精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Everyone in our school loves sports.Every mornng after we get up,we do morning exercises.After the second class,we do exercise again.(91)We only have P.E classes t           a week,b           we do exercise at five every afternoon.Themost popular sport is basketball.The boys enjoy playing it and some of the girls like it,too.Another popular sport is football nd in.every class there are a lot of football fans.We play volleyball when the weather is good.(92)We have school teams in basketball,football,and volleyball.Our eams often have friendship matches(友谊赛)with teams from other schools.When there is a match,many of us go to watch i and cheer for our side.(为我们队喝彩).
Besides(除了)ball games,some of us like track and field events(田径项目).We often practice running and jumping.Every term we have a sports meeting.Sports help us to keep fit and healthy(保持健康结实).

91.在(1)处填上适当的词,使句子通顺正确.twice,but
92.把(2)处划线部分的句子译成中文.
我们有校篮球、足球和排球队.
93.回答问题:How often do we have a sports meeting?
Every term.
94.在文中找出与所给句子意思相近的句子.
Both boys and some of the girls like playing it.
The boys enjoy playing it and some of the girls like it,too..
95.在文中找出主题句,将其写在下面横线上.
Everyone in our school loves sports.

分析 本文介绍了作者所在的学校人人喜欢体育.每天学生都进行锻炼,学生们喜欢篮球、足球和排球,学生们通过经常锻炼保持身体健康.

解答 91.twice,but细节理解题.根据句意:我们一周只上两次体育课,但是我们每天下午五点锻炼.故答案为twice,but.
92.我们有校篮球、足球和排球队.句子翻译题题.have school teams意为"拥有体育代表队",in basketball篮球队,故答案为:我们有校篮球、足球和排球队.
93.Every term细节理解题.根据Every term we have a sports meeting.可知,我们学校每个学期举行一次运动会;故答案为Every term.
94.The boys enjoy playing it and some of the girls like it,too.考查同义句.Both boys and some of the girls like playing it男孩和一些女孩都喜欢打球.和短文中的The boys enjoy playing it and some of the girls like it,too.一句的意思相同;故答案为The boys enjoy playing it and some of the girls like it,too.
95.主旨大意题.根据文章内容可知文章开头第一句正是本文的中心句,全文都是围绕着这一话题展开的;故答案为Everyone in our school loves sports.

点评 这是一篇任务型阅读,做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到
相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Driver Wanted
1.Clean driving record            2.Good looks            3.Age over 25
Apply (申请) to:Capes Taxi,Shenzhen          Tel:0775-6561382
Air Hostess (空姐) Wanted
1.Age between 20 and 33          2.Height from 1.60 m to 1.75m
3.Two foreign languages           4.College graduate
Apply to:China Airlines,Beijing                        Tel:010-88488970
Teacher Needed
1.For private language school          2.Teaching experience necessary
Apply to:Instant Languages Ltd,Dalian                  Tel:0411-4313861
41.If you want to work in the south,you can apply for a job asA.
A.a driver        B.an air hostess     C.a doctor       D.a teacher
42.Mary,1.50m tall,knows English and Japanese,having taught English at school.Which job can she apply for?C
A.Driving for Capes Taxi.
B.Working for China Airlines.
C.Teaching at Instant Language Ltd.
D.None of the above.
43.Which of the following is not mentioned (提及) in the three ads?D
A.Height        B.Age         C.Language     D.Health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.毫无疑问李娜是中国的骄傲
There's no doubt thatChina is proud of LiNa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.课余时光是我们忙碌学习生活的凋节剂.你是如支配自己闲暇时间的呢?看电视、体育运动、听音乐、阅读书报、郊游、帮父母做家务,还是…
请你以"My Free Time"为题.描述一下自己的课余生活及感想.
注意:1.文章要条理清晰,书写规范工整,标点符号正确.词数80个左右.
2.不得写出自己和学校的真实名称.3.开头已写好.请你接着往下写.
My Free Time
I have a lot of things to do in my free time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Boys and girls,this summer vacation is the time for you to take your mind off homework and prepare yourself for the future.The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.
( A)            You've worked hard most of the time.Therefore,you need to join in outdoor activities,which can bring your whole body into action.You can benefit(受益) from different kinds of exercise such as swimming,running and mountain climbing.
Learn some basic life skills.One day,you will live alone.You can't ( B )         on your family any longer.So,you should learn to cook,wash and other skills.
Go for a journey.Travel to places of interest.In thiway,you'll understand cultures that are not the same as that of your hometown.( C )Beautiful sights can also make you relaxed.
Enjoy family time.( D )不要总是坐在电脑前.It's great fun for you to spend time with your family.
If you follow the advice above,your summer vacation will be full of joy and meaning.
We wish you a wonderful time!

