精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.When Anna first arrived in Wuhan,she couldn't speak any Chinese,and she knew very little about China.She couldn't use chopsticks,either.So for the first two or three weeks,she had to take n fork and spoon with bet when she went to eat in a restaurant.But now,with the help of her friends,she can use chopsticks very well.
Food was a big problem,too.It took her a few weeks to get used to Chinese food.She didn't really like it at first.She thought it was too oily(油腻的).Also,she doesn't eat much rice.She usually eats bread,and her bread is quite different from most bread in China.Chinese bread is usually light and sweet.So she makes her oven bread at home.As a Muslim(穆斯林),she isn't allowed to eat pork.
But that isn't really a problem.After she'd been in Wuhan for about a month,she found out that there were Muslims there,too-and lots of Muslim restaurants!Most of them serve Xinjiang food,which is very similar to the food she eats.So now her food problems are solved.
What still puzzles her now is communication.After she has stayed in Wuhan for half a year,she is just able to speak several Chinese words.Each time she goes to a market to buy things,she finds great difficulty in making herself understood with her broken Chinese.Sometimes her body language helps,but it doesn't always happen.However,she has made friends with a girl who can speak Chinese very well,and she decides to learn from her.

56.When Anna first got to Wuhan,she couldB.
A.speak some Chinese              
B.speak no Chinese
C.use chopsticks                   
D.cook Chinese food
57.Why does she make bread at home?BecauseD.
A.her bread is better
B.she is a Muslim and can't eat Chinese bread
C.Chinese bread is too oily
D.she doesn't like sweet bread
58.From the passage,we can learn thatB…
A.Muslims eat pork
B.Muslims eat Xinjiang food
C.Muslims eat much rice
D.Muslims are all living in Wuhan
59.What's the main idea of the last paragraph?C
A.It's difficult for her to do shopping in supermarkets.
B.She has made some friends who can teach her Chinese.
C.She has some trouble in communicating with others.
D.She decides to learn Chinese.
60.What does the underlined word"light"mean?C
A.咸的    
B.轻的    
C.清淡的   
D.明亮的.

分析 当安娜第一次来到武汉,她不会说汉语,她太了解中国.她不会用筷子,要么.所以第一两个或三个星期,她的朋友去餐厅吃饭的时候她不得不用叉勺与.但现在,在她朋友的帮助下,她能很好地使用筷子.
食物是一个大问题,它花了几周的时间去适应中国的食物.第一她真的不喜欢它.她觉得太油腻.另外,她不吃大米饭.她通常吃面包,她的面包与中国的大部分面包完全不同.中国的面包通常是清淡的,甜的.所以她在家里烤箱面包.作为一个穆斯林,她不允许吃猪肉.
但这并不是什么问题,她在武汉待了一个月后,发现那里也有穆斯林,还有很多穆斯林餐馆!大多数食物都是新疆菜,和她吃的食物非常相似,所以她的食物问题解决了.
现在使她困惑的是沟通.在她在武汉呆了一年半,她只是能说一些中国话.每一次她去市场买东西,她让自己蹩脚的中文理解很困难.有时她的肢体语言可以帮助,但它并不总是有用,.她和一个说汉语说的很好的女孩成了朋友,她决定向她学习.

