精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.I have been a reporter for fifteen years. I chose this job so that I could travel the world,but the job has taught me many unforgettable lessons. My work is sometimes boring but for most of the time it is amazing and inspiring.
In India,I visited a city. There were many homeless children. Some were young and lived in the streets. But then a lady called Rosa opened a home for them. In one whole year,she was looking after two hundred kids,feeding them,teaching them and giving them hope.
Another time,I was in Japan and met a young girl with a serious illness.After seven operations,she had to have thirteen more in hospital.However,when I met her,she was still smiling.
Here in China,after the terrible Wenchuan Earthquake,I found a three-year old boy named Lang Zheng.He had been in the ruins(废墟) for more than ten hours before he was found by the soldiers.Though weak and injured,the brave boy lifted his right hand above his head with difficulty and saluted the soldiers to show his thanks,which became the most moving moment in the disaster(灾难).
Thanks to the experience as a reporter,I myself am getting braver and stronger.When I face challenges in my life,I always remember the courage(勇气) of these three people.

51. The writer chose the job of being a reporter becausehe wanted toC.
A. improve his writing skills                  B. experience difficulties
C. travel the world                            D. offer help to others
52. From the passage,we learn that Rosa wasA.
A. kind and patient                            B. creative and proud
C. lovely and lucky                            D. honest and brave
53. What does the underlined word"saluted"in the passage mean in Chinese?D
A.向…告别      B.向…学习        C.向…求救      D.向…致敬.

分析 文章大意:
我想要环游世界,所以选择当了一名记者.在我环游世界进行报道的过程中,知道了很多人的故事.比如来自印度的Rosa热心肠的帮助无家可归的孩子,为他们提供住所和食物;来自日本的一个生病很严重的女孩,即使要做十几次手术也依然笑着面对生活;在中国汶川大地震中,小男孩向救自己姓名的士兵敬礼致谢.这些都深深地感动着我.

解答 51.C,推理判断题,文中提到"I have been a reporter for fifteen years. I chose this job so that I could travel the world"我成为一名记者已经15年了,我之所以想要成为记者是想环游世界,由此确定选择C.
52.A,推理判断题,文中提到"In one whole year,she was looking after two hundred kids,feeding them,teaching them and giving them hope."Rose为睡在街道上的孩子提供住所,在过去的一年里,她照顾200名孩子,喂养他们,教他们,给他们希望,由此可以看Rosa人很好,由此确定选择A.
53.D,推理判断题,文中提到"the brave boy lifted his right hand above his head"小孩子艰难的举起手臂,越过头顶,由此判断小孩是在向救他的士兵敬礼,由此猜测此句"saluted the soldiers to show his thanks"中saluted是致敬的意思,选择D.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Guangzhou is famous _______ its delicious food and many people go to visit it every year.(  )
A.inB.atC.asD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I want to go to the movie tonight.But my parents don't agree       me.
A.withB.onC.atD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.For your next vacation,why not consider v(1)isitingParis?Paris is the c(2)apital of France and is one of the liveliest cities in E(3)urope.It doesn't have any beaches or mountains,but there are still many things to do there.For example,it has some fantastic sights,i(4)ncluding the Eiffel Tower and the Notre Dame Cathedral,one of the most famous c(5)hurches in the world.
T(6)ravelingaround Paris by taxi can cost a lot of money,but it's usually
c(7)onvenientto take the underground train to most places.In g(8)eneral,though,France is quite an expensive place.One thing that is not expensive in France,however,is the wine.
Most people in France have learned English.But many people don't like to speak English,(9)especially in Paris.So unless you speak French yourself,it's best to travel with someone who can t(10)ranslate things for you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Maybe you are an average(普通的)student.You probably think you will never be a top student.In fact,anyone can become a better student if he or she wants to.Here is how:

61.When planning your week,you should make a list of things that you have to do.After making this list,you should make a plan of your time.A weekly plan may not work out all your problems,but it will push you to realize what is happening to your time.E
62.Look around the house for a good study place which may be a desk or simply a corner of your room,nothing but study materials.No game,radio,or TV!A
63.Listen to everything the teacher says.Really listening in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.C
64.When you get home from school,go over your notes.You should preview the materials that the teacher will discuss the next day.It will be useful.If you do these things regularly,you will study better.D
65.The purpose of a test is only to show what you have learned about a subject.The world won't end if you don't pass a test,so don't be worried.B

A.Find a good place to study.B.Develop a good attitude to tests.
C.Be a good listener.D.Study regularly.
E.Plan your time carefully.F.Be interested in study.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次.
come true,lucky,shark,sleepy,towards 
61.Take some rest after lunch and you won't feelsleepyin the afternoon..
62.When the child saw her parents waiting at the school gate,she rantowardsthem.
63.After years of planning,my dream of the European tourcame true last month.
64.To protectsharks,scientists suggest the people stop fishing in some parts of the ocean.
65.This morning I was two minutes late for the train,butluckily,I didn't miss it as the train was late,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A little stream ran down from a high mountain far,far away through many villages and forests,then it reached a desert (沙漠).She thought,"I've been through countless difficulties.I should have no problem crossing this desert!"But as she started her journey,she found herself slowly disappearing into the sand.After many tries,she still failed."Maybe I can't reach the ocean in the end,"she said sadly to herself.
At this time,a deep voice came,"If a breeze (微风) can cross the desert,so can a river."It was the voice of the desert.But the little stream replied,"That's because a breeze can fly,but I cannot."
"That's because you can't give up what you are.Let yourself evaporate (蒸发) into the breeze and it can take you across."said the desert."Give up what I am now and disappear into the breeze.No!No!The 1ittle stream could not accept this idea."The breeze can carry the vapor (蒸汽) across the desert and let it leave as rain.The rain will form a river again to continue its course,"explained the desert very patiently."And whether you're a river or vapor,your nature never changes,"continued the desert.Hearing this,the little stream rushed into the open arms of the breeze.which carried her to the next stage of her life.
The course of our lives is like the experience of the little stream.If you want to go through the difficulties in your life for success,you should also change the way you used to be.

58.The little streamDbefore she got to the desert.
A.didn't meet much difficulty    
B.was worried about herself
C.knew well about the desert     
D.was confident about herself
59.At first,the little stream didn't accept the desert's advice becauseD
A.she failed many times       
B.she was afraid of the breeze
C.she wasn't able to fly        
D.she wouldn't give up what she was
60.The little stream finally crossed the desert byA.
A.evaporating into the breeze   
B.forming a river
C.disappearing into the sand     
D.changing her nature
61.What does the story mainly tell us?C
A.The road to success is not always easy and smooth.
B.Whatever others say,we should always be ourselves.
C.To succeed,we should change the way we are if necessary.
D.We may experience difficulty in life just like the little stream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.David may wonder ______ yellow was the colour of rulers in ancient China.(  )
A.thatB.whetherC.if thatD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How soon will Sam get his money back?-__________.Better late than never!(  )
A.Till next weekB.Until the next week
C.Not until next weekD.Not till the next week

查看答案和解析>>

同步练习册答案