61.请根据段落内容,在( A )处加一个适当的小标题.Take regular exercise
62.请在( B )划线处填入一个适当的单词,使句意完整、上下文通顺.depend
63.请把(C)处划线的句子翻译成汉语.美丽的风景也能让你放松.
64.请把(D)处的汉语句子翻译成英语.Don't always sit in front of a computer
65.请根据短文内容回答下列题.What's the passage mainly about?
It's aboutsome advice on how to make your vacation meaningful and colorful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.(41)CIts old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meanings.
(42)EWhen you see a famous car in the street,maybe you will say,"It's cool."You may think,"He's so cool,"when you see your favorite film star.
You can use"cool"instead of many words such as"new"or"surprising".(43)DA teacher asked her students to write about the mountain they had visited.On one student's paper was just the one sentence,"It's so cool."(44)B
But the story also shows a scarcity(缺乏) of words.Without"cool",some people have no words to show their feelings.(45)A I can.And I think they are also very cool.
根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
A.Can you think of other words that make your life as colorful as the word"cool"?
B.May he thought it was the best way to show what he saw and felt.
C."Cool"is a word with many meanings.
D.Here's an interesting story we can use to show the way the word is used.
E."Cool"can be used to express the feeling of interest in something.
F.I think they are not cool.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5."USA?Britain?Which country is better to study in?"We often hear such discussions.As China opens its doors,studying abroad has become a dream for many Chinese students.They want to learn about the world.
(62)C.Language skills(技能)will improve and it may be easier to find jobs.
But there are problems that should be considered.Language is the first.Students must spend a lot of time learning another language and getting used to a different culture.
Students must also learn to live without parents'care and deal with all kinds of things they haven't had to do before,like looking after themselves.There are reports about Chinese students abroad sinking into an ocean of difficulties and giving up easily.(63)A.
(64)D.For most Chinese parents,the cost of studying abroad is very high.But is it worth it?
(65)B.Liu Xiang is a good example.Once an American teacher invited him there but he refused.He kept training hard with his Chinese teacher.He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympics.So when you wonder which country is better to study in,consider whether studying abroad is the right choice.
A.When they have to take care of themselves,it is hard for students to study well.
B.We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China.
C.It's true that studying abroad can help students develop themselves.
D.Finally,studying abroad brings a heavy burden (负担)to the family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.I am from China.I speak Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Read the passage and fill in the blanks with proper words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,首字母已给,每格限填一词):(共14分)
When I came out of my office,it was dark.In order to get home as soon as possible,I took a taxi.The car was flying along the road,but later it was in a traffic jam in darkness.I (86)broke the silence for fear that the driver might be too tired to drive."When do you go back home in the evenings?"
"Nine o'clock.I'll go home after this (87)trip."
"Then when do you come out in the mornings?"I threw out another question.
"Nine o'clock,too.And I go home for lunch and dinner,just as if I worked at an office."His words (88)surprised me,because every time I ride in a taxi,what I hear from the driver is only complaints.They complain that they have to work from morning till night,that it is hard to earn money,that they are bullied(欺负.by the police,or that the leaders enjoy the fruits of their work.It (89)seems they are not satisfied with everything.But this driver told me,"I find it tiring to be a section chief as I was before.I don't like management work.I like driving,just out of pleasure.It's lucky that I (90)seldom drive without a passenger.So I can earn three or four thousand yuan a month easily.Any trick?Yes,I never follow an (91)emptytaxi.If it goes southward,I go northward.If it goes along the highway,I turn into a narrow street.In this way I always get customers."
His words showed his satisfaction with his life and the pride he took in his job.Such feelings are so rare among people nowadays just as oxygen in high mountains.How many people nowadays can show high ideals(理想;完美.by (92)simple living and go with a calm mind?I couldn't help feeling moved when I found such a state of mind in a stranger on a cold winter night.

查看答案和解析>>

同步练习册答案