精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Hollywood
To many people,the word Hollywood has two meanings.(56)D.Second,Hollywood is also the US movie industry.
Hollywood was just a farmland at the beginning of this century.Early American movies were made in other places; for example,in New York and Chicago.
In 1917 a director was making a movie in Chicago.Because of cold weather,he couldn‟t finish the movie.(57)C.And there he found just the weather and scenery he needed to finish his movie.The director realized that southern California was the perfect place for making movies.The next year his company built a movie studio in Hollywood.(58)A.Before long nearly all important American movie studios were in Hollywood,Los Angeles.
The next thirty years were Hollywood‟s greatest years.Thousands of movies were made,most by a few large and powerful studios.(59)E.
Hollywood also reached its high point in these years.Many famous movie stars,like Bette Davis and Clark Gable,lived in Hollywood.
(60)B.More movies are made outside of Hollywood.Many studios have moved.The movie stars have also moved to areas like Beverly Hills and Malibu.
But visitors to Hollywood today can go to the famous Chinese Theatre and see the footprints and autographs of movie stars.They can go down the Walk of Fame,on Hollywood Boulevard,and see the golden stars in the sidewalk.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲的是好莱坞电影基地的发展达到极限的过程,对于游客而言,它还是令人向往的地方.

解答 56.D 细节理解题.根据下文:Second,Hollywood is also the US movie industry.可知这里说的是第二点:好莱坞也是美国的电影行业.所以此处说的是第一点,故选D.
57.C 细节理解题.根据上文:Because of cold weather,he couldn‟t finish the movie.可知因为寒冷的天气,他不能完成这部电影.所以此处应该是他去了南方旅游来找到适合的地方.故选C.
58.A 细节理解题.根据上文:The next year his company built a movie studio in Hollywood.可知他在好莱坞建立了一个电影基地.所以此处应该是其他人也会跟着来建的,这是商业所驱.故选A.
59.E 细节理解题.根据上文:The next thirty years were Hollywood‟s greatest years.Thousands of movies were made,most by a few large and powerful studios可知这里讲述了好莱坞30年的辉煌历史,所以一些电影作品肯定是值得回味的.故选E.
60.B 细节理解题.根据下文:More movies are made outside of Hollywood.Many studios have moved.可知很多电影是在好莱坞之外制作的.而上一段说好莱坞在这些年来也达到了高潮.所以此处应该有句子来过渡.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Wewon (win) the first prize in the sports meeting last night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Hedoesn't go (not go ) to bed at 8:30.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.Very cool            B.Not expensive            C.At 8:30 a.m.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.What does the man mean?
A.Bob will be on time      B.Bob won't be on time       C.Nobody will be on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.Most of us probably live without vegetables,but a world without chocolate?Now that would be hard!According to chocolate makers it could happen if we don't act soon.
There are two main causes of the chocolate shortage(短缺)-chocolate's growing popularity and less production of cocoa,the plant from which chocolate is made.With more and more people in India and China loving chocolate,not much can be done about the first cause.
Therefore,the only thing we can do is to increase cocoa production.However,new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana,the world's largest producers,have reduced cocoa production by 40percent in the past 10years.What's worse,many cocoa farmers in Africa and other cocoa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber.This way,the farmers can make more money.
To prevent more farmers from changing,researchers at the newly opened International Cocoa Control Centre,in the UK,are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.But first they must make sure the new plants are safe to grow.This takes a long time.
First,each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy.It is then planted in the Centre's fields,studied and tested for another two years.Only after scientists are certain that they're disease-free,will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.
To create new stronger types of cocoa,scientists at the Control Centre are combining(结合)the best parts from different cocoa plants.Though the world is facing a serious chocolate shortage,there is now hope!
53.In which countries has chocolate become more popular in recent years?China and India.
54.How long does it take scientists at the Control Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow?30 months.
55.If you are a cocoa farmer in Africa,will you continue to grow cocoa?Why or why not?Yes.Because it's hard for me to live in a world without chocolate./No.Because I will change to grow easier-to-grow crops to make more money..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.There are __________ stars shining in the clear summer sky at night.(  )
A.millionB.hundredsC.two thousandsD.thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

9.My aunt married the right man last month.(同义句转换)
My auntgot marriedto the right man last month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Please ______ your answer with your partner.It will be good for you both.(  )
A.giveB.provideC.offerD.share

查看答案和解析>>

同步练习册答案