精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.阅读短文,根据其内容回答问题.
There are nearly 400different types of sharks,but only about 30types have even been reported as attacking human beings.
The chances of being attacked by a shark are very small compared to other dangers.Many more people drown(溺死)in the ocean every year than are bitten by sharks.The low number of attacks that happen every year proves that sharks do not feed on humans if they have the choice.There are three types of shark attacks.The main one is known as a‘hit and run'.The shark attacks because it thinks you are a fish,but when it tastes a human it decides not to eat you.The second type is called a‘bump and bite'.The shark bumps you to find out if you are fit to be eaten and then bites you if it thinks you are.The third type is called a‘sneak'.When attacking in this way,the shark waits for you to swim by and attacks you suddenly.The latter(后者的)two types of attack are more likely to be deadly for humans.
However,your chances of being attacked by a shark can be reduced if you follow the advice below.
•Do not swim in the dark.Sharks can still see you but you cannot see them.
•Do not swim if you are cut or if you have a fresh wound.Sharks can smell blood over a long distance.
•Do not wear bright clothing or jewellery because sharks are attracted to colours and shiny objects.
•Try and stay in groups,as sharks usually avoid large numbers of people.
Don't be frightened(受惊吓)by sharks as there is 30times greater chance of being hit by lightning than being attacked by a shark.

64.Are there only 30types of sharks in the world?No,there aren't.
65.Are the chances of being attacked by a shark small or big compared to other dangers?Small.
66.What are the two deadly shark attacks called?.‘Bump andbite'and‘sneak'.
67.Why should you try and stay in groups to avoid the shark attack?Because sharks usually avoid large numbers of people.
68.What does the writer mainly tell us in the passage?Types of shark attacks and how we can avoid them.

分析 世上大约有400种鲨鱼,但据报道只有30种攻击过人类.许多人是因为看了电影"大白鲨"就觉得只有大白鲨才危险,但实际上还有另外2种凶鲨:虎鲨和公牛鲨.
 被鲨鱼攻击的几率与其他危险相比非常小.每年在海里淹死的人比被鲨鱼咬死的人多.这些每年的渺小的数字表明鲨鱼不以人为食,如果它们有选择的话. 有三种鲨鱼具有攻击性,主要的一种以"撞击后逃跑"闻名.这些鲨鱼攻击是因为它们以为你是鱼,但是当你尝起来像人类是它不会吃你.第二种被叫做:撞击撕咬.这种鲨鱼撞击你想要看你是否适合被吃然后撕咬你如果它认为你适合被吃.第三种被称为"潜行者",它以这种方式攻击--它等待你有过它然后突然攻击你.后两种很大程度上被认为对人类是致命的. 无论如何,如果你遵从下面的建议,可以减少你被鲨鱼攻击的可能性:不要在黑暗中游泳,鲨鱼可以看见你但是你不能看到它们;在你受伤或有新伤口时不要游泳,鲨鱼可以在长距离闻到血的味道;不要穿鲜艳的颜色的衣服或者珠宝因为鲨鱼会被颜色和有光泽的东西吸引;最好呆在群体中,因为鲨鱼通常不会攻击很多人的群体. 最近,鲨鱼攻击增加因为水上运动变得流行.当一个鲨鱼攻击你时,尝试一下一些方法来帮助你,不要恐慌,攻击鲨鱼的鼻子,用手指刺入鲨鱼的眼睛,不要被鲨鱼吓倒,因为被闪电打到的概率是被鲨鱼攻击的30倍.

解答 64.No,there aren't.细节理解题.根据文中语句"There are nearly 400 different types of sharks,but only about 30 types have even been reported as attacking human beings."可知世上大约有400种鲨鱼,但据报道只有30种攻击过人类,所以Are there only 30types of sharks in the world的回答应该是否定回答.故答案为:No,there aren't.
65.Small.细节理解题.根据The chances of being attacked by a shark are very small compared to other dangers."可知被鲨鱼攻击的几率与其他危险相比非常小,这里Are the chances of being attacked by a shark small or big compared to other dangers是一个选择疑问句,不能用Yes或者No来回答.故答案为:Small.
66.‘Bump andbite'and‘sneak'.细节理解题.根据The second type is called a‘bump and bite'The third type is called a‘sneak'和The latter(后者的)two types of attack are more likely to be deadly for humans第二种被叫做:撞击撕咬.第三种被称为"潜行者",后两种很大程度上被认为对人类是致命的.故答案为:‘Bump andbite'and‘sneak'.
67.Because sharks usually avoid large numbers of people.推理判断题.根据Try and stay in groups,as sharks usually avoid large numbers of people.最好呆在群体中,因为鲨鱼通常不会攻击有很多人的群体.故答案为:Because sharks usually avoid large numbers of people.
68.Types of shark attacks and how we can avoid them.主旨大意题.根据There are nearly 400different types of sharks,but only about 30types have even been reported as attacking human beings及your chances of being attacked by a shark can be reduced if you follow the advice below描述.可知本文主要描述了鲨鱼的种类,及防止鲨鱼袭击的一些注意事项.故答案为:Types of shark attacks and how we can avoid them.

