精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Holmes said,"Somebody sent a letter with five pips (桔核) in it from India,and arrived seven weeks later to kill John's uncle.Then they sent five pips from Scotland and arrived three days later to kill John's father.Now they have sent five pips to John from London!"
"The letters are all from sea ports (海港).The writer was on a ship when he wrote the letters,"I replied.
"Very good,Watson!And John's enemy is in London already!"
"Well,I hope they won't kill young John,"I said.
But they did.The next morning,we read in the newspaper that a policeman found him die near Waterloo station.Holmes was very angry about it.
"He came to me for help and those men murdered him!I'm going to find them,if it's the last thing I do!"he said to me,and he hurried out of the house.
At night,when he came back,he was tired,but pleased,he said,"I know the names of John's enemies!And now I'm going to send them a surprise!This will frighten them!"He took five pips from an orange and put them in an envelope (信封).On it he wrote"S.H.for J.C."
"I'm sending the pips to captain James Calhoun.His ship is called the Star.He and his men are sailing back to Georgia,USA."
"How did you find him,Holmes?"I asked.
"Ship's papers,"he said,"I've looked at hundreds of them today.Only one ship,the Star,was in the three ports at the right times,this morning the Star left London to sail back to Georgia.I found out that the captain and two of his men,all Americans,weren't on the ship last night,so I'm sure they killed John.When they arrive in America,they'll get the pips and then the police will catch them!"
56.This story may be taken fromC.
A.a science fiction    B.a history book
C.a detective novel      D.a travel guide
57.Holmes wasB about John's death.
A.curious   B.angry    C.crazy   D.worried
58.The Star left London forD.
A.Canada B.Australia   C.India   D.America
59.Who do you think the underlined letters"J.C."stand for?A
A.James Calhoun    B.James Columbus
C.John Calhoun      D.John Columbus
60.Which order is correct according to the story?D
①John came to Holmes for help.②John received a letter with five pips.
③John was killed.④Holmes sent five pips to J.C.
A.③①④②B.③④①②C.④①③②D.②①③④

分析 文章大意:福尔摩斯说,有人从印度用信邮寄了5个桔核,七周以后到达了,杀死了约翰的叔叔,然后他们又从苏格兰邮寄了5个桔核,三天以后到达了,杀死了约翰的爸爸,现在他们从伦敦邮寄了5个桔核给约翰了.这些信都是从海港寄出的,当作者写信的时候,他在船上.我回答道.很好,华生,现在约翰的敌人已经在伦敦了,好的,我希望他们不会杀死年轻的约翰的,但是他们做到了,第二天,我们在报纸上看到一个警察发现他在滑铁卢车站附近死了.福尔摩斯很生气,他来是求助的,这些人杀死了他,我要找到他们,然后就急急忙忙出去了.在晚上的时候,他回来了,很疲劳但是很高兴,他说我知道约翰敌人的名字了,现在我要给他一个惊喜,这会吓坏他们的,他从句子中拿出5个桔核,放进一个信封,在上面写着"S.H.for J.C."我把这封信寄给詹姆斯•卡尔霍恩船长,他和他的船员正在返回美国乔治亚州的路上,你怎么找到他的呢?从船的报纸上,我已经看了好几百次了,仅有一艘船,明星号,在合适的时间,在那三个港口,这个早上,明星号离开了伦敦,起航返回乔治亚,我查明这个船长和两个人,所有的美国人,昨天晚上都在船上,所以,我肯定他们杀死了约翰,当他们到达美国的时候,他们就会收到桔核,警察就会逮捕他们.

解答 56-60 CBDAD
56题答案:C考查细节理解.根据文中的大意本文叙述了约翰一家遇害了,约翰来求助福尔摩斯,福尔摩斯经过调查和分析,找到了杀害他们的凶手.应该是侦探小说,故答案是C.
57题答案:B考查细节理解.根据Holmes was very angry about it.可知福尔摩斯对这件事很生气,故选B.
58题答案:D考查细节理解.根据"He and his men are sailing back to Georgia,USA."可知明星号离开伦敦返回美国,故选D.
59题答案:A考查细节理解.根据"I'm sending the pips to captain James Calhoun."可知J.C.代表James Calhoun,故选A.
60题答案:D考查细节理解.根据"Now they have sent five pips to John from London!"他们给约翰寄了5个结核,根据"He came to me for help and those men murdered him"他来求助,被他们杀死了,根据"He took five pips from an orange and put them in an envelope (信封).On it he wrote"S.H.for J.C."他给J.C.船长邮寄了5个桔核,所以这四个事件的顺序是②①③④,故选D.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.我不喜欢对学生太严厉的老师.I don't like the teachers who are hard on students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.A well-dressed man goes into a restaurant one day.He sits down at a table near the window.A waiter comes up to him and says,"Can I help you,Sir?"The man says,"Can I see the menu?""Sure."The man wants a good meal and he wants a lot of nice dishes (菜).The waiter gets them for him.The man is having his meal.At this time,a boy comes in and sits down beside(在…旁边) the man.He asks the man to give him an ice cream.The man says,"I go out for a newspaper."Then he goes out.After the boy eats his ice cream up(吃光),he stands up and goes to the door,"Excuse me,your father doesn't give the money."The waiter stops him and says."Father?You are wrong.He isn't my father.I don't know him.I meet him in the street.He says he will(会) give me an ice cream if I come here at 12o'clock."

