精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.A:Hey,You look unhappy,(81)What's the matter/wrong/the trouble/the problem(with you)??
B:I need some (82)help.What should I get my father for his birthday?
A:How about a belt?
B:No,it's too boring.
A:What about a tie?
B:Oh no,it's so(83)out of. style.
A:Well,why don't you buy an iPhone?
B:Oh,my God!It's quite (84)expensive/dear..
A:Umm…A tennis racket,OK?
B:That sounds(85)great/good..My father likes sports.

分析 A:喂,你看起来不高兴,怎么啦?
B:我需要帮助.我该为爸爸的生日买什么礼物?
A:买条腰带如何?
B:不行,太没趣.
A:买条领带?
B:不行,这太不时髦了.
A:那,为什么不买个苹果手机?
B:天哪,太贵了.
A:网球拍,行吗?
B:太棒了.我爸爸喜欢运动.

解答 81.答案:What's the matter/wrong/the trouble/the problem(with you)?
根据上文"You look unhappy."B某看上去不高兴.下文"I need some (82).What should I get my father for his birthday?"他为父亲的生日礼物而焦虑.所以,此句应该是询问B某怎么啦.故填What's the matter/wrong/the trouble/the problem(with you)?/What's up?/Is there anything wrong with you?
82.答案:help.
根据上文"What's the matter/wrong/the trouble/the problem(with you)"和下文"What should I get my father for his birthday?"他看起来不高兴,原因是不知道给父亲买什么生日礼物.所以,他需要帮忙(建议).故填help.
83.答案:out of.
根据上文"What about a tie?"和"Oh no,"对方建议他买条领带,他拒绝了,根据后边的提示词style,肯定是这种做法不时髦(out of style).故填out of.
84.答案:expensive/dear.
根据上文"why don't you buy an iPhone?"和"Oh,my God!"以及下文"Umm…A tennis racket,OK?"对方建议他买苹果手机,他表示惊讶,然后对方建议他买一付网球拍,所以,他拒绝了买手机这个建议,原因是太贵了.故填expensive/dear.
85.答案:great/good.
根据上文"A tennis racket,OK?"和下文"My father likes sports."对方建议他买付网球拍,他说父亲喜欢运动.所以他回答的是太好了.故填great/good.

点评 首先要通读短文,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,根据上下文之间的联系,选择恰当的语句来填空,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The number of families that own cars has been growingquickly (quick) recently.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Jane Goodall is one of the most well-known scientists in the world.Much of the information we have today about chimpanzees comes from the research of Jane Goodall.
Jane Goodall was born in London in 1934.She became interested in animals and animal stories when she was a very young child.She always dreamed of working with wild animals.When she was eleven years old,she decided that she wanted to go to Africa to live with and write about animals.But this was not the kind of thing young women usually did in the 1940s.Everybody was laughing except her mother."If you really want something,you work hard,you take advantage of opportunity,you never give up,you find a way,"her mother said to her.The opportunity came at last.A school friend invited her to Africa.Jane worked as a waitress until she had got enough money to travel there.
In 1957,Jane Goodall traveled to Africa.She soon met the well-known scientist Louis Leakey and began working for him as an assistant.He later asked her to study a group of chimpanzees living by a lake in Tanzania.Very little was known about wild chimpanzees at that time.
Jane spent many years studying chimpanzees in this area of Africa.It was not easy work.They were very shy and would run away whenever she came near.She learned to watch them from far away using binoculars.Over time,she slowly gained their trust(信任).She gave the chimpanzees human names such as David Graybeard,Flo and Fifi.Watching the chimpanzees,she made many discoveries.They ate vegetables and fruits.But she found that they also eat meat.A few weeks later,she made an even more surprising discovery.She saw chimpanzees making and using tools(工具) to help them catch insects.
Jane Goodall has written many books for adults and children about wild chimpanzees.Her most recent book is called Hope for Animals and Their World.It tells about saving several kinds of endangered animals.

105.根据短文内容完成句子(每空限填一个单词).
From the first two paragraphs we know Jane Goodall is ascientist,and she had a special interest inanimals when she was a young girl.
106.根据短文内容完成句子(每空限填一个单词).
In order toafford to travel toAfrica,Jane Goodall once worked as a waitress.
107.把短文中划底线的句子译成汉语.它们胆子很小,每当她靠近时,它们就会跑掉.
108.根据短文内容回答问题.
What is Jane Goodall's most surprising discovery?Chimpanzeesmakeandusetools
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题.
What is Jane Goodall famous for?SheisfamousforstudyingchimpanzeesinAfrica.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
already,plant,trees
They have already planted many trees..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Lily,_________ apple on the table is for you.
-Thanks,Mum._________apple a day is good for us.(  )
A.the; AnB.an; AnC.an; TheD.the; The

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Is that ______ English dictionary?
-No,it's_______ Chinese dictionary.(  )
A.a; aB.an; anC.a;anD.an; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:(71)E
B:The future?Well,I guess we won't work anymore.
A:No work?Who will do the work?
B:(72)G
A:You think so?How about teachers?Won't there be any teachers?
B:(73)B No teachers.
A:Mmm.No work and no teachers.What other things will people do?
B:(74)A
A:Vacations?Where will everyone go?
B:To the moon!
A:The moon?Won't they take vacations on the earth?
B:No.(75)D
A.They will take long vacations.
B.No,we'll learn at the computers.
C.What are you going to be in the future?
D.There will be too many people on the earth.
E.What are your predictions about the future?
F.We will have a long vacation to the moon.
G.Robots will do all the work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Listen!Is that Kate playing the piano in the room?
---No.It           be Kate.She has gone to London.(  )
A.may notB.needn'tC.mustn'tD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Do you like          book I gave you on your birthday?
一Yes.It's really ________interesting book.(  )
A.the,anB.a,theC.the,theD.a,an

查看答案和解析>>

同步练习册答案