点评 本题是一篇逸闻趣事类的阅读.讲述了鲨鱼这种鱼类.本题不属于选择,是阅读表达题.如果能在原文中找到原句的,就将原句写下.如果找不到原句的,需要写出正确时态,语态的句子.最后读一遍,检查有没有语法错误.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Alicia Keys was born in 1981and grew up in New York.She had music and dance classes when she was a child and she first appeared on TV in The Cosby Show at the age of four.She started piano lessons when she was seven and learned classical music before she began to write her own songs at the age of 14.
Alicia signed a contract with J Records in 1999.She recorded several songs for films before her first album,Songs in A Minor,came out in 2001.This was a fantastic success.It entered the charts at number one,sold 236,000copies in its first week,and went on to sell over 12million copies worldwide.Alicia won five big awards,including Song of the Year for Fallin',the album's top single,which was a number one hit for six weeks.
Since then,Alicia has sold over 30million albums.She has also become an actress and a record producer with her own studio.She plays the piano as well as singing on all her albums and she has written some great songs for other artists.She has performed in TV programmes and she made her first film,Smokin'Aces,in 2007.Her other films include The Nanny Diaries (2007)and The Secret Life of Bees (2008).
31.Which of following statements is NOT true when Alicia Keys was a child?D
A.She lived in New York.
B.She took classical music lessons.
C.She learned dancing and singing.
D.She often appeared on television.
32.When did Alicia start writing songs?A
A.In 1995.
B.In 1999.
C.At The Cosby Show.
D.At the age of seven.
33.The underlined words Song of the Year for Fallin'in the second paragraph refers to?D
A.A number one album in 2001.
B.The top sale album copies in a week.
C.The name of a hero in Songs in A Minor.
D.The song which was at the top of the charts for weeks.
34.What has Alicia done since 2001?A
A.She has opened her own studio.
B.She has started playing the piano.
C.She has recorded all her songs herself.
D.She made her first film The Nanny Diaries.
35.Which of the following shows the right order of what happened to Alicia?D
①made the film Smokin'Aces
②signed a contract with J Records
③appeared on TV in The Cosby Show
④Songs in A Minor sold 236,000copies
⑤become an actress and a record producer
A.③④②⑤①
B.③①④②⑤
C.③⑤④②①
D.③②④⑤①