56.One day aA into a restaurant.
A.well-dressed man goes         
B.girl goes
C.woman goes                 
D.well-dressed man and his son go
57.The man asks the waiter to bring himC
A.a lot of ice cream  
B.only bread
C.a lot of nice dishes  
D.a newspaper
58.The man asksB for the boy.
A.some bread           
B.an ice cream
C.some dishes          
D.some chicken
59.The boy comes into the restaurantC
A.with the man        
B.to buy an ice cream
C.at twelve o'clock      
D.to have lunch
60.The boyC
A.is the man's son      
B.is the waiter's son
C.doesn't know the man   
D.knows the man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Michael Jackson's sudden death really astonished(震惊) his fans,but soon they are glad to find another younger"King of Pop"has appeared.Wang Yiming,who is known as Xiao Bao,has already been popular across the world with his wonderful dance moves.He once appeared on U.S.television show"Ellen"and performed successfully at the World Expo 2010.About seven years ago,Xiao Bao was born prematurely(早产),which made his mother really worried.He was so weak.What could he do?Doctors suggested that moving his body to music would help make him strong,but soon his parents were surprised by how quickly Xiao Bao fell in love with music!"When he was young,we just started playing music to him and he started moving around like this.But we didn't think that he had such a strong feeling for music.When he was just several months old,we would let him listen to music and he would stop crying and calm down at once,"the proud mother once said.So far,Xiao Bao has learned the moonwalk and other Jackson's moves well.His fans are crazy about his wonderful shows.He has drawn more people's attention.He is fast becoming internationally popular.There are lots of problems waiting for him,but Xiao Bao will never give up.He is serious about his dancing career.Where there is a will,there is a way.We are sure that Xiao Bao's dream will come true one day.

26.Xiao Bao has been famous forB.
A.his young age                  
B.his dance moves
C.his television shows               
D.his strong body
27.Why did doctors advise Xiao Bao to dance?D
A.Because they knew Xiao Bao's feeling for music.
B.Because Xiao Bao's parents wanted them to do so.
C.Because Xiao Bao likes Michael's dancing a lot.
D.Because they thought dancing would be good for his health.
28.How did Xiao Bao's parents feel when they first saw his reaction(反应) to music?A
A.Surprised.
B.Happy.
C.Proud.
D.Worried.
29.What can we learn from the passage?C
A.People have paid little attention to Xiao Bao.
B.Xiao Bao's fans are not satisfied with his moves.
C.Xiao Bao works seriously and never gives up dancing.
D.His parents worry about their son's crazy love for music.
30.What's the best title for the passage?B
A.A Boy's dancing dream.
B.A Younger"King of Pop".
C.Michael Jackson's Moves.
D.Wang Yiming's Hobby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.My name is Lucy.I have two good friends,Mary and June.Mary is thirteen years old.June and I are twelve years old.My birthday is November 11th.June's birthday is September 11th.And Mary's birthday is January 18th.I like red,but they like green.Mary and June are in the same(相同的)school.They have an Art Festival and a school trip every year,but I only have a Music Festival at my school.
51.How old is Lucy?B
A.11.B.12.C.13.
 52.Who is 13years old?A
A.Mary.B.June.C.Lucy.
53.When is Lucy's birthday?B
A.September 11th.B.November 11th.C.January 18th
 54.Who likes green?A
A.Mary and June.B.Lucy and June.C.Lucy and Mary.
55.What does Lucy have at her school every year?C
A.An Art Festival.B.A school trip.C.A Music Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.One day,a farmer was walking along a road with his son Thomas.The father said,"Look!There's a horseshoe.Pick it up and put it in your bag."Thomas said,"It isn't worth the trouble."His father said nothing but he picked it up himself.When they got to a nearby town,they had a rest.There the farmer sold the horseshoe and with the few pennies he bought some cherries(樱桃).
The father and the son continued their way.The sun was well up in the sky,and there wasn't a house or even a tree where they could have a rest.Thomas felt too thirsty to walk on.At this time,his father dropped a cherry on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it.After a while,his father dropped another cherry and once again,his son lost no time in picking it up and putting it in his mouth.
And so they went on.The old farmer dropped the cherries and the son picked them up.When Thomas had eaten up all the cherries,his father said to him,"my dear son,if you had bent down early to pick up that horseshoe,it would not have been necessary for you to bend so many times for the cherries.Always remember the lesson that he who does not worry about the little things will find that he cannot do the great things."