解答 56.B细节理解题.根据第一段she couldn't speak any Chinese可知她不会说汉语,故选B.
57.D细节理解题.根据第二段and her bread is quite different from most bread in China.Chinese bread is usually light and sweet,So she makes her oven bread at home可知她不喜欢中国面包,因为中国面包太甜,所以自己烤面包,故选D.
58.B细节理解题.根据第二段she found out that there were Muslims there,too-and lots of Muslim restaurants!Most of them serve Xinjiang food,which is very similar to the food she eats可知穆斯林吃新疆食物,故选B.
59.C细节理解题.根据最后一段What still puzzles her now is communication可知现在使她困惑的是沟通,即在和别人沟通方面有问题,故选C.
60.C词义猜测题.根据句意可知这是形容面包的形容词,故选C.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.My Year Abroad
This month in Travelers Corner there are three teenagers'experiences in year-abroad programmes.
Mariko Okada-Tokyo
My year abroad in the United States was a fantastic experience.I'm not a shy person,and I was very comfortable speaking to everyone.So I got lots of speaking practice.I also learned many English songs and lots of interesting things about American culture.When I got home,my friends all said that I had improved so much!I hope to go back again in the future.
Carla Fonseca-Rio de Janeiro
I spent last year studying English in London.I'm from a small town,and London is a very big city.Sometimes I felt it was too big.There were so many people to talk to,but I always felt bad about my English.I missed my family,and I really missed my two cats.My roommate was always using our telephone,so I hardly had the chance for a nice long talk with my parents.I think it was a good experience for me,but I'm glad to be home!
Alvin Chen-Hong Kong
Studying in New Zealand was a fun experience for me,but it was also lots of hard work!I had English classes six hours a day,five days a week--with lots of homework.I also kept a diary of my experience.I like to write,and I wrote two or three pages in my diary every day.On Saturdays,my homestay family took me to lots of interesting places and showed me so many wonderful things about the culture.I'm really glad I went.

61.Where did Mariko visit?C
A.Tokyo       
B.London    
C.the United States    
D.New Zealand
62.What can we learn about Carla?A
A.She was a little homesick.
B.She had no problem talking in English.
C.She often talked to her parents on phone.
D.She felt London was the same as her hometown.
63.Which of the activities are NOT mentioned by Alvin?B
A.Homework
B.Singing practice
C.Keeping a diary
D.Going to interesting places
64.Which is true about Mariko,Carla and Alvin?B
A.They were all shy persons.
B.They all spent a year abroad.
C.They all come from big cities.
D.They all speak very good English.
65.This article is most probably taken fromC.
A.an advertisement
B.a textbook
C.a travel magazine
D.a news website.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What's wrong with you?--Don't worry.It's ___________(  )
A.nothing seriousB.serious nothing
C.serious something   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Jane and I are in___  classes,but we are good friends.(  )
A.differentB.sameC.the same

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The hospital is two and a half _________from my home.(  )
A.hours'driveB.hour's driveC.hours driveD.hour drive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.我认为孙杨在游泳方面很有天赋.(用括号里的词填空)
I think Sun Yang istalentedin swimming.(talented)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-_______ much water in the glass?
-No,only a little!(  )
A.Are thereB.There areC.Is thereD.There is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Mrs.Wang teaches _________ music.We like ______ classes very much.(  )
A.us,herB.us,hisC.our,herD.me,her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.根据短文内容,按要求完成下列句子.
Have you ever thought of living in a desert?This may happen in the future.Scientists are trying to irrigate(灌溉)the deserts to enable plants to grow.If this happens and deserts can be changed into good land,people will be able to grow food and live in the desert.It is an unfortunate fact that more and more green land on Earth is turning into desert.Some scientists believe this is the fault of humans who do not take care of the planet and treat the Earth poorly.It is difficult for the scientists to fight against this as their work takes time and the cooperation of many people.
In some places the land remains green even though there is very little rainfall.This is because of the type of plants that grow in these area.In such places small green plants cover the ground,protecting it from the hot sun which can dry out the land very quickly.These plants also prevent the wind from blowing away the rich soils.As a result,when there is a period of rainfall the plants are able to hold the water.

76.Scientists are finding ways to changethe deserts intogood land.
77.People will be able to live and grow food in the deserts.(T/F)T
78.Good land is turning into desert more slowly than it is being changed back into good land.(英译汉)好的土地变成沙漠要比沙漠变回好的土地要缓慢
79.Are small green plants necessary in dry places?Yes,they are
80.What can plants do when it rains?They can hold the water.

查看答案和解析>>

同步练习册答案