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Because deaf people cannot hear,they have special ways of communicating.One way is lip (嘴唇.reading.With  training,people can learn to understand what someone is saying by looking at the (81)mouthof the speaker.Speaking is possible but difficult for the deaf.Because they cannot hear their own voices,it takes a lot of training to be able to make the (82)correct sounds,and not all deaf people can get this skill.The way of
communicating is sign language,which is the most useful in real life.
In many ways,sign language is(83)similar to spoken languages though actually there is some difference.The"words"of sign language are its signs.The signs are fonned with movements of the hands,face and body.Each sign has a different meaning.Signs are mixed up to form sentences.The basic sign language is hand signs that take the place of letters.The signs,which are put together,can(84)express the same thoughts,feelings and so on as a spoken language.And just as different countries usually speak different languages,most countries have their own variation (变化) of sign language.
In addition to knowing sign language,it is also helpful to know (85)somethingabout how deaf people communicate.Hand waving or hitting a table or the floor  to get someone's attention is fine.Also,lots of eye (86)contact is necessary.Information can be read from their eyes.
Lastly,it is good to remember that most deaf people (87)seldom think of themselves different from other people,and you don't have to,either!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
love    they    eight    be   year   tall    person   tooth     build    begin
86.You'd better brush yourteeth twice a day.
87.Thereis much water in the white glass.
88.Tom looks like his mother and he istaller than his father.
89.What alovely baby!She always smiles when people talk to her.
90.You can see some robots and machines on theeighth floor in the museum.
91.Mr.Li gave a talk to us at thebeginning of the meeting.
92.They will enjoythemselves at the weekend.
93.A new school wasbuilt in our city last year.
94.Our life will be very different in twentyyears' time.
95.This is herpersonal letter,you can't read it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Below are some suggestions given by the English children posted on the website about how to help Africa.Which one do you think is the best?
I think health is the most important thing.We need to make sure that the money we give is spent wisely.The money should be spent first on clean water supplies and better health care.
-----Robin,aged 16,Birmingham
I think the most important thing is to improve the education of the African countries.There is an old saying,"If you give a man a fish,you'll feed him for a day.If you teach him how to fish,you'll feed him for a lifetime."We need to help people to help themselves,not just throw money at the problem when it appears.
-----Rebecca,aged 15,Liverpool
People seem to give a lot more money to charity when there is a sudden,huge disaster(灾难) like the earthquake.It's good for people to do so,but I also think that everyone should give a small part of their salary(工资)to charity.If everyone did that,it would make a big difference.
-----Mary,aged 14,Stratford-on-Avon
Giving money to charity can help,but it's not the final answer.I think what these countries need is a good government.
-----Bethany,aged 16,Newcastle
The best thing we can do is to send experts like engineers,doctors and teachers to help the people to help themselves.
-----Robert,aged 16,Cardiff
51.Which two children share the similar opinion?D
A.Mary and Rebecca.
B.Bethany and Mary.
C.Rebecca and Bethany.
D.Rebecca and Robert.
52.Who pays more attention to Africans'health care?B
A.Mary.
B.Robin.
C.Rebecca.
D.Robert.
53.What does Rebecca mean by saying"We need to help people to help themselves"?C
A.We should help the teachers in Africa to improve their teaching ways.
B.We should help people in Africa how to build a good government.
C.We should help the African people develop skills to make a living.
D.We should help the African people build more schools.
54.What is Mary's opinion?A
A.Everyone should do what we can to help the African people.
B.It is not good for people to give so much money to the African people.
C.It is very important to have a good government.
D.We can send more teachers there to help the African people.
55.Where are these suggestions posted?B
A.In the textbook.
B.On the website.
C.In the guidebook.
D.In the magazine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
Sports Events
Bicycle tour and race
A bike tour and race will held on June26and 27 (Sat.& Sun.) at 6:30am.The riders will leave the People's Park and ride the first 35kilometers as a training part on Saturday.On Sunday morning,the next 55-kilometer part,from Yantian to Baojin,will be the competitive (比赛的) part of the tour.The riders and their bikes will then be then taken back.
Cost:¥80     Telephone:8357-2686
British footballers
The British Football Club will play with our national team at the Workers'Stadium(体育场)on June26.The club has four national team players agreed to play for at least45minutes.
Ticket prices:¥60/90    Time:7:30June26Sat.
Telephone:2626-7733
Changjiang Daily,May 20th,2011
Rock climbing(攀岩)
The Fifth National Rock Climbing Training Base(基地)Ten teams from five cities,Beijing,Shanghai,Shenzhen,Wuhan and Hangzhou,will take
part in it.A Japanese team will give a climbing show at the beginning of the match.
Free for you.
Take a one-hour bus from the railway station to Dawei.
Time:7:30pm June27  Telephone:3369-8211  3369-8212
56.B will be held on June26and 27 (Sat& Sun.) at 6:30a.m.
A.British football     
B.A bike tour and race    
C.Rock climbing   
D.A TV show
57.The British Football Club will play with our national team atD.
A.the People's Park       
B.the Football Club
C.the Training Base        
D.the Worker's Stadium
58.You should at least payD to take part in all the three sports events on June26-27.
A.¥60         
B.¥80        
C.¥90       
D.¥140
59.If you want to see some famous football stars and watch the match on the evening of June26,you will callC to book your tickets.
A.3369-8211     
B.3369-8212      
C.2626-7733    
D.8357-2686
60.Which team will give a climbing show at the beginning of the match?C
A.Chinese     
B.British     
C.Japanese     
D.American.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.KKK

Tel:62550011
Address:28Bridge Street
Open:9:00a.m.~11:00p.m.
Food:fried chicken,French fries,hamburgers,porridge
Drink:coke,coffee,milk,juice
Dessert:ice cream
Soup:vegetable soup

Big Pizza(比萨饼)

Tel:88819056
Address:102Ting Street
Open:9:30a.m.~12:00p.m.
Food:beef pizza,mutton pizza
fruit pizza,vegetable pizza
Drink:coffee,milk,fruit juice
Dessert:ice cream
Soup:Italy(意大利) soups

56.If you'd like hamburgers,you canB.
A.go to Big Pizza    
B.call 62550011
C.call 88819056    
D.go to 102Ting Street
57.What can't you have in Big Pizza?A
A.French fries     
B.Milk     
C.Juice     
D.Soup
58.What can you have at 11:30p.m.?C
A.French fries    
B.Mutton    
C.Pizza    
D.Fruit
59.Where can you eat ice cream?D
A.In KFC.
B.In Big Pizza.
C.Italy.
D.A and B
60.How many kinds of pizza can you eat in Big Pizza?C
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.She's good at _____.(  )
A.readB.readingC.to readD.reads

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.选出单词中划线部分的正确读音  father(  )
A./?/B./?/C./ɑ:/D./?:/

查看答案和解析>>

同步练习册答案