精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Have you ever heard of e-waste,which can be produced every day?How do you deal with your computers,MP4 players and mobile phones when they're broken or you want a new one?
Most people just throw them away.With the development of electric industry,e-waste pollution has become a serious problem.According to the United Nations,in 2014,people around the world produced 41.8 million tons of e-waste and only recycled 6.5 million tons.The US was the biggest waster,producing 7.1 million tons.China came second,with 6 million tons.
It's important to pay attention to e-waste.It can either be valuable or harmful,depending on how we deal with it.E-waste is a valuable urban mine.The value of the metals,like gold and silver in the waste around the world,is amazing.And the metals can be reused.But if people throw them away,the toxic chemicals can get into the earth or air,affecting the environment and people's health.
Apple,for example,now recycle people's used products in China when they are buying new ones.The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices.To help reduce e-waste,we can also take computers and phones to see if companies offer recycling programs.

61.How many tons did the people around the world produce e-waste in 2014?C
A.6.15million tons
B.7.1 million tons
C.41.8 million tons
D.6 million tons
62.The following can become e-waste EXCEPTA.
A.textbooks
B.mobile phones
C.MP4 players
D.computers
63.If people throw the metals away,the toxic chemicals can get into the earth or air,it will beDto people's health.
A.good
B.helpful
C.valuable
D.harmful
64.Which statement is TRUE according to Paragraph 4?B
A.the recycle Apple products will be sold at higher prices
B.Some companies offer to recycle the used electronic products
C.it's better to keep the unwanted electronics in your bedroom
D.buying longer lasting electronic products is a good way to reduce e-waste
65.The main purpose of this passage is toA.
A.advise people to deal with e-waste properly to reduce pollution
B.encourage people to buy more electronic products
C.We should throw away the broken electronica products
D.prove that e-waste is useless.

分析 这篇短文给我们介绍了电子垃圾,随着科技的发展,电子产品更新换代的速度越来越快,这样我们旧的东西不要了,有些人就把他们扔掉了,这样就产生了很多电子垃圾.电子垃圾对环境和人们的健康是有危害的,因此我们应想办法正确的处理电子垃圾,减少污染.

解答 61.答案C 细节理解题 由文中 in 2014,people around the world produced 41.8 million tons of e-waste and only recycled 6.5 million tons 可知 2014年,世界人民产生的电子垃圾是4180万吨左右,仅回收650万吨,故选C62.答案A 细节理解题 由文中 Have you ever heard of e-waste,which can be produced every day?How do you deal with your computers,MP4 players and mobile phones when they're broken or you want a new one?可知 你听说过每天都可产生的电子垃圾吗?如果坏了,或者你想要一个新的,你怎么处理你的电脑、MP4和手机?,故选A
63.答案D 细节理解题 由文中 But if people throw them away,the toxic chemicals can get into the earth or air,affecting the environment and people's health.可知 但如果人们扔掉,有毒的化学物质可以进入地球和空气,影响环境和人们的健康,故选D
64.答案B 理解判断题 由文中 Apple,for example,now recycle people's used products in China when they are buying new ones.The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices可知 例如,苹果公司在购买新产品时,在中国回收人们使用的产品,公司将测试和维修所使用过的产品,并以较低的价格出售他们,故选B
65.答案A 文章理解题 由文中 To help reduce e-waste,we can also take computers and phones to see if companies offer recycling programs可知 为了帮助减少电子垃圾,我们也可以用电脑和电话,看看公司是否提供回收计划,本文主旨就是建议人们处理电子垃圾以减少污染,故选A

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.理解判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12._________ of the T-shirts is for you and the others are your brothers'.(  )
A.OneB.EitherC.Both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Whose T shirt is this?
-It      be John's.It's much too small for him.(  )
A.mayB.mustC.can'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Could you tell me ____?I have something important to tell him.
-Sorry,I don't know,you can ask Mr.Wang.(  )
A.where teacher Li wasB.where teacher Li is
C.where is teacher LiD.where can I find teacher Li

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Who's the little baby in the photo,Lucy?
-It's me.This photo ______ ten years ago.(  )
A.tookB.was takenC.is taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I called you,but nobody answered.Where_______ you?(  )
A.isB.areC.wasD.were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I got up late this morning,_____ I had to go to school by taxi.(  )
A.orB.andC.soD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.__________ the program,I'm beginning to understand my Chinese roots and I have so many memories of China to take with me.(  )
A.Thanks toB.So farC.So thatD.Such as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Theseteenagers   (teenager) like to go swimming in the summer time.

查看答案和解析>>

同步练习册答案