51.Who picked up the horseshoe at last?B
A.The son.
B.The father.
C.Both the father and the son    
D.The father with the help of his son
52.The father dropped the cherries one by one,becauseA.
A.he wanted to teach his son a lesson.
B.he wanted his son to do more exercise.
C.he wanted his son to eat them all.
D.he wanted to laugh at his son.
53.From the story,we learn thatD.
A.cherries are so delicious that most of us like to eat them.
B.a horseshoe is so expensive that it can bring us a lot of money.
C.if we want to eat cherries,we must pick up a horseshoe.
D.if we don't worry about the little things,we cannot do the great things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Nate Robinson is unlike any other player in the NBA.This player is the shortest in the NBA,but he is one of the most fearless players.He is 1.75m tall."In NBA,he looks like a fourth-grader among a group of high school students,"according to The Atlantic.
How can he compete (竞争) with them?Robinson makes up(弥补) for this with his ability to jump.Without moving forwards or backwards,he can jump up to 110cm.However,confidence helps him more."People talk about my height all the time,but I don't really feel smaller than anyone else,"said Robinson."I always think I'm on fire (充满激情的)."No matter who you are or what you've won,he's going to come at you.With that spirit,he has won the NBA Slam Dunk Contest(灌篮大赛) three times.Also,he has made many wonderful blocks (盖帽).
Chicago Bulls played Miami Heat on May 10,2013.LeBron James,the 2.03-meter-tall player from Miami Heat,went to shoot.But Robinson blocked him.He also blocked Shaquille O'Neal in Cleveland Cavaliers and even Yao Ming in Houston Rockets.
Nate Robinson is a hero.He has given many basketball fans hope.Maybe one day,you can also block big guys like LeBron James!

54.According to the report,Nate Robinson once played forA.
A.Chicago Bulls  
B.Miami Heat    
C.Houston Rockets   
D.Cleveland Cavaliers
55.Paragraph 1of the report mainly talks aboutB.
A.how great Nate Robinson is       
B.how Nate Robinson is unlike any other player
C.how fearless Nate Robinson is     
D.who Nate Robinson is
56.Nate Robinson'sB is the main reason why he can compete with others.
A.ability to jump  
B.confidence    
C.shooting skills   
D.blocks
57.Which is TRUE about Nate Robinson?B
A.He once blocked Yao Ming from Miami Heat.
B.He won the NBA Slam Dunk Contest more than once.
C.He gives hope to all NBA players.
D.He feels himself smaller than others and he practises hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.This is the true story of a great woman.Her name was Helen Keller.She was born in 1880in Alabama in the USA.When Helen was one year and a half,she got ill and then she became blind(瞎的) and deaf(聋的).
Her parents tried to do their best for their daughter and they asked a young teacher called Anne Sullivan to their home to teach Helen.Anne herself was almost blind in her youth.Helen was a smart girl but she couldn't hear or talk.She was angry at this.So she was always crying and shouting.Then Anne often went for walks with Helen in the country near her home.After two weeks,Helen became quiet.Anne began to teach her how to spell and Helen learned to write.Boards(木板) with lines on them helped her to keep the words straight.Soon her talents were famous all over the world.There were her stories in newspapers and magazines.By the time she was 17,she was studying French,German,Latin,physics and many other subjects.She was still blind and deaf.In 1902,she wrote a book The Story of my life.It became well-known all over the world.

36.Helen became blind and deaf when she wasC.
A.one year old      
B.half a year old
C.one year and a half old           
D.two years old
37.Why was Helen always crying and shouting?A
A.Because she couldn't hear and talk
B.Because she felt lonely
C.Because she was angry with Anne
D.Because Anne always went out with her
38.Anne taught Helen how toB.
A.Run              
B.speak and write
C.play football      
D.swim
39.Why did Helen need to use special boards to write on?C
A.Because she didn't like desks
B.Because she didn't have desks
C.Because boards with lines on them helped her to keep the words straight
D.Because she liked to use them
40.How old was Helen when she finished the book The Story of my life?C
A.51     
B.42    
C.22    
D.17.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.他像平常一样把车停在外面.
He parked his car outsideas usual.

查看答案和解析>>

同步练习册答案