精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Ⅲ. 阅读理解(8小题,共24分)

A (2015 •四川内江)

A high school in Rome,Italy sent 50 students on an exchange programme to a high school in Sheffield,England. The students from Italy spent one week watching the classes and taking part in other school activities including a musical concert. They also visited historical cities and went into the English countryside.

The school exchange is part of a programme which helps students see what life is like in another country. The programme is called Knowledge Exchangeand it has been running for fifteen years. The leader of the programme,John Watson,believes that it helps students to see what life is like in other countries,and it can also help to stop future problems.

Mario Verde,one of the Italian students,thought that the trip was a very good experience. It gave him the chance to meet English students and improve his English. He did think that the English teaching day was very long,and he was surprised that the students had to wear a school uniform,because students in his school didn't have to wear one. These were the things that were different. Jane Russell,one of the English students,liked the visitors from Italy. She thought that the boys were handsome,and spoke English well. She was surprised to learn that they went to school on Saturday. Jane thought that that was a terrible idea.

1. Why did the Italian high school send its students to England?

   A. To enjoy the musical concert.

   B. To experience British life themselves.

   C. To learn something about the school uniforms.

   D. To help English students know what Italian life is like.

2. We can learn from the second paragraph that .

   A. the programme “Knowledge Exchange” is welcome

   B. sending Italian students to England is not easy

   C. John Watson was once an exchange student

   D. the school exchange will be stopped soon

3. Why did Mario Verde like the exchange?

   A. England is beautiful and near to Italy. B. The English teaching day is so long.

   C. He did not need to wear a uniform. D. It helped him learn English better.

4. What does the underlined word in Paragraph 3 refer to (指的是) ?

   A. Having classes on Saturday. B. Wearing a uniform in weekdays.

   C. Taking English school activities. D. Visiting the English countryside.

2. A 3. D 4. A

Ⅲ.l. B 解析:由第二段中的“The school exchange is part of a programme which helps students see what life is like in another country. ”可知答案为   B.

2. A解析:通读第二段可知,Know-ledge Exchange这个项目很受欢 迎,故答案为A.

3. D解析:由第三段中的“It gave him the chance to meet English students and improve his English."

可知答案为   D.

4. A解析:由第三段中的“She was surprised to learn that they went to school on Saturday. Jane thought that that was a terrible idea. ”可推断,画线的that指的是 “周六上课”这件事,故答案为A.

题目来源:2016年周测月考直通中考周内课时练九年级英语下册外延衔接版 > 周测月考卷9 Module 8阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

6. (2013 •广东茂名)   of the T-shirts is for you and the others are your brothers’.

   A. One   B. Either   C. Both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

8. (2014 •河南) He's not a perfect child. He sometimes talks back his parents talk with him.

   A. if   B. before   C. when   D. until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. (2015 •湖北随州) As we know,many successful people never no matter what difficulties they’ve had.

   A. stay up   B. cheer up   C. take up   D. give up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

12. We turned on the light we could see what it was.

   A. in order to   B. such that   C. so that   D. so as to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

工.单项选择(15小题,共15分)

1. (2014 •黑龙江绥化) Lily is active girl and she is good at playing guitar.

   A. an;/   B. a;the   C. an;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

8. (2014 •广西南宁) She doesn’t like pop music , ?

   A. does she   B. is she   C. doesn’t she   D. isn’t she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

() 14. — Fm sorry to have caused so much trouble.

   A. That's all right   B. You’re welcome   C. You’re too kind   D. Please don't say no


查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

1. The early bus from the village  (连接)with earliest train to London.

查看答案和解析>>

同步练习册答案