really change是that引导的两个宾语从句作为understand的宾语,故达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的,故答案是1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的
108.答案:It made a great hit in the world of science.细节理解题.根据By 1859,Darwin had finished his famous book The Origin of Species(《物种起源》).It made a great hit in the world of science 可知是对科学界造成了巨大的冲击.故答案是It made a great hit in the world of science.
109.答案:Darwin kept studying in science all his life.主旨大意题.本文是说达尔文一直在坚持学习科学,结合Darwin continued his studies in science until he died in 1882.故填Darwin kept studying in science all his life.

点评 任务型阅读不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生-写‖的能力.若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要 大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Nobody could solve this difficult problem alone_____________ others'help.(  )
A.withB.forC.withoutD.from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.小孩子不应该看太多电视.
Little children shouldn'twatchTV too much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.It's raining now.Pleaseput on your raincoat when you go out.(穿上)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.On Christmas Day,2002,most British teenagers were opening presents and eating turkey with their families,but not 15-year-old Sebastian Clover.He was on a boat in the middle of the ocean.He was trying to sail 4,320kilometers across the Atlantic by himself!
Sebastian began training for the crossing when he was only 12.When he was 15,Sebastian and his father,Ian,decided to have a race.They would each have the same boat,ten meters long.They would sail from the Canary Island across the Atlantic Ocean to the island of Antigua in the Caribbean.The first person to finish the 4,320-kilometer trip would be the winner.
Before the race,news reporters asked Ian Clover if he would let his son win."No way!"he answered.Four days after the start of the race,Ian was about 30 kilometers ahead,but he spoke to his son by radio every day.Sebastian was not having an easy trip.He began having problems with his boat.Then three killer whales started to follow him!But Sebastian didn't give up.He fixed his boat with rope.In the end,the killer whales left him alone.His father won the race by 14hours,but Sebastian set a new world record:he became the youngest person ever to sail across the Atlantic Ocean alone.
A lot of news reporters were waiting for Sebastian when he arrived in Antigua.They asked him if he had enjoyed the crossing.Sebastian told them that it had been fantastic,but very tiring."After 25 days in a boat,I'm looking forward to sleeping in a bed that doesn't move,"he said.

88.Where was Sebastian Clover On Christmas Day,2002?He was on a boat in the middle of the ocean.
89.When did Sebastian Clover begin his training for the crossing?When he was only 12.
90.What did Ian Clover tell news reporters before the race?He told news reporters that he would not let his son win.
91.How did Ian communicate with his son during the race?(He spoke to his son)By radio.
92.Sebastian had an easy trip during the race,didn't he?No,hedidn't.
93.What can you learn from Sebastian's success story?If you don't give up,you'll succeed(意思相近,言之有理也可)..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Not only the players but also the coachis (be) playing football now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--My daughter seldom has ______dinner.
--It is_____ unhealthy habit.You must ask him to change it.(  )
A./;anB.the;anC./;aD.the;a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.
When she heard her daddy say to her tearful mother."Only a miracle(奇迹) can save him now,"the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.
"And what do you want?"asked the salesman."It's for my little brother,"the girl answered."He's really; really sick and I want to buy a miracle.""Pardon?"said the salesman.
"My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost""We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the salesman said with a smile.
"Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."
A well-dressed man heard it and asked,"What kind of a miracle does your brother need?"
"I don't know,"she answered with her eyes full of tears."He's really sick and mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money."
"How much do you have"asked the man.""1.11dollars,but I can try and get some more,"she answered.
"Well,what luck,"smiled the man."1.11dollars,the price of a miracle for your little brother."
He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."
That well-dressed man was Dr.Carlton Armstrong,a famous doctor.The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.
How much did the miracle cost?

62.What was the trouble in the little girl's family?D
A.Her brother was seriously ill.
B.They had no money.
C.Nothing could save her brother.
D.Both A and B.
63.In the eyes of the little girl,a miracle might beC.
A.something interesting 
B.something beautiful
C.some wonderful medicine 
D.some good food
64.What made the miracle happen?A
A.The girl's love for her brother.
B.The medicine from the drugstore.
C.The girl's money.
D.Nobody can tell.
65.From the passage we can infer (推断) thatA.
A.The doctor didn't ask for any pay 
B.A miracle is sure to happen if you keep on
C.The little girl is lovely but not so clever
D.Andrew was in fact not so sick as they had thought.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Why didn't she go for a picnic?
A.She had a lot of homework to do.
B.She had to look after her grandpa.
C.She had a piano lesson.

查看答案和解析>>

同步练习册答案