精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.In a cold winter,a couple had to move out of their big house because of bankruptcy(破产).The husband worked day and night but with no care of his wife.So she thought,"He doesn't love me any more; he just thinks about his work."
One day,she wanted to take a shower,but her husband stopped her at the door."Let me take it first,OK?""Why not let me take it first?"she asked."I'm tired,dear.You take it later,OK?"She was very sad.
On a rainy day,she found nothing to do and turned on his computer.After a few minutes,her eyes were full of tears…it was his diary:
Today,I was quite sad.She asked me why I was always taking the shower first,and I said I was tired.She was unhappy.I wasn't as rich as before!We moved to the small house and it was very cold.I found that if one person took the shower first,the bathroom could get a little warmer.So I always rushed to the bathroom first.When she took the shower,the bathroom could get warmer,at least 1°C.I can't give her more,but at least I can give her 1°C love.

29.The couple moved out of their big houseB.
A.on a rainy day
B.in one cold winter
C.when the husband lost his work
D.when the wife saw her husband's diary
30.The woman thought her husband didn't love her becauseC.
A.he didn't buy her beautiful clothes
B.he didn't have enough money
C.he always worked with no care of her
D.he had another woman
31.The woman's eyes were full of tears becauseD.
A.she felt sad by her husband's words
B.the rainy day made her sad
C.her eyes were hurt by the computer
D.she was moved by her husband's diary
32.From the reading,we know thatA.
A.the man loved his wife very much
B.the woman didn't love her husband any more
C.the man was very poor before
D.the woman had no job.

分析 一对夫妇因为破产不得不离开他们的大房子,丈夫整日整夜地工作但是不关心他的妻子,所以她想:"他不再爱我了,他只考虑他的工作."一天,她想洗澡,但是他的丈夫在门口拦住她,"让我先洗,好吗?""为什么不是我先?"她问."亲爱的,我很累,你晚一点洗,好吗?"她很伤心.一个下雨天,她没有什么事做于是打开他的电脑,几分钟后,她满眼泪水,那个是他的日记:今天,我非常伤心,她问我为什么总是我先洗澡,我说我很累.她不高兴了.我并不富裕了,我们搬到小房子而且很冷.我发现如果一个人先洗澡的话,浴室会变暖和的,所以我总是冲到她的前面,当她洗澡的时候,浴室就暖和了,至少是1度,我不能给她更多,但至少给她1度的爱.

解答 29.答案B 细节理解题.问题:这对夫妻在什么时间搬离他们的房子.原文:In a cold winter,a couple had to move out of their big house because of bankruptcy.在一个寒冷的冬天,因为破产一对夫妇搬出去的大房子.故选B.
30.答案C 细节理解题.问题:这个妇女为什么认为她的丈夫不爱她?原文:The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife.So she thought,"he doesn't love me anymore,he just thinks about his work".句意:丈夫日夜工作来支撑家庭但没有他的妻子照顾.所以她想,"他不爱我了,他只想到他的工作."故选 C.
31.答案D 细节理解题.问题:为什么这个妇女的眼里充满了泪水?分析短文,她是在看到她丈夫的日记而感动的,就是说是她丈夫的话.故选D
32.答案A 理解判断题.在通读全文之后,我们从这个男子的日记中得到了最佳的答案,他先洗澡是为了让浴室变得暖和些,那就是他非常爱他的妻子.故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Bob asked me __________.(  )
A.what was I doingB.what am I doing
C.what I was doingD.what I am doing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.如果你有困难,请向老师求助.
If you have any difficulties,pleaseask your teacherforhelp.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A shark is a dangerousanimal (动物) that lives in the sea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Thousands(千)of Japanese people lost their lives in the earthquake in 2011.Chinese people tried their best to help them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.___________ baseball,you need to go to the Yankee Stadium.(  )
A.To watchB.After playingC.Before buyingD.Looking at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Which country held the 2012Olympic Games?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.His mother often asks him________ to teachers carefully in class.(  )
A.listensB.listenedC.listenD.to listen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Dad,do you know if we ______ to the ocean park this weekend if the weather _______.
---Sorry,I don't think we can.(  )
A.go,is fineB.go,is going to be fine
C.went,will be fineD.will go,is fine

查看答案和解析>>

同步练